lördag 21 april 2012

God LCHF-kladdkaka!

Äntligen har jag hittat ett recept på kladdkaka som inte smakar metall eller omelett! Helt underbart god även för icke LCHFare.



  • 70g 90% choklad
  • 100g smör
  • 2 ägg
  • ca 2 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • ca 2 tsk kaffe
  • ca 1 dl grädde
  • 1 dl sukrin
  1. Smält smör i en kastrull och fördela chokladen i blandningen (se till att smöret inte fräser - låg värme rekommenderas)
  2. Rör ner grädden och blanda till en jämn smet
  3. Smörj en form med smör (gärna en form som är stor, har en platt, avtagbar bottnen)
  4. Vispa äggen hårt, tillsätt sukrin,kaffe och vanilj
  5. Häll ned choklad blandningen i äggblandningen och vispa
  6. Häll i form och grädda i ugn på 200 grader i ca 10 min.
  7. Serveras kall med vispad grädde
Njut och ha det bäst!

Inga kommentarer: