måndag 5 september 2011

Bananflugor


För första gången har jag fått bananflugor i huset. Såna där brunorangea små flugor som flyger långsamt. Tittar man noga på dem så liknar de skitflugor fast i mindre format. Jag tycker att de är förfärligt äckliga och irriterande. Beslöt mig för att utrota dem en gång för alla. Jag hittade deras favorithak, en påse med tomma Coronaflaskor, under diskbänken. Den eliminerade jag ögonblickligen.

Jag har skurat, fejat och sprayat. Hittade följande råd på nätet:

Hur man utrotar bananflugor bäst:
Ställ en liten skål med vätska med ett par droppar diskmedel i på strategiska ställen där bananflugor förekommer. Vätskan kan bestå av valfri ingrediens som attraherar bananflugor. Socker, alkohol och ättika är populärt (själv har jag bäst erfarenheter av rödvin, årgång och druva verkar inte spela någon roll). Teorin är att bananflugorna sätter sig för att äta/dricka men drunknar i vattnet pga av att diskmedlet tagit bort ytspänningen. I praktiken innebär det att det efter ett dygn kommer ligga döda bananflugor i botten på din skål. För att verkligen få effekt ska man innan avlägsna orsaken till invasionen. Ofta gammal frukt.Eller som i mitt fall, tomma ölflaskor. Flugfällan fungerar väl sådär. Nån har mött drunkningsdöden där men jag vill liksom ha bort ALLA nu. Precis nu. Jag har därför en bättre idé. Jag ska frysa ihjäl dem. Jag har nämligen en liten fördel jämfört med dem: jag kan klä på mig. Det har jag gjort, jag har yllelångkalsonger, fleecetröja och torgvantar. Jag kan också sätta mig i bilen med värmen på max alternativt åka och hälsa på någon när jag känner att jag vill tina upp. Det kan inte de. Pilutta dem.

Ha det bäst!

2 kommentarer:

Stefan sa...

Problemet med flugor (avsett sort) är väl att dom lägger ägg som inte är känsliga mot kyla... så... så fort det blir lite varmare så har du flugorna där igen.
Vi har ett liknande problem... fast med minimyror... så fort det regnar så invaderas vi av minimyror. Men mot dom använder man surface spray (GIFT)... som även funkar bra mot spindlar, kackerlackor och liknande objudna gäster.

strömmas sida sa...

På dom bara, dom uslingarna :-).
Peppar peppar, så har jag klarat mig från eländet. Mamma brukade lägga torkade apelsin och citronskal i blomkrukorna och runt i rummen.

Får jag lägga dig i min blogglista?

Hälsningar
strömma