måndag 15 augusti 2011

Tvätt, tvätt och tvättJag hatar att tvätta. På riktigt. Det är värsta sisofysarbetet, jag tvättar jämt (känns det som) och ändå, ändå, är tvättkorgen aldrig tom. En detalj som också gör tvätthanteringen lite knepig är att jag inte har en tvättstuga utan har tvättmaskinen i hallen. Det innebär ffa två saker: jag har nästan ingen plats att hänga tvätten på. Har ett litet torkställ som jag flyttar runt i huset för att den inte har en egen bra plats, hänger större saker på dörrarna. Det leder till sak nummer två: jag ser tvätten jämt, var jag än tittar hänger det tvätt och det ser rörigt ut i huset av all tvätt. Jag kan inte glädjas åt ren tvätt som de gör i TV-reklamen utan ser bara arbetet som åtföljer nytvättat: strykning, vikning, sortering, mangling, bära hit och bära dit.

Vi har planerat att bygga en tvättstuga ute i "fuse" med plats för mangeln, strykbräda, och torktumlare. För att det ska bli verklighet måste vi (läs: han) isolera väggarna och taket. Det gamla cementgolvet ska ut och ett nytt in. Ny vattenpump och hydrofor måste köpas och endast Gud vet hur det är med avloppet. Jag tror att avloppet fryser på vintern och jag är säker på att jag har rätt. Allt det där blir nog ganska dyrt.

Varför inte räkna på vad det skulle kosta och hur många timmars arbete det blir och sedan spendera dessa pengar hos tvätteriet? Jag lämnar smutsiga blusar och får hem dem välstrukna hängande på en galge. Lakanen manglade utan ett veck på. Ingen mer tvätt hängade på dörrarna och min favoritstol. Det är en bra idé, tycker jag.Ha det bäst!

5 kommentarer:

ulrika sa...

var glad att du iaf har tvättmaskin maria - å sen gillar du läget ;)

Fru Söderlund sa...

Ngnn..Oh vad jag älskar min tvättmaskin.

ulrika sa...

heja - tänk att leva utan tvättmaskin å kyl å frys - d skulle inte vara lätt!

Stefan sa...

Oh, suck it up Princess!!! ;)

Ps, måste sluta läsa din blogg... min fru tycker inte om de halvnakna damerna du har... :S

Fru Söderlund sa...

Nää, nu skojar du?
Skaffa en liten dator som jag har, då ser man inte damerna, de blir bortskurna.