lördag 15 januari 2011

Naturläkemedel och kvigång

De senaste dagarna har jag mått riktigt, riktigt pissigt. Varit så kolorysansvärt trött att jag inte ens orkat öppna paketet som till slut kom med bussgods. Det säger en helt del för trots att jag är 40 år fyllda kan jag inte låta bli att skaka,lyssna och lukta på julklappar. Det har också hänt att jag smygöpnat några.

Hade ett snabbsamtal med min doktor igår, får börja med kortison nu, ta årover på måndag och sen får vi se, för hon vill ju helst inte att jag står på kortison alls.


Jag läste i Lindas blogg att hon och handlat i en hälsokostbutik. Björkaska och barrträdsextrakt. I kommentarerna har någon skrivit att hennes moster eller faster blivit så mycket bättre med björkaska. Bättre från vad undrar jag. Något djupt inom mig vill se forskningsrapporten och framför allt vill jag veta hur studien är genomförd.Men jag tvivlar på att det finns en vetenskapligt godkänd studie på björkaska. Om Linda känner sig bättre på askan så ska jag också börja äta aska. Nåt som jag har ett överflöd av här i Lervik är just björkaska.

Jag vet en tant, Hulda, som åt mycket björkkol när hon var gravid. Hon levde tills hon var över 80. Jag tror inte att hennes höga ålder berodde på flitigt intag av björkkol som ung men det visar väl i allafall att det inte är direkt farligt att sätta i sig det.


När jag pluggade fick vi ett patientfall.  Vi skulle då försöka komma på vad som var fel och vad det skulle göras för undersökningar. Hennes problem var hennes höga levervärde. Drack inte alkohol, levde en sunt liv, motionerade mycket, ja, hon var en riktig friskus. Anledningen till hennes skruttlever: åt flera olika hälsokostpreparat.

Jag blev själv desperat häromdagen och pratade med en som ska börja med kvigång eller vad det var. Hon hade inte börjat sin verksamhet men hänvisade mig till en kille som hon tyckte var väldigt bra. Han kan på avstånd (lååångt avstånd=telefon) känna in vad ens kropp behöver och sedan rekommendera en det. Schysst, tyckte jag och hoppades i tyshet på att det är Coca-Cola och wienerbröd min kropp behöver. Men så fick jag ett infall och frågade vad det så ev skulle kosta. 800 kr. 800 kr! Mmm, jag ska fundera på saken, sa jag.

Ha det bäst!

2 kommentarer:

Stefan sa...

Hej! Ring till mig. Jag kan också känna vad som är fel och vad du behöver... allt för endast 798 kr. Då tjänar du ju 2 kr. Fast med tanke på telefonräkningen så kan jag ju ge dig 50 kr rabatt med... 748kr... är ju som hittat eller hur!!!

Björkaska tror jag inte på... blir inte det lut??? Det kan säkert finnas sina fördelar med att dricka lut men jag tror att det i längden gör mer skada än nytta...
Nä, ring mig... så berättar jag... om du ringer inom 30 minuter kan jag ge ytterligare 15% rabatt.

Anonym sa...

Du äger en förtjusande sida hära! Väldigt syssla att uppge så innerligt som du gjort!
ska läsa allt

my blog post ... lchf frukt