söndag 25 september 2011

Trasigt, trasigt

Som jag redan vet så har jag en förmåga att ha sönder saker. Jag behöver inte direkt göra åverkan på dem utan det kan räcka med att jag går förbi. Så var det med mormors spis. Den gick sönder när jag kom in i köket.

Vår egen spis gick sönder precis när den såg mig, lyset till alla digitala siffror försvann *poff*. Man kan laga mat på den men det är ganska irriterande att inte veta vad man ställt in plattan på för temperatur.

I torsdags gick vår nya tvättmaskin sönder. Vattnet pumpade inte ut så jag fick tömma maskinen "för hand", blött blev det. Hittade ca 20 tändstickor i pumpen som jag avlägsnade. Trodde i min enfald att den då skulle fungera men icket. Nu tror jag att det sitter tändstickor lite här och där i rören inuti maskinen. Enklaste sättet är kanske att låta dem sitta där tills de ruttnar, undrar hur lång tid det tar. Fram tills dess kan jag lämna in tvätten på tvätteriet som jag ju tjatat om så länge.Vad värre är tt jag också haft sönder min Cuttlebug. Jag satte in ett för tjockt material men var optimistisk ända till det small som ett bössskott och ena gaveln flög loss. Det visade sig senare (när maken tittat på den) att själva godset som håller ihop att helt gått av. Finns inte att köpa som reservdel då det är en väldigt vital del så jag lämnade in den på en verkstad (Lulle fixar allt) för svetsning men..jag fick en utförligt beskrivning om varför det inte gick men jag har glömt varför. Det gick i alla fall inte.

Vill tacka Änglafröjd för snabb och tålmodig service, fick en Big Shot levererad samma dag. Tack Mange för transporten och tack Lulle för att du alls försökte laga en omöjlig sak.

Ha det bäst!

1 kommentar:

A-C sa...

Fick tillbaka mina klader fran tvatteriet imorse, varma, rena och nystrykna....