tisdag 29 juni 2010

Oops, I did it again

Oohoho. Jag var en liten stund på stranden gräsmattan ovanför stranden och solade lite. Fast hela kroppen. Det var dumt. Det svider och bränner överallt och jag är pionröd. Dessutom har jag öroninflammation och ont i halsen och har hosta.
Förutom det måra jag bra. Cyklade runt i Mariehamn med fettvadd i öronen och har köpt....ett par skor.

Jag gick på Thai-fot-massage men hon masserade vaderna och armarna också. Hon tryckte också på min rygg och sa: det låter klock klock, rygg också behöver massage. Klock klock.
Jag tror inte att det är ett försäljningsknep, jag är helt övertygad om att min rygg behöver massage.

När jag valde chokladbad istället för massage var det ju för att jag kan få massage hemma av bästa C. Nu känns det väldigt långt hem...är det omoraliskt att välja både chokladbad och thaiklockklockmassage? Och fot, ben och arm massagen som jag redan "fått"?....och ögonbryn och franspaketet.....? Jag HAR väldigt ljusa ögonbryn vid hårroten liksom och ljusa fransar vid topparna, det har tilloch med min man märkt. Han liksom alla andra män  ser inte ens nya gardiner och då förstår jag det akuta i det hela och ska fixa till det i morgon. För min makes skull.

Nu orkar jag inte med mer fotbollsljud så nu går jag och lägger mig. Invirad i våta lakan.

Försöker kyla mig med våta handdukar.

Ha det bäst!

måndag 28 juni 2010

Nu har jag bestämt mig!

Fick ett gott råd eller rättare sagt en ledande fråga: Eftersom du älskar choklad varför då fundera? Ja, så nu har jag bestämt mig. Det blir chokladbad på onsdag.

jag är glad att jag kunde bestämma mig. När jag packade inför den här resan kunde jag inte bestämma mig. Jag skyller på cytostatikan, jag var så slut att jag faktiskt inte KUNDE tänka. Framme i Mariehamn packade jag upp 12 par skor, 8 koftor, Lovikkavantar, långkalsinger, 7 byxpar, bikini, oräkneligt antal T-skirtar och linnen, en massa känningar och ungefär lika många kjolar. 6 jackor, 2 paraplyn, en hel påse med garn, Wii med 2 handkontroller och bräda. En påse Wii-spel och DVD-filmer och mycket mer.


 Vad Per sa passar sig inte i tryck.




Nu sitter jag och bloggar på Mariebads soldäck och smuttar på en espresso. Sämre kan man ha det. Enda smolket i glädjebägaren är att värsta T ringde mig igår och lät mig höra ljudet av kalvmärkning.
En stor våg av hemlängtan sköljde över mig.

Favoritbloggplatsen.

Annars trivs jag väldigt bra där jag är för tillfället men har svårt för att lämna platser. När vi åkte hemifrån skar det i mitt hjärta, jag ville verkligen inte åka.
När vi kom till Stockholm trivdes jag genast som fisken i vattnet. Stugan är verkligen så himla fin. Den ligger precis vid vattnet, insynsskyddad från grannar, den har diskmaskin, golvvärme, öppenspis, varmvatten och MYCKET finare än hemma. Hade verkligen inte lust att lämna Edens lustgård och åka till Åland. Nu är det bara 4 dagar kvar på Åland och jag börjar få lite panik. Det ÄR så vackert här och det finns så mycket att se som vi inte hunnit med. Nej, jag vill verkligen inte åka på torsdag.

Må bäst och på återseende!

söndag 27 juni 2010

I-landspromblematik

Det har varit jättevackert väder idag! per var ledig en stund mitt på dagen  så vi låg och glassade på stranden, åt glass och drack espresso.

Det är härligt att vara lyxhustru men nu börjar jag bli väldigt rastlös. Jag erbjöd mig (3 ggr) att plocka gåsskit från stranden eftersom jag ändå bara gick där och..gick. Men neeej, de hade visst annat folk för det.

Per tycker att jag ska chilla och njuta men det är ju det enda jag har gjort sen i november. Inte njutit precis men chillat. Just nu känner jag mig så pass frisk att jag vill GÖRA något.

Över till I-landsproblematiken...jag vill göra nån sorts SPA/skönhetsbehandling. Hade siktat in mig på Ladies De Lux på ett spa i västra hamnen men det var fullbokat. Åkte då till ett annat SPA i östra hamnen och där fanns det tider. Men vad ska jag göra? Jag velar mellan två alternativ: chokladbad med chokladmassage eller kroppsscrub och helkroppsmassage med välgörane oljor. Givetvis är båda behandlingarna bra för de flesta åkommor enligt informationsbladet. Eller ska jag välja nåt helt annat?


Hjälp mig att välja.

Ha det bäst!

lördag 26 juni 2010

Midsommar på Kökar

För att spara pengar beslöt jag mig för att inte ta bilen på färjan ut till Kökar, det är dessutom en ganska liten ö så jag tyckte inte vi behövde den heller. För att spara in några kronor i telefonpengar gick jag till Turistinformationen och bad dem ringa och boka 2 cyklar och tältplats till oss. Toppen!

Det tog några timmar att åka ut till ön, genom en fantastisk skärgård med hundratals kobbar och skär.



Även om man bara ska vara borta ett dygn behövs det lika mycket grejer som om man skulle vara borta en vecka. Tält, sovsäckar, liggunderlag, tallrikar, bestick, kosor, kokkärl, tandborstar, gummostövlar, filtar, handdukar, badkläder, mat etc etc. Det blir en hel del otymliga IKEA-kassar kan jag upplysa om. Jag kan också upplysa er om att det var tungt att bära allt detta 3 km till campingen.

När vi kom fram, mycket försenade, ursäktade jag mig för vår sena ankomst pga bärande/släpande på all packning. Då undrade campingvärden varför vi inte ville ha cyklarna levererade till färjeläget! .????. Hon på Turistbyrån hade särskilt sagt till att vi inte ville ha dem till färjan. Är hon dum i huvudet? Eller har jag gjort något dumt som hon straffar mig för?

Vår mini cykelsemester började inte bra. Campingen var dock urmysig, lummig med liksom små trädgårdar där man kunde sätta upp tälten. Den ligger alldeles vid havet så man hörde vågornas brus. Eller rättare sagt, jag kunde ha hört vågornas brus om inte tältgrannen hade ett spädbarn som skrek hela HELA natten. Per och Simon sov som vanligt som stockar men jag fick inte en blund på hela natten, jag lovar. Jag kan också lova att jg var vansinnigt arg när det blev morgon. Tur för alla inblandade att den där familjen åkt innan jag ålade ut ur tältet.

Förresten...cykelhyran kostade 200 kronor. Att ta med bil tur och retur kostar 300.

Det är BRA med cykelsemestrar. Man kommer närmare naturen, känner alla dofter och hinner verkligen se allt efter vägen. Tyvärr han vi inte cykla till någon sevärdhet, eller till resningen av midsommarstången eller till museet men man kan ju inte få allt här i världen. Midsommarblomstren vid vägkanten var väldigt vackra. Dessutom är det ett gratis träningspass, nej, just, inte gratis men ett bra träningspass.




Ha dett gott och fortsatt trevlig midsommar!

torsdag 24 juni 2010

Sommar tider!

Jag har avsalutat min senaste cellgiftsbehandling för att jag mådde så fantastiskt dåligt av den också. Jag har i princip legat dygnet runt sedan i slutet av November. Nej, det stämmer inte, jag har suttit och scrappat en hel del. en sen jag började med den andra sortens cg har jag bara legat, antingen i sängen eller soffan. orkade inte göra NÅGONTING och jag menar verkligen ALLTING. Det kunde gå 1-2 veckor mellan mina duschningar och även då var jag inte säker på om jag verkligen skulle duscha, ville hellre ligga i soffan.

De sista veckorna blev jag rädd att jag var lat på riktigt samt att jag inom en en mycket snar framtid skulle få muskelatrofi. Jag orkade inte ens bära 4 röjor, de var helt enkelt för tunga. Läste sedan biverkningarna (muskelsvaghet, trötthet, yrsel, initiativlöshet, håglöshet bla bla bla).

Nu har jag hämtat mig otroligt bra, det känns som att jag är frisk! Jag har gått på stan, handlat, lagat mat, duschat och gått en motionsstig. En kort visserligen men ändå!

Nu ska jag fara och handla inför midsommarfirandet. Vi ska åka ut i skärgården, till ön Kökar, ikväll. Tyvärr måste vi åka tillbaka i morgon eftersom Per bara är ledig midsommarafton.

Ha en trevlig midsommar och tänk inte på att nu går vi mot mörkare tider!

Så går det...

Ska man vara fin får man lida pin, det har jag hört. Uppenbarligen gäller det också när man solar sig i andras glans. Att man får lida pin alltså. 

Jag..åh, jag måste väl börja från början igen. En av alla biverkningar av den senaste cytostatikabehandlingen är fotosensibilitet. Eftersom det nu är en vecka sen sista dosen föll det in aldrig in att jag helt plötsligt skulle ”få” den biverkningen också. 

Vi stod en stund och tittade på Dannebrogen igår, en kvart kanske. Idag är jag knallröd i ansiktet, det bränner som eld och jag är svullen som en tomat men extra röda påsar (i jordgubsstrorlek) under ögonen. Folk glodde på mig på stan, inte ett sånt där: oj, en snygg brud-glosning (vilket iofs inte hänt de senaste tio åren) men jag minns hur det kändes. Det här var mer: VadharhonGJORT?!-blickar. Tittat på Dannebrogen. De strålar verkligen de kungliga, trots att de inte ens var med på båten, de flög hem.

tisdag 22 juni 2010


Sitter på färjan, på väg till Mariehamn. Min man ska jobba, jag följer med som kuttersmycke. Första gången jag i vuxen ålder åker Finlandsfärja och det är en upplevelse. Men jag börjar från början...

När vi stod på Stadsgårdakajen och väntade på incheckning såg jag ett danskt krigsfartyg åka förbi, började misstänka att Dannebrogen också skulle passera. Tyvärr började då ”boardingen” eller vad det nu kallas när man kör in i en båt. Insåg att jag med största sannolikhet skulle missa danskarna, vilket jag verkligen inte ville. När vi kom upp på soldäck såg vi henne, Dannebrogen, närma sig och de körde förbi alldeles bredvid oss. Jag blev....yster och exalterad. Nu när jag skriver om det förstår jag min mans reaktion eller rättare sagt icke-reaktion. Han tyckte inte att det var ett dugg kul/intressant/mäktigt att se danska kungligheter och nu tycker jag att det ser fånigt ut i tryck. Jag tycker ändå att helgen har varit fantastisk, det hjälps inte.
Dannebrogen
Åter till färjan, det är precis som på tv, fullt med fulla mnniskor och dansband som sjunger falskt. Men maten var god! Jag valde att bara äta förrättsbuffé och efterrätssbuffé. Det var vansinnigt gott och nu kommer jag att rulla fram i flera dygn.


 Vi glider fortfarande genom Stockholms skärgård och eftersom vi har ett fönsterbord har jag kunnat titta på alla fantastiska hus som ligger på öarna. Som den sanna Lerviksbo jag är har jag aldrig funderat på klassskillnader annat än i ex Bangladesh men däär är det ju så uppenbart. Inser att det finns uppenbara klasskillnader även i Sverige. Jag vill inte påstå att jag varje månad måste vända på slantarna men visst måste jag tänka mig för. Husen här ute är magnifika, de måste kosta multum...vad är det för människor som har slott som sommarhus? Jag är lite avundssjuk, det måste jag erkänna.

Ha det gott!


söndag 20 juni 2010

Bröllopsyra!

Jag har aldrig ägnat en tanke på huruvida jag är rojalist, monarkist eller anarkist förrn nu. Plötsligt börjar jag försvara kungahuset och vad de kostar oss skattebetalare. Jag har till och med gjort en mindre vetenskaplig undersökning om vad de kostar oss per år. Kom fram till att vi betalar ca 12-18 kronor per år till kungahuset. Jämför det med vad vi betalar till svenska kyrkan (jag betalade 10 000 i fjol). Vän av ordning påpekade vilket kulturarv och vilka fantastiska historiska byggnader som kyrkorna är och att det är viktigt att bibehålla dem. Absolut men som före detta kyrkvaktästare vet jag att kyrkan ex äger mycket skog och jag tror att de skulle klara att hålla kyrkorna i gott skick även utan mitt bidrag.

Att ha president är visst dyrare än ett kungahus, har jag hört. Jag täker inte ge mig in i någon diskussion om detta men jag tror att det är möjligt. I apanaget ingår bevarande av de slottbyggnader kungahuset äger och de ÄR verkligen ett kulturarv vi måste vara rädda om. Såå...om vi har en president måste vi ändå betala för att underhåll och restaurering av slotten med dess interiör. Och handen på hjärtat, hur glamourös är Tarja Hallonen egentligen?

Nä, STORT GRATTIS till kronprinsessan och nyyblivna prins Daniel, ni är som en saga som jag vill läsa om och om igen! Vilken pompa, vilken ståt och vilket skådespel! Att de dessutom verkar vara tokära är alldeles alldeles underbart!





Tyvärr kunde jag inte fara in själv och titta, ansåg det vådligt eftersom jag inte gått längre än till brevlådan sedan november. Men en annan när och kär var DÄR när DET hände. Tänker dock inte, av hänsyn till fotografen, avslöja vem det var.

Ha det bäst!



lördag 19 juni 2010

Härliga värme!

Vi har lämnat norra Norrlands inlands kyla, blåst och regn. Vi kom hit samtidigt som stug-grannen (kronprinsessan) hade värsting middag, dålig tajming. Vi fick stå i bilkö tills alla korteger passerat och det tog lääänge. Det var oräkneliga poliser inblandade både till fots, till häst, i bil, mc och helikopter.

Det var då jag beslöt mig för att bli SÄPO-chef. Skyddsobjekten var utmärkta mål för snipers, det gick inte att missa dem, det blinkade och tutade och man såg dem på en kilometers håll. Varför sätter man dem inte i en rostig Renault femma och en Opel kadett? Då märks de inte och ingen lär tro att Dronning Margrethe satt i Renaulten.

Jag hade glömt hur härligt det är att inte frysa här man är ute, det är faktiskt helt underbart!

Njuter på bryggan!


Men vissa föredrar att sitta inne...med fördragen
rullgardin.

För övrigt ägnar vi oss åt könstypiska aktiviteter..

Per putsar på MIN hoj.

Nej, nu måste jag jaga ut min son Jag blir otroligt irriterad när han sitter inne i timmatal framför Wii. Hmmm.....själv har jag suttit åtskilliga timmar framför TV:n och sett på Daniel och Victorias bröllop. Jag ville gärna åka in till stan och se på spektaklet men jag var tvungen att inse mina begränsningar (har ganska ont idag). Såg som sagt vigseln på TV:n, grät en skvätt och gladde mig å deras vägnar, de var verkligen sååå fina och jag unnar verkligen Viktoria ynnesten att få gifta sig med den Rätte. Hoppas att de får ett lika bra äktenskap som jag!

Ut, ut, UUUT!

Ha en underbar helg!


måndag 14 juni 2010

Simons skolavslutning

Min lille son har gått ut grundskolan! Det är inte klokt, det känns som om det var igår han började ettan. Det firades hela dagen med början på Kyrkholmsskolan. Själva avslutningen var traditionsenligt i kyrkan och sedan på kvällen/natten/dan där på var de i Mellanström och festade.

Sista gången på skoltrappan.


Sista gången på skolgården.

Betygsutdelning i kyrkan.

Efter kyrkan.

Hela klassen för sista gången.


Äntligen fri!

lördag 12 juni 2010

Bloggtorka

Har inte bloggat på flera dagar av två anledningar: 1. Jag har inte orkat. 2. Inget har hänt.

Anledningen till att jag inte orkar och att ingenting har hänt är att jag sedan två veckor står på fulldos cytostatika igen. Jag tyckte att det gick så bra från början och trodde att det skulle fortsätta så. Men så plötsligt fick jag en massa biverkningar som trötthet, håglöshet, muskelsvaghet, illamående, kräkningar, yrsel m.m.

Ha det gott!

söndag 6 juni 2010

Bloggning

Istället för att skura som jag truumpetade ut att jag skulle göra sitter jag här och läser andras bloggar. Många har Dagens Outfit, Dagens tips, Dagens recept osv. Funderar på hur jag skulle kunna piffa upp min blogg...Dagens outfit går fet bort eftersom jag för det mesta går omkring i långkalsonger eller nattskjorta. Å andra sidan vore det kanske bra med Dagens Outfit för då måste jag ju klä på mig. Men i så fall måste jag duscha först och det känns som om det blir för många projekt för en dag. Å tänk om jag dessutom måste borsta håret och sätta på mig lite mascara?! Nä, det faller redan före start. Sen måste man tvätta bort makeupen och klä av sig innan man lägger sig.

Hm..läser igenom det jag skrivit, tror att denna cellgiftsbehandling börjar bli nästan lika jobbig som den förra. Det är inte normalt att inte orka duscha och klä på sig på samma dag. Det är surt att det är livslång behandling. Jag skulle stå ut lätt om jag visste att det var en tre veckorskur.

Kom gärna med frågor eller tips på vad jag ska skriva om!

Ha det gott!

Jag blir galen!

Eftersom jag är sjuk och inte orkar städa så gör ingen annan det heller.. Jag orkar inte heller, som förr, stå med piskan och ryta ut order. Därför ser vårt hem ut som kalabaliken i Bender. Eftersom övervåningen fortfarande inte är klar ligger det scrapbookinggrajer överallt i köket mixat med högar av hundhår, gammal post, makens resväskor (som han envisas med att ha i köket), gårdagens loppisfynd, mjölkflikar, medicinburkar och jag vet inte vad.

Jag klarar inte av att ha det så här längre. Nu ska här bli ändring! Grabbarna ska få bära ut skrot och soffor ur bodan, sen flyttar jag dit med mina scrapbooking grejor och ett element.  Sen ska alla vinterkläder ut till höladan och SEN ska här skuras, från golv till tak. Jag har verkligen försökt att djupandas och tänka att i vissa skeenden i livet får man sänka sina krav beträffande städning eller annat...men nu har det verkligen sjunkit under the lowest deep shit. Jag får vattkoppor och stressfrakturer i os occipitale.

Ha en trevlig söndag!

fredag 4 juni 2010

Sommarväder

Det är 7.3 grader ute och blåser isande vindar. Inte för att klaga men inte är det vad jag kallar somarvärme. Hörde dessutom att det ska bli kallare igen. Som jag trodde hade inte snön smält bort till första juni. Nu är jag skeptisk till att den är borta till 10 juni, vem vet, vi kanske har snö till midsommar.

Nu ska vi fara in till Arjeplog och shoppa loss. Jag firar fortfarande slutet av min bantnig med mjukglass i stora lass. Egentligen borde jag väl inte fira eftersom jag inte slutade för att jag nått minn målvikt utan för att jag inte stod ut längre.

Ha en bra dag! Hopppas att det inte är lika kallt hos er.

torsdag 3 juni 2010

Nytt inlägg!

Jag har inte bloggat på flera dagar av den enkla anledningen att precis ingenting hänt! Eller nästan ingenting. Jag har kommit upp i fulldos cytostatika och jag mår förfärligt illa och har en gruvlig huvudvärk, hela tiden. Jag planerar att sänka dosen, dvs vägra fulldos. Jag lägger mig gärna på golvet, skriker och sparkar med benen om det behövs.

Jag var till samhället häromdagen, tog prover och köpte sommarplantor. provtagningen gick som vanligt inte så bra. Blev stucken oräkneliga gånger, de lyckade still slut med en butterflynål hitta ett litet litet kärl på handen. Hade då varit stasad i flera minuter och jag kan inte tro annat än att det blev hemolyserat, måste i så fall ta om proverna och det har jag verkligen inte heller lust med.

Plantorna jag köpte står fortfarande i påsar ute medan jag själv ligger inne med en blöt trasa på pannan. Längtar till maken kommer hem, ska delegera planteringen till honom.

Vanligtvis brukar jag scrappa varje dag men sedan ...det förskräckliga hände (se tidigare inlägg) har jag inte haft någon skaparlust alls. Jag har inte haft lust med något utan ägnar dagarna åt att glo på tv:n under min våta trasa. Ska fortsätta med den sysslan, jag har inte blogglust heller som du märker av detta tråkiga, icke läsvärda inlägg.

tisdag 1 juni 2010

Bloggtrafik

Vill du ha fler läsare på din blogg? Då har jag ett tips! Jag måste erkänna att jag inte riktigt fattar hur det går fungerar men det gör det! Så här förklarar de:

Vill du få tusentals besökare till din hemsida helt GRATIS!?

Det handlar om trafikutbyte. Om du kollar på en medlems sida får du poäng som sedan konverteras till garanterade besökare till din egen hemsida.

Förklaring:

Vi kör med något som kallas 3:2 ratio. När du kollar på en hemsida från en av våra medlemmar, så får du 2 poäng, när du har 3 poäng så kommer din hemsida visas för en av våra medlemmar. Tipsar du också dina vänner om denna tjänst så får du gratis besökare från dina vänners surfande.

Just nu får du:

100 gratis poäng när du registrerar dig.
100 gratis poäng varje gång en av dina vänner ansluter sig.
10% på vad dina värvade vänner tjänar in.

Om du vill registrera dig och din blogg gör du det här.

Idag har vi kanonfint väder fast det var bara 4 grader i morse. Nu är det 9.1 så det är ingen sommarvärme precis. Jag funderar på om jag ska fara in till Arjeplog och ta proverna idag. Eller kanske i morgon.....Gruvar mig som vanligt. Nu är jag mer sönderstucken än vanligt så jag vet att det kommer att bli ett elände som vanligt. Jag kanske måste ge med mig angående venporten men jag förknippar venportar med patienter i terminala stadiet så jag vill helst inte ha någon. Dessutom är min doktor i Sunderbyn skeptisk då mitt immunförsvar är uselt och en venport är en främmande kropp och således en infektionsrisk.

Snöstatus 1 juni.


Björklöven håller på att slå ut, snart ÄR det sommar!

Ha en bra dag!