torsdag 13 oktober 2011

Försäkringskassan


I våras gjorde fk bedömningen "att det inte finns någon uppenbara fara för mitt liv om jag arbetstränar". Blev så överflyttad till arbetsförmedlingen och fick mycket lägre ersättning. På överlämningsmötet kom de själva på att jag kommar att gå back ekonmiskt om jag ska pendla till mitt ordinarie jobb. De föreslog att jag skulle arbetsträna på ett ställe nära mig. Det tyckte jag kändes vettig. De pratade om hur viktigt det var att allt var på mina villkor, att jag skulle ta det lugnt och bara vara på arbetsplatsen. Sista månaden skulle jag vara på mitt eget jobb. Där hade jag åtta arbetstillfällen varav 3 frånvarodagar. Första dagen minns jag inte vad det var, andra gången hade jag värstingmigrän och tredje dagen var jag förkyld och hade feber. Alltså har jag bara fått arbetsträna 5 dagar.

Det sas flera gånger att allt ska ske på mina villkor, känner du att det bli för långa dagar så får du gå hem tidigare. Känner du att du inte orkar en dag så behöver du inte gå. Arbetsförmedlingen sa exakt så här: om du är där så är det bra, om du inte är där så är det också ok. Det trodde jag på, mitt nöt.
I tisdags ringde hon från Försäkringkassan och sa att jag inte fick arbetsträna mer. WHAT??? Hon har gjort den bedömningen att det gått så dåligt för mig att jag inte får fortsätta. Hon kunde inte förklara vad det var som gått dåligt föutom att jag har varit väldigt trött hemma. Jag tycker att det har gått bra när jag varit på jobbet och det måste väl ändå vara det som räknas? Eller?

Jag har pratat med min chef, med mina kollegor och de tycker inte att det gått dåligt. Min chef tycker att jag haft hög frånvaro och det stämmer ju men jag var ju sjuk! Trodde inte att DET skulle bli ett problem eftersom arbetsförmedlingen sagt så där.

Nu ska jag bara vara hemma och dra benen efter mig och sedan så småningom börja om på ruta 1.


Ha det bäst!

2 kommentarer:

Allmycke sa...

Man tar sig för pannan. Har du haft kontakt med samma handläggare hela tiden - eller byts de ut med samma regelbundenhet som en annan byter lakan?

Fru Söderlund sa...

Jag har tappat räkningen på hur många jag haft. Hon som jag har nu fick jag ett dåligt intryck av redan från början. Fick verkligen det bekräftat nu.