tisdag 9 oktober 2012

Rygg och bankproblem

Jag vaknade i morse av en mardröm, det tog rätt lång tid innan jag hämtade mig. I stora drag drömde jag att jag var i Danmark och bodde hos en familj som förekommer i TV-serien Unga mödrar. Redan här kan man gissa sig till vad jag gör om dagarna. Sen drömde jag att jag skulle visa mig på styva linan och minsann visa att jag kunde jobba trots att jag har värk. Ansökte om ett jobb på sjukhuset och fick ett vikariat som undersköterska (??!!), vilket jag tog (???????!). Redan innan lunch hade jag så ont i ryggen att jag inte kunde gå upprätt. Med stor vånda insåg jag och beslöt mig för att berätta sanningen för chefen; jag har för ont, jag kan inte jobba. Då ville hon ha mitt personnummer för att min lön för den halva dagen skulle beskattas och svenska skatteverket informeras. Herre Gud, och Försäkringskassan. Här vaknar jag kallsvettig, darrande av skräck för försäkringskassan.
När jag vaknade hade jag precis lika ont i ryggen som jag drömde att jag hade. Det gjorde hiskeligt ont att röra sig så nu har jag fattat ett beslut: nu jäddrar ska Lervikshustrun börja träna ryggen. Varje dag. Jag har kört ett rygg och magpass med hjälp av en träningsDVD. Är mycket nöjd med mig själv, kan jag tillägga.

Jag har beställt några stämplar och skulle betala dem idag. Då upptäcker jag att bankdosan är försvunnen. Väck. Borta. Jag har vänt upp och ned på huset fyra gånger. Först bara skummat lite men sen grävt djupare och djupare. Till slut hittade jag den i mitt smyckeskrin som står i badrummet. Hur tänkte jag där liksom?

Ha det bäst!

1 kommentar:

Anonym sa...

very good!