lördag 18 juni 2011

Försäkringskassan

Jag vågade inte skriva något inlägg igår efter att jag kommit hem från mötet med försäkringskassan, det skulle mest bara ha varit svordomar och versaler. Kort sagt sa fk så här: eftersom det inte finns en uppenbara fara för ditt liv får du inte inte sjukpenning, trots att jag är sjukskriven till september. De ska flytta över mig till arbetsförmedlingen på måndag och jag ska börja arbetsträna några timmar några dagar i veckan. Jag kommer att få 220 kronor per dag utom lördag och söndag. Jag ska köra 8 mil tre dagar i veckan till arbetsträningen. Räkna lite snabbt och se hur mycket jag får över (min bil tar 1.1 lit mil).Jag liksom de flesta andra har hemförsäkring, bilförsäkring, telefon, TV, fackavgift, A-kasse avgift, barn och dessutom behöver vi äta i den här familjen.

Enligt min arbetsgivare måste jag ta semester trots att jag är sjukskriven. Jag har alltid trott att om man till exempel bryter benet under semestern så blir man sjukskriven och har kvar sina semesterdagar för semester är ju till för rekreation. Men är man sjuk innan man ska ha semester så måste man ha semester i allafall. Det bryr sig dock inte arbetsförmedlingen om. De tycker att jag ska arbetsträna under min semester och naturligtvis får jag inget extra för att jag arbetstränar, ingen milersättning eller nåt. Jag kan heller inte dra bort milen till arbetet på deklarationen eftersom jag ju inte jobbar utan bara arbetstränar.

Känns som att jag är zappad i en tidsmakin till slutet på 1800-talet då man måste gifta sig för att bli försörjd. Synd bara att han inte tjänar tillräcklig för att dra runt vår spretiga familj.

Ha det bäst.

2 kommentarer:

Stefan sa...

...och folk frågar mig om jag inte längtar hem till Sverige... Socialt skyddsnät, jo tjena! Nä, gammal eller sjuk eller båda delarna... eller låginkomsttagare... ska man inte vara i Sverige mer.
Sen att Försäkringskassan även agerar läkare är ju fint... vad vet dom om ifall det är fara för ditt liv eller inte? Nu är det ju inte handläggarna på FK man ska klaga på iofs utan det är ju hela systemet.

Nåja... det ordnar sig nog... hang in there! KRAM

Mr C sa...

Kämpa! Kämpa! Regeringen är svin, så är det bara. Allt kommer säkert bli bra vill jag säga men tyvärr lever vi i ett hårt Sverige men jag hoppas på det bästa för dig!