tisdag 11 maj 2010

Sunderbyresan och annat!

Om ni läst tidigare inlägg vet ni att jag åkte till Sunderbyn igår. I Älvsbyn klev två ...mörkhyade män på bussen och det visade sig, eller ja, jag frågade naturligtvis och den ena var från Somalia, den andre från Burundi. Fick alltså tillfälle att öva min stapplande swahili. Vi tyckte nog alla att det var riktigt roligt men av olika orsaker.

Väl framme i Sunderbyn bestämde jag mig för att fuska lite med dieten så jag tog en kaffe och ett wienerbröd medan jag väntade på bästa E. Apropå henne måste jag bara publicera hennes kommentar:

Du är en helt fantastisk människa! Trots din sjukdom och sömnlösa nätter, så ser du helfräsch ut när man träffar dig och så sprudlar du alltid av energi när vi ses/pratas vid!
Är livslust din hemlighet?
Kram från din bästa E



Jag tänker strunta i att hon behöver byta glasögon utan suga i mig allt hon skrivit dagar som denna, när jag hasar omkring i pyamasbyxor med håret på ända.

Vi åkte till Pion och shoppade loss innan läkarbesöket. Kan verkligen rekommendera den äffären för er som tvingas åka till Sunderbyn. Inte bara för att det är den enda affären i S Sunderbyn utan också för att det är den bästa!

Träffade reumatologen, fick ny medicin och hon sa att målet är att kunna sätta ut kortison. Jag hade hoppats att målet var att få mig pigg och smärtfri men det kommer aldrig att hända, sa hon. Det känns inte så bra, jag vill bli som förut, jag VILL vara i renskogen. Promenera får jag visst göra...men jag ÄR ingen promenadmänniska. Jag vill..jag vill..jag vill så mycket, gärna lära mig köra cross i skogen utan att välta i diken.

Den här dagen har vi ägnat åt ändlösa diskussioner med försäkringskassan, arbetsförmedlingen, min läkare och min chef. Ogillar verkligen att behöva överflyttas till arbetsförmedlingen när jag är alldeles i början av behandlingen, känns orättvis på något vis. Dessutom förstår jag inte hur en arbetsförmedlare ska kunna göra medicinska bedömningar. Hon på AF sa att de har specialister knutna till sig för att göra bedömningar. I mitt fall skulle det kopplas in en arbetsterapeut. En ARBETSTERAPEUT!!! Med all respekt för den yrkeskategorin undanber jag mig den expertisen. De kan jag kontakta själv när jag behöver köpa en toaförhöjare. Jag lever fortfarande i illusionen att medicinska bedömningar bör göras av läkare.


Har gjort färdigt ett kort..eller en kartong som jag liftat av Anna och vikt som jag trott att det skulle vikas. Den ser INTE ut som hennes.



 Under den här lilla lådan finns en låda till där man
kan lägga...ett par sockar. Eller varför inte ett
par diamantörhängen till den nyblivna modern?!
Beställde en instruktionsDVD till Ultimate Pro som min käre man skulle hämta upp i Arvidsjaur förra fredagen, vilket han glömde. Återseendet blev inte så glatt och trevligt som jag föreställt mig. Ringde polis och ambulans och undrade om de kunde ta den från Arvidsjaur om de passerade. Den fick ambulanstransport. Men...jag har inte öppnat den än. Fått en hel del syrliga kommentarer från min man angående detta. Känslig kille.

Nu ska jag svepa min sista Treo, får ej kombineras med min andra medicin som jag kanske ska börja med i morgon, och lägga mig i soffan.

HA EN TREVLIG KVÄLL!

Inga kommentarer: