onsdag 31 augusti 2011

Det var inte så farligt

Jag har som jag tidigare skrev varit vid kusten det senaste dagarna. Pendlat som en tok mellan städerna efter norrlandskusten. Det är trevligt att vara där när man är där men det är inte trevligt att köra dit, värre att åka därifrån och värst att köra efter E4:an.

Strax norr om Skellefteå stod en vägarbetsskylt och fartbegränsning till 70 km/tim. Eftersom jag vet hur hemskt det är att stå på nämnda väg pch passeras av bilar som kör 120 så bromsade jag ned till 70. Körde 70 mil efter mil utan att se skymten av vägarbetare, maskinen eller ens spår av att vägarbete pågår. Klart att jag blev less och förbannad. När det då äntligen dök upp en maskin och trafiken leddes om då var jag så adrenalinstinn att jag inte kunde köra 70. Fick, med våld, hålla mig ifrån att köra ned varenda kona.

När det äntligen blev 110 blev jag istället hejdad av ett pärlband av långtradare. De kan man inte köra över, de borde förbjudas. Det måste ju vara klimatsmart att istället lasta containers på tåg till destinationen och först där lasta om till en lastbil. Det funkar naturligtvis inte hela vägen om något ska till ex Arjeplog men det är inte där det är problem med långtradare, det är efter E4:an det är problem. Där finns det ju järnväg!

När jag skulle köra hem från Piteå var jag positiv: det är ju faktiskt inte så långt hem, det här kommer att gå sååå braaa! Efter, jag vet inte hur långt, var jag rejält less men var då i Abborrträsk. Därifrån är det inte så långt till Arvidsjaur och därifrån är det bara nio mil hem. Skönt. Om det hade varit Abborrträsk men det var det inte, det var Långträsk och därifrån är det långt hem. Jag körde och körde till jag kände att jag höll på att ge upp eftersom jag aldrig kom till Arvidsjaur.  Maken, som var min telefonsupport, var säker på att jag så småningom skulle komma hem och faktiskt hade han rätt för en gångs skull.

Ha det bäst!

lördag 27 augusti 2011

Tack!

Jag vill passa på att tacka för alla gratulationer som jag inte tackat för än. Jag blev så klart glad för alla men lite extra kul att få ett grattis av en för mig okänd bloggläsare. Så roligt! Tack Strömma!

Ha det bäst!

torsdag 25 augusti 2011

Hit och dit

Så här?
Idag var jag på träff med arbetsförmedlingen eftersom jag arbetstränar. Rätt meninglös träff, hon sa att jag ju redan har en tjänst som jag kommer att komma tillbaka till så hon visste inte riktigt vad hon skulle göra med mig. Sen berättade hon en massa om vad du kunde erbjuda om jag inte haft jobb. Bra att veta tills senare kanske. Att arbetsförmedlingen hjälper folk att hitta jobb.

Imorgon ska jag till reumatologen i Sunderbyn, ca 28 mil enkel väg. Igen. Igår kväll ringde en läkare från medicinkliniken i Piteå och sa att nåt av mina prover inte var så bra så jag måste åka till Piteå på måndag, 24 mil enkel väg. Det blir 104 mil allt som allt. Till Stockholm är det 98 mil.



Ha det bäst!

onsdag 24 augusti 2011

Sommaren är kort!

Det är ju ett faktum som jag klagat över tidigare. Det är också namnet på en scraputmaning på Scraptorget. Tog ett foto hemma på gårdsplanen, det var för övrigt det kortet jag skulle skriva ut på min nya fantastiska skrivare som inte kan skriva.

Ha det bäst!

tisdag 23 augusti 2011

Helt slut!



Nu är jag helt slut. Har förbrukat alla extra batterier. Har ännu inte klivit ur sängen och jag har inga planer på att göra det den närmaste framtiden. Jo, jag måste borsta tänderna, det känns som att det växer mossa på dem men sen lägger jag mig igen.

Ha det bäst!

måndag 22 augusti 2011

22 augusti

Det är min dag idag. Jag fyller år. Det tänkte jag fira med att bara göra vad jag har lust med så jag låg länge och snoozade på morgonen. Vaknade sedan upp till en mycket olycklig hund med öroninflammation. Igen. Det är inte alls länge sedan han hade det och nu känner jag att det är nog. Det känner han också. Har därför medicinerat honom hårt och brett, kan man säga. Utan att gå in på detaljer.

Efter den obligatoriska kaffekoppen tänkte jag sätta mig och göra en höst LO så jag tog på mig gummistövlarna och gick ut och fotade. Gladde mig åt att ha en sån fantastiskt bra skrivare. Ooooh, man kan ta bilder och minuten senare har man dem i sin hand, tjolahopp tjolahej, tänkte jag. Per har provskrivit ut bilder i helgen och de blev jättebra. MEN nu när JAG ska skriva ut så fungerar den inte. Den påstår, precis som den förra skrivaren, att den har pappersstopp. Jag har letat igenom skrivaren ca 10 gånger efter trassligt papper, det finns inget. Jag har kollat och dubbelkollat pappersstorleken och den stämmer. Jag har dragit ur kontakten och satt in den igen. Den fungerar fortfarrande inte. Jag funderar på att lyfta den lite och släppa den i golvet, så fixade man den förra skrivaren. Det var tydligen nån sensor som hakat upp sig och när man gjorde så så gick det till sig. Tyvärr har maken förbjudit mig att gå lös på skrivaren med våld. Synd, man vet ju inte om det funkar förrän man prövat.

Nu har jag gett upp skrivarprojektet och tänker spendera resten av dagen med annat. Ha det bäst!

söndag 21 augusti 2011

Julkort för män....

http://christmasblogchallenge.blogspot.com/ har en utmaning: gör ett julkort till en man. Jag velade mellan att göra ett pin-upkort eller steam punk. Här är resultatet.


Jag har surfat runt och letat scraputmaningar, en gammal BoMutmaning, på Svensk Scrapbooking, med titeln: Vad skulle jag köpa om jag hade en miljon.

Jag har funderat och funderat. Jag kan ärligt säga att jag inte kan komma på en enda pryl. Inte en ny bil, inte ett annat hus och definitivt inga fler elektriska saker. Jag kan däremot tänka mig att köpa tjänster.Jag skulle vilja ha: en städerska, kock, fönsterputsare, tvättare, strykare (som i att stryka skjortor, inte omkring), manglare, massör, hårfrisörska, trädgårdsmästare, målare, lackerare, svetsare, datatekniker,  bagare med mera. Och några par skor.

Nytt liv!

Jag har fått en ny skrivare som jag tror kommer att revolutionera mitt liv. Den här scannar och skriver INTE randigt om man inte ber den om det. Jag tvingade nyss maken att sitta med mig och välja ut vilka sommarbilder vi skulle lämna in till framkallning. Men så kom han på att vi inte alls behöver det, jag kan ju faktiskt skriva ut själv. Tänk så bra om man får lust att göra en LO, då kan man bara göra det. Hittills har det varit så att jag haft lust men inget foto och innan jag ordnat med det så har lusten runnit av mig.

Det bästa av allt: den har Wi-Fi!!

Ett av mina mål i livet är att ha ett sladdlöst hem. Ett sätt är att helt enkelt att slänga alla elektriska maskiner (utom skrivaren då, så klart). Ut med brödrosten, vinkelsliparna (3 st), borrmaskinerna (2 st), elvispen, slipmaskinenerna (4 st), svetsar (2 st), elekrtriska hyvlar (flera). Jag ser många fördelar, vi får mer golvyta, jag slipper snubbla på alla sladdar, det är lättare att dammtorka och det är mer estetiskt tilltalande än alla sladdhärvor. Jag ska f-n ta och sticka 28 par vantar av alla sladdar *flås flås*. Men tyvärr....maken motsätter sig den åtgärden. Det alternativ som då återstår är att köpa trådlösa apparater och jag väntar, längtar tills någon uppfunnit trådlösa elkablar.

Jag har också fått ytterligare en tvättmaskin. Det är ju väldigt bra, då kan jag tvätta dubbelt så fort när jag har ångan uppe. Men...jag får nu svårare att motivera fördelarna med att lämna in tvätten till tvätteriet. Kanske ska man börja köpa kläder som endast kan kemtvättas? Eller helt enkelt kasta ut tvättmaskinerna och hänvisa till min trådlösa livsfilosofi.

Ha det bäst!

fredag 19 augusti 2011

Julkort

Jag har gjort årets första julkort och fick verkligen blodad tand. Julkort är favoriten bland alla typer av kort!

Bilden är klickbar

Ha det bäst!

Månadens utmaning

Jag har gjort en liten presentask till en utmaning på Månadens utmaning. Eftersom jag är same gjorde jag den lite hantverksinspirerad.

Bilden är klickbar
Ha det bäst!

onsdag 17 augusti 2011

Jag försöker vara positiv


Jag försöker att vara positiv och klämkäck men det går inte så värst bra. Nu ska jag klaga lite, jag sover dåligt, har väldigt ont i ryggen och det känns som att jag har influensa och dessutom är jag trött så in i märgen.

Det finns dock många saker i mitt liv som är toppen! Jag har en tvättmaskin, tänk om jag inte haft en sån påminde mig  Bästa U. Jag är glad över att ha en tvättmaskin, en diskmaskin, rinnande vatten och elström. Det är fantastiska saker som underlättar mitt liv. Jag har en bil så om jag mot förmodan (med mitt nya positiva tänk) skulle bli less på tvätten så kan jag skjutsa den till ett tvätteri. Jag har också en elspis även om den inte fungerar som den ska, det är dock en elspis.

Jag har en underbar make och en fantastisk son, en sällsynt hund, två katter och en cuttlebug. Jag har det bra och jag svälter inte.

Men jag tror att jag skulle uppskatta ovanstående bättre om jag inte hade så ont och var så gräsligt trött.
Ha det bäst!

måndag 15 augusti 2011

Tvätt, tvätt och tvätt



Jag hatar att tvätta. På riktigt. Det är värsta sisofysarbetet, jag tvättar jämt (känns det som) och ändå, ändå, är tvättkorgen aldrig tom. En detalj som också gör tvätthanteringen lite knepig är att jag inte har en tvättstuga utan har tvättmaskinen i hallen. Det innebär ffa två saker: jag har nästan ingen plats att hänga tvätten på. Har ett litet torkställ som jag flyttar runt i huset för att den inte har en egen bra plats, hänger större saker på dörrarna. Det leder till sak nummer två: jag ser tvätten jämt, var jag än tittar hänger det tvätt och det ser rörigt ut i huset av all tvätt. Jag kan inte glädjas åt ren tvätt som de gör i TV-reklamen utan ser bara arbetet som åtföljer nytvättat: strykning, vikning, sortering, mangling, bära hit och bära dit.

Vi har planerat att bygga en tvättstuga ute i "fuse" med plats för mangeln, strykbräda, och torktumlare. För att det ska bli verklighet måste vi (läs: han) isolera väggarna och taket. Det gamla cementgolvet ska ut och ett nytt in. Ny vattenpump och hydrofor måste köpas och endast Gud vet hur det är med avloppet. Jag tror att avloppet fryser på vintern och jag är säker på att jag har rätt. Allt det där blir nog ganska dyrt.

Varför inte räkna på vad det skulle kosta och hur många timmars arbete det blir och sedan spendera dessa pengar hos tvätteriet? Jag lämnar smutsiga blusar och får hem dem välstrukna hängande på en galge. Lakanen manglade utan ett veck på. Ingen mer tvätt hängade på dörrarna och min favoritstol. Det är en bra idé, tycker jag.



Ha det bäst!

söndag 14 augusti 2011

Scrapbooking!

Älskade höst! Nu känns det ångestfritt att sitta inne och scrappa! Det kändes lite trögt och ringrostigt från början men nu är det lika roligt som det brukar!


Jag har också gjort omslaget till min nya almanacka, också med Pions papper, men nja..den blev lite för narcissistisk. Man kan då med säkerhet säga att det är MIN almanacka.


Ha det bäst!

P.S Hällde en flaska ättika i tvättmaskinen och körde igång den, både tvätten och maskinen klarade sig utan men.

fredag 12 augusti 2011

Husmorsproblematik



Jag måste tvätta. Jag måste verkligen tvätta. Inte för att jag har för lite kläder utan för att det inte finns mer plats för smutstvätt. Problemet är att jag förmodligen tänkte samma sak för drygt en vecka sedan: jag måste tvätta. Så gjorde jag det. Sen glömde jag bort det.

Jag har gått och tittat på tvättmaskinen i två dagar och funderat på hur jag ska lösa problemet. Att jag ska öppna luckan och på något vis ta rätt på eländet känns orealistiskt. Tiden går, jag stirrar skräckslaget på tvättmaskinen som lugnt stirrar tillbaka med sitt cyklopöga som ännu inte grumlats.

Funderar på att helt enkelt köpa en ny tvättmaskin och hoppas på att maken inte märker någon skillnad. Vilket jag är ganska säker på att han inte gör.

Ha det bäst!

måndag 8 augusti 2011

Kinkig



Jag har varit lite kinkig de senaste veckorna. Nu ska jag tala om varför. Jag har haft, och har fortfarande, så himla ont i ryggen de senaste fem veckorna pga min reumatiska sjukdom. Bara av att ha ha ont gör mig trött och kinkig. Att det då dessutom är en autoimmun sjukdom då mitt immunförsvar ger järnet för att förgöra mina leder och senfästen gör också att jag blir himla trött. Precis som om man har influensa.

Sist jag var på reumatologen sa de att jag skulle höra av mig vid behov så blir jag insatt på cellgift igen. Problemet är bara att jag är utförsäkrad och överflyttad till arbetsförmedlingen. Försäkringskassan sa exakt så här: eftersom det inte finns någon överhängande fara för ditt liv att arbetsträna så bla bla bla ska jag jobba. Arbetsförmedlingen är mycket tydliga: jag är i en arbetsmarknadspolitiskåtgärd, inte sjuk, och måste därför arbetsträna annars förlorar jag min ersättning.

Jag står kontinuerligt på en antiinflammatorisk medicin men den har inte hjälpt på sistone. Nästa steg är cellgift men om jag börjar med det så kommer jag att spy jämt och bli ännu tröttare vilket innebär att jag inte kan jobba och förlorar då min ersättning. Nackdelen med att inte ta cellgift är att mina leder blir förstörda för tid och evighet. Nackdelen med att ta cellgift är att jag blir pank och svälter ihjäl. Pest eller kolera.

Ha det bäst!

söndag 7 augusti 2011

Höst?

Hoppas att det inte blir som jag tror, att "En underbar dag" blev sista sommardagen.

Allt lutar dock åt att jag har rätt. Några av björkarna som jag ser från mitt köksfönster har blivit gulfläckiga och på nätterna är det faktiskt riktigt kallt. Igår, när vi var på den fantastiska fisketuren i hällregn, hade både jag och maken täckbyxor och vinterjackor på oss. Jag svettades inte.

Jag är förtjust i alla årstider och jag kan inte påstå att jag gruvar mig inför vintern. Men. Jag tycker att sommaren är för kort! Jag hinner knappt fatta och vänja mig vid sommaren så är den över. Om jag fick bestämma så skulle det vara sommaren åtminstone en månad till och istället skippa februari.

En himla bra sak med hösten är att det är tillåtet att börja scrappa igen. Jag har fått hem papper och lite annaat grejs som jag beställt från Änglafröjd så nu känner jag mig riktigt taggad. Men o-van. Änglafröjd ska börja med inspirationsdagar en del helger och det tror jag kommer att bli toppen!

Nu ska jag bara städa huset färdigt, maken ska åka iväg på jobb i två veckor och sen ska jag krypa in i pysselrummet och bara gå ut därifrån för att jobba och äta. Kanske måste jag också lämna rummet i andra ärenden då jag inte får samma service som gästerna vid Drottning Kristinas kröning erhöll.

Ha det bäst!

lördag 6 augusti 2011

Fiske vs Livet på BB

Idag har vi varit till Arvidsjaur och firat vår bröllopsdag med kycklingspett från Thaivagnen. Som grädde på moset gick vi in på Dollar Store och köpte tre målarpenslar. Oh, så glamouröst.

Väl hemkommen vill maken njuta av sista semesterdagen med en fisketur men själv vill jag helst ligga i soffan och titta på "Livet på BB". Valet känns inte svårt, jag vill ha en dokusåpakväll i soffan. Nu verkar det inte som att jag får välja så det är väl bäst att börja packa matsäcken inför fisketuren. Hurra.

Ha det bäst!

fredag 5 augusti 2011

Vilken fantastisk dag!

Igår var vi ute på sjön i drygt 12 timmar. Solen sken och vi tog iland på vårt nya favoritställe, Kronholmen. Där ägnade vi oss att göra precis ingenting. På eftermiddagen ville maken fiska så vi körde runt Bergnäsudden, in i Hopot och puttrade sen så sakteliga hem.

Jag kom på en sak som vi absolut behöver. En klimatanläggning i båten. När solen ligger på blir det för varmt och nu på höstkantens kvällar och nätter blir det för kallt. Jag hade värmefläkten på järnet men ändå...:

..var det kallt. Om Pensionärs-Per hade kunnat sätta spöet i spöhållaren och sedan stänga dörren tror jag att vi frusit lite mindre. Om vi hade haft en elektrisk spöhållare hade han säkert gjort det. Jag kanske kan klistra  en liten röd lampa på hållaren så att han kan sätta spöet där och därför kan stänga dörren och då slipper vi kostnaden för en klimatanläggning. Jag har surfat runt lite och kollat på såna, ingenstans hittar jag en prislapp vilket får mig att tro att de är rätt dyra. En vanlig AC borde man väl kunna hitta på en bilskrot, en sån måste väl fungera också i båten? Problem solved. 


Ha det bäst!

torsdag 4 augusti 2011

Jag vill till stan!

Jag är i desperat behov av lite glamour i tillvaron. Det var länge sen jag var till en ort med större befolkningsmängd än ett hushåll. Jag passerar visserligen vägskälet till byn Stentorp, med två hushåll, på väg till jobbet men jag har inte varit där. Idag blev suget så stort att jag åkte till Slagnäs (ca 200 invånare) för lite shopping och det var så lyxigt. Jag köpte fyra paket grädde och två avokados. 

Det är inte så glammigt att bo i en by med ett hushåll, vårat, och jobba med renar i en annan by med ett hus. Det blir att jag har skogskläder på mig hela tiden. Skulle vilja ha klänning och klackiskor men det skulle nog se lite konstigt ut. 

Vi har nyligen inte firat vår bröllopsdag men när jag lyckats få maken att sluta såga virke ska vi åka till Arvidsjaur  och gå på café. Med klänning och klackiskor.


Ha det bäst!

tisdag 2 augusti 2011

What a f....

Jag vill ju ha en Bloglovinknapp på sidan!

Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Tyvärr måste jag erkänns att jag inte alls fattar vad Bloglovin är. Hur funkar det? Hur gör man? Vad är det bra för? Som sagt, vad ÄR det för något?

Mitt hår

Jag har länge besvärats av frissigt svintohår. Som jag tidigare nämnt så ser jag ut som en korsning mellan en pudel och Magica de Hex. Håret som har kommit tillbaka efter cytostatikabehandlingen står gärna rakt upp medans det som fanns kvar hänger rakt ned. Gick till frisören för att få råd och hon pådyvlade mig  schampo och balsam för astronomiska summor. Det är ett milt schampo och ett balsam som liknar hudkräm men som inte tynger ned håret..jadda jadda jadda. Jag köpte det.

Man ska tvätta håret en till två gånger i veckan med detta schampo och då få ett fantastiskst resultat. Det funkade alldeles utmärkt när vi var i Stockholm, jag kände mig som Rita Hayworth i håret. När vi kom hem uppstod genast problem. Jag har inte råd att tvätta håret med det schampot varje dag och väntar jag några dagar fungerar det inte. Dag tre har jag nästan dreads inkletade med myggmedel, motorolja, diesel, båtlack, fiskslem och det har en distinkt odör av eldrök. Då krävs det kraftiga doningar. Såpa fungerar rätt bra, det blir mindre risigt än om man använder Ajax grovrengöring.



Ha det bäst!