måndag 31 januari 2011

Bemötande

Det ÄR inte roligt att vara sjuk. Det är ännu mindre roligt att ha en kronisk sjukdom. I mitt fall är jag nästan alltid vansinnigt trött och har ont ofta. Jag tycker att vardagen är rätt kämpig som den är. Ska man dessutom ha med "vårdapparaten" att göra kan det bli nästan övermäktigt. Träffar man då på en person som man faktiskt är beroende av för att ha det något så när drägligt och denne saknar både hyfs, folkvett och social kompetens...ja, då blir det för jävligt.

Jag och många med mig orkar helt enkelt inte bli ifrågasatta så att man hela tiden måste diskutera och tjafsa för att få det man behöver. Nu är det snart dags att ringa dit igen och jag har gråtit och gruvat mig hela dagen för detta telefonsamtal.

Jag är medveten om att jag vid något tillfälle blivit rätt sur och tvär i sådana situationer, det är jag inte stolt över, men det är på grund av att jag samlat på så många dåliga bemötanden och blivit misstrodd.

Ingen sjuksköterska ska ta åt sig, det är en annan yrkeskategori jag syftar på.

Ha det gott och håll er friska!

1 kommentar:

annelie sa...

Känner igen det. Det är inte nog med att man är sjuk och på det viset drabbad. Tänk om man kunde byta lite, låta dom ta över ett tag och sen kan man åter mötas och diskutera. Och att ens behöva "kämpa" för något, om än minsta lilla, när man ingen ork har..