lördag 31 juli 2010

Sånt är livet

Så har vi varit hemma ett par dagar och långkalsongerna är på. Vi har haft storfrämmande i några dagar: min svägerska med sambo från Stockholm och min svärmor. Jag har mått kanonbra de här dagarna, inte haft ont nånstans. Det innebär att jag har också kunnat vara med och göra saker.

Vi har pratat, varit ute och fiskat, rökt fisk och ätit fisk och hälsat på min son på hans jobb. Vi hade blivit lovade en guidning med renarna i hjäla men när vi kom dit så höll sonen på att guida några holländare så "chefen" sa att vi fick ta in renarna själva. Jo tjena, tänkte jag. De var ute i stora "natthagen" så Del 1 bestod i att få över dem till daghagen. Vi gjorde två mycket tappra försök, sprang som tok och jag sjönk ned till ovanför knäna i flarka och fick krypa en bit i jörja.

Min teori, att bäste T skickat ut oss på "det där" eftersom han visste vad vi gjorde kvällen innan, förstärktes så vi blåste av projektet. Alla var helt slut och vissa mörbultade. Fick  teorin bekräftad då T sa att det  överhuvudtaget inte går utan hund. Sen tog det 5 minuter och jag hörde sonen tjuta i skogen.  Så kom han med alla renarna. Det kommer jag att få höra resten av livet.

Svägerskan mjölkar en ren. Min lille pojk håller i.

Det är bra att han berättar "historien" några gånger för jag fick hybris och råkade köra omkull lite med krossmotorcykeln och jag minns ytterst lite av den dagen och ingenting om ikullkörningen. Tydligen hade jag efter vurpan rest mig upp med hjälp av sonen och fortsatt köra så blodet var som fartränder i ansiktet. Jag minns att jag helt plötsligt var inne hemma med en upprörd äkta man, stelnat blod i håret, jävulskt ont i axeln och knät, svullen vad skrapad både här och där. Jag hade grus till och med innanför trosorna.

Maken vill få mig att tycka att jag var en idiot som körde en ettrig 250 med trasig koppling men se det kommer jag aldrig att göra. Ok, för hojen är det inte bra men det var bra för mig. (Nytt kopplingshandtag är beställt så oroa dig inte för växellådan mer bäste F, tills dess är den belagd med körförbud).
Jag har hellre skrapsår och blåmärken än ..tråkigt.

HA DET GOTT!

onsdag 28 juli 2010

Den långa flykten

Fick nog av regn, moln och kyla så vi packade in det viktigaste i bilen och flydde. På flyktdagens morgon visade termometern -2. I juli. Hur less blir man inte då?

När vi passerat Glommersträsk med några mil kändes luften i bilen annorlunda och när vi klev ut stod hettan och fukten som en vägg, det var säkert 20 grader!!!! Så vi beslöt oss för att bosätta oss i Gummark (i J och F's garage). Fantastiskt underbart! Förutom soffor och myslampa fanns där också Fredriks HD och då kändes det riktigt som hemma. När vi inte hade plats för hojen i garaget fick den stå i vardagsrummet. Till jul klädde vi den med glitter och kulor.

Väder, shopping och sällskapsmässigt har vi haft två underbara dagar.....men jag har mått verkligen skit. Fick ny medicin så att jag skulle kunna sova på nätterna men fick en paradoxal reaktion så jag ...ja..jag sov inte en blund och mådde dåligt på alla sätt man kan må dåligt på.

Nu är vi i allafall hemma i kylan och MYGGEN!!! Det finns inga mygg i Gummark! Vi kan inte vara ute även om det är fint väder utan att bli galen av alla mygg. Det är därför vi köpt Wilma, enda stället man kan vara på är ute på sjön.

söndag 25 juli 2010

Igår...

...var jag väldigt trött. Fick sova mindre än en timme på morgonen. Jag hade först tänkt strunta i auktionen som jag så väldigt gärna ville fara på men så sa min kloke man att jag skulle fara på auktionen men tänka att jag fick lägga mig och vila när jag kom hem. Jag hatar nämligen dagar när jag fullständigt rasar ihop vid femtiden och bara måste sova.

Jag tog mig iväg till auktionen men om jag ska vara ärlig så var det mest skrot. Hundratals med fyndlådor där man kan kanske ville ha en sak men så var där 35 andra saker som jag absolut inte ville ha. Så det blev ingen fyndlåda för mig.

Vad som slog mig är att folk inte kan vara riktigt  kloka. Ex en fyndlåda ropades ut som vad jag kunde se bara var fylld med skrot som ex rosa porslinselefanter och en urful plåtbricka. Den gick för 200 kr! En av "roparna" satt bakom mig och det var plåtbrickan han ville ha för att ha den längst ner i fiskröken. Men hallå?! 200 kr?! Gå till återvinningen och få en spisplåt gratis.

Själv ropade jag upp en byrå för 10 kr, ett par oanvända träskidor men stålkant 10 kr, "gardinstångshyllor" 2 st för 10 kronor. Det köpte ångrade jag men efter auktionen kom mormor och sa att hon verkligen ville ha dem så hon fick dem gratis. Generöst av mig.

Jag ångrar dock ännu mer köpet av 3 fönsterlampor i trä. Först och främst tycker jag att såna är fula, sen har jag ingenstans att hänga dem och så var de spruckna allihop men jag gav som vanligt bara 10 kr så jag lär komma över det. Jo! Jag köpte luftfuktare som man hänger på elementen för 10 kr (!). Såna har jag tjatat om i flera år men inte hittat dem nånstans så det köpet är jag toknöjd med.

När jag kom hem kände jag mig pigg och for ut på en cykeltur. Sen "fick" jag massage av en massageterapeut som är utbildad i intuitivmassage. En annorlunda upplevelse. Fick börja med att sitta i soffan och slappna av och djupandas. Sen masserade hon hela kroppen från skalpen till tårna på både fram och baksidan. Det tog lite drygt 2 timmar men kändes som tjugo minuter. Me like.

Sen trodde jag naturligtvis att jag skulle somna som en nyammad baby (som jag gjorde efter chokladmassagen) men nejdå, jag tror att jag somnade strax efter fem i morse men vaknade ungefär var tjugonde minut. Jag är numera ett vrak.

Apropå vrak, Per har skrapat och fernissat Wilma dygnet runt så nu börjar hon bli riktigt fin! Han har bara koncentrerat sig på utsidan så att vi kan få henne i sjön så fort som möjligt. Insidan tar vi nästa år.


Ser ni den blå himlen?!Fantastiskt! Trots att det var frost på natten så blev det riktigt varmt på dagen. Bästa J tror att det berodde på att jag hade yllekalsonger och skogsbyxor, långarmad tröja och fleecejacka på mig. Men jag tror det var solen som värmde.

Idag är det kallt och grått igen och jag planerar att ha en riktig slappardag.

Ha det bäst!

Nu börjar bli trött!

Jag har sovit så himla dåligt de senaste månaderna, jag minns verkligen inte när jag sov en hek natt sist. Senaste veckorna har problemet eskalerat, i natt somnade jag efter kvart i tio (hörde Simon när han for på jobbet. Väckning 10.45 för jag ville gå på auktion. Har varit aktiv hela dagen och la mig vid nio. Å vet ni vad? Jag är vaken. Jag kommer snart att tappa konceptena eller hur det nu stavas. Bli galen på riktigt.

Hoppas ni sover!

lördag 24 juli 2010

Åh, jag såg solen!

Vaknade vid 8-tiden av att solen sken och jag blev energirik,, klev upp och började tråckla på min blomiga sommarklänning om är två storlekar för liten (men jag VILLE verkligen ha den. Har under massa svordomar och endel hjälp från min man lyckats byta dragkedja och sy in två kilar i bysthöjd. Lite snöpligt känns det när han visar mig vilken pressarfot jag ska använda till blixtlås. Jag har trots allt haft den symaskinen längre än jag haft honom.

Sen for vi till "stan" och strosade i affärer dvs apoteket, Ica, blomsterhandeln och skoaffären. Jag köpte ett par MBTskor som jag hoppas blir nöjd med.

Jag hade längtat så mycket efter att få ha sommar klänning ocg käna den ljumma sommarvinden svepa med kjolen...och jo, nog svepte vindarna med kjolen alltid. Det var +10 och hårda vindar, Per kollade på nätet att det motsvrade ca+-0. Inte undra på att jag frös.

Jag har börjat banta med LCHF. Igen. Förra gången gick jag ned 7 kilo innan jag blev galen och gav upp. Givetvis gick jag upp igen när jag slutade men inte till min start vikt. Så jag tänkte att om jag står ut i 4 veckor, går upp några kilo, så har jag ändå gått ned 2-3 kilo.

Per har fotat dagens outfit men jag vill påpekan att klänningen jag sydda veck under bysten så det som står ut är INTE min mage.

Jag tror jag måste läsa mer skvallertidningar och lära mig "posa".
Försökte fota min frisyr, det gick väl..sådär.
 Jag har köpt en plastgrunka på glitter som man helt enkel rullar håret runt och sedan hakar ihop och vips har man vårsta knuten som sitter som berg. 

Take care!


fredag 23 juli 2010

torsdag 22 juli 2010

Vilket väder!!!!

Igår hade jag panik, på riktigt, över det usla vädret! Vi har inte sett solen på flera veckor och det är svinkallt, omkring 10 dagtid och nära noll nattetid. Jag kollade på yr.no och smhi var det skulle vara fint väder i helgen. Jag är beredd att åka var som helst, bara jag får se solen. Jag längtar också efter att få gå i en blommig klänning som sveper om benen. Nu har jag långkalsonger och yllekofta.

Till råga på allt elände så börjar få sån himla värk igen, ffa nattetid. Jag tog alla mediciner som jag kunde komma på, låg på spikmattan, smörjde med Tigerbalsam, körde TENS inatt men det hjälpte inte. Somnade inte förrän vid 8-tiden i morse, vaknade vid 14-tiden när Per kom upp med kaffe. Strålande.

Sen satt vi och myste i sängen medan åskan gick. Det är nog det värsta åskväder jag har upplevt i hela mitt liv, trots att jag bott så många år i Kallön som är värsta åskhålet. Det lät som det var världskrig och det fräste i väggkontakterna när det blixtrade. Zorro kom upp i sovrummet, det har han ALDRIG gjort förut, så han tyckte nog att det var lite obehagligt.

Fulväder

Som jag nämnt tidigare jag vi börjat röja i röran och det första vi tog tag i var mina scrapgrejor. jag har inte scrappat sen jag började med cellgift nummer två. När jag hämtade mig efter den behandlingen åkte vi till Åland och sen har jag haft (har men jag är bättre) njurbäckeninflammation och INGEN inspiration. Det hade jag inte idag heller men tvingade mig att börja för jag tror vet att det höjer min livskvalité att vara kreativ. Och faktiskt! Det var riktigt roligt

Det är vansinnigt skönt att ha ett eget rum så jag slipper plocka undan hela tiden. Jag uppskattar också att här är kattfritt. Det är så förargligt när man lagt ned en massa tid och pengar på en LO eller ett kort och så kommer det en skitig katt och går tvärsöver. Visst kan det vara gulligt med tassavtryck men INTE på mina kort.

MITT pysselrum

HA DET BÄST!


onsdag 21 juli 2010

Röjning del 1

Nu har vi börjat röra i kaoset. Och slutat, man blir ju alldels svettig i kylan. Min egen scrapbooking lya är nästan klar. Det som saknas är ett varv med dammsugaren och gardinbyte.

KAOS!

Jag blir galen, det ser ut som om det gått en tromb inomhus överallt! Vi har så mycket att göra, så många påbörjade projekt som inte är avslutade. Jag har sagt till på skarpen om att NU ska det inte på börjas något mer innan allt är färdigt.

Här kommer exempel på några oavslutade projekt:
*Öppenspisen måste slammas om efter senaste vattnskadan.
*Utbyggnaden på garaget måste.....bli färdigt (massa jobb).
*Lister och fönster lister och viss eldragning i sovrummet.
*ALLT i kontoret. Det är ett hyfsat stort rum som används som förråd. Där finns ingen el, inga tapeter, taket måste spacklas och målas. Det måste vara färdigt till hösten för det funkar inte att scrappa i köket.
*Trapphus till övervåningen ser ut som...ett trapphus med råspont. Inga lampor, inga tapeter, ingen ledstång osv.
*utrensning av höladan så att vi kan få in allt skrot från "kontoret".

Ja, det var ett urval av vad som på börjats. Sen är det massor som borde ha gjorts för länge sen, som ex:
*Renovera toaletten.
*Tapetsera om i hallen och måla taket.
*Måla ladugården, garaget, höladan, ladan och dasset.
*Försöka göra något åt trädgården.

Jo, just ja. Häng och stuprännor måste upp på alla byggnader och gruslasset som ligger på vägen måste skottas ut. Vi tar oss fram på vägen men det gör ingen av våra bekanta. Man måste ha en SUV med hög markfrigång för att kunna köra här.

Ja och så var det det här med båten....Det var en som ringde och undrade om jag ville köpa en båt. En sån där träbåt med inombordsmotor och hytt/ruff ellr vad det nu kallas. Ja tack, sa jag. Å nu är hon här. I desperat behov av att skrapas och fernissas. *dunkar huvudet i väggen* Men...det kommer att vara trevligt att tuffa runt med den. Det bästa är att man kan ha allt man behöver för några dagars campingtur (om man inte väljer att sova i båten) så är det bara att skutta i och dra i väg.

Nu är det ett evigt packande och bärande och tänkande om vi ska ut med Gerda. Så häddanefter kommer Gerda att tjänstgöra som det hon är tänkt till: fiskebåt. Elly, vår andra träbåt, får vara jolle. Det passar hon till.

HA DET BÄST!

tisdag 20 juli 2010

LCHF igen.

Jaha, nu är det dags igen. Insåg under min shoppingorgie att jag måste gå ned i vikt. Jag kommer inte i klänningar i strl 42. Köpte 2 st i allafall och nu väntar de bara på att bli lite omsydda. När jag gått ned i vikt så syr jag "tillbaka" dem.

Fick massor av inspiration på Katrin Zytomierskas blogg, hon har lagt ut veckomatsedlar som jag plankat rakt av, nästan. Ett recept är på hummer och enligt henne så finns det kanonfina, billiga humrar på Lidl. Jag har gått in på Lidls hemsida och sökt efter en butik nära mig, tänkte att det kanske finns en i Piteå (ca 21 mil enkel väg) men sökmotorn hävdar bestämt att det inte finns någon butik nära mig. Märks att det är en Stockholmare som gjort hemsidan, de förstår inte att vi inlandsbor har med oss kylbagar och faktiskt handlar mat när vi har ett ärende till kusten som ex läkarbesök.

Nu ska jag ut i höladan och försöka hitta något matchande tyg till kläningarna som ska ändras några storlekar.

Dagens temp: 10 grader.

söndag 18 juli 2010

Filmen!

Här kommer nu filmen ni alla väntat på! Som sagt, om ni tittar riktigt noga så bör ni kunna se en och annan ren. Hoppas ni är tålmodiga, det är ingen actionrulle utan en äkta dogmafilm.

lördag 17 juli 2010

Alltid är det något!

Jag blir så less. Alltid är det något, jämt. Jag är alltid sjuk eller har ont nånstans, är det inte det ena så är det det andra. Börjar undra om det är psykiskt.

Nu är jag i en "mellancytostatikaperiod", vilket innebär att jag inte är trött, mår inte illa men har ändå inte hunnit få så himla ont. Jag har inte heller migrän så allt borde vara frid och fröjd men nää, då går jag runt med en envis urinvägsinfektion som blivit njurbäckeninflammation.

Har varit helt däckad av feber (har jag över 37.6 regredierar jag till ca 9 mån ålder) , nu har har jag haft 39.7 och legat i fosterställning. Nåja, inget ont som inte har något gott med sig, jag är helt klar över anatomin nu, vet exakt var njurarna sitter. Har fått Ciprofloxacin så det ska väl bli bra nu, tänker jag.

Imorgon ska min man springa Ångestafetten men ingen verkar veta var och när, bara att han ska springa sista sträckan som ingen vet var den börjar. Jag hade hoppats på nån sträcka i mitten på loppet med tanke på hans löparbyxor.

Ni kan inte ana hur de ser ut. Jag fick faktiskt motta ett klagotelefonsamtal från en lastbilschaufför sist Per var ute och sprang. Han såg något konstigt på vägen, blev väldigt osäker på VAD det var (inte VEM det var) men så såg han hunden och förstod att detta något måste vara Per och inte någon ny livsform eller älghybrid.

Nu ska jag försöka sova. Det underlättas av den skitkassa roman jag läser. Maria tipsar: Läs inte Belinda Olsson.

Ha det bäst!

fredag 16 juli 2010

Flygning del 2

eller rättare sagt del 1. Det är meningen att det ska komma fram en film här nedanför. Let's try again. Ta Daa:



Nä, det funkar inte.

torsdag 15 juli 2010

Flygning

Om ni tittar riktigt noga ser ni renarna.

måndag 12 juli 2010

PS

Just det, jag köpte en cykel också. Och 3 handväskor. Och ett SATC-smycke som det står Maria på. Jag tyckte det passade, liksom.






Och som alltid, ha det bäst

Uppdatering!

 Jag har verkligen blivit kastad mellan olika världar. Ena dagen tokshoppandes i Stockholm iförd klackiskor, nästa dag i renskogen iförd gummistövlar. Livet är så olika att man knappt kan tro att det är samma land, knappt samma planet. Båda underbara på sitt vis.

Jag bestämde mig för att verkligen shoppa skiten ur mig i Stockholm och jag tror jag lyckades. Jag köpte: 4 par skor, klänningar, kjolar, toppar, bh:ar, lampor, smink, nagellack och nagellim, muggar, koppar, hårvårdsprodukter, håruppsättningsgrejor, bijouterier och en ruffad träbåt. Personalen på NK bockade och neg när jag kröp ut ur affären nedtyngd av påsar.


Att shoppa så var en bitterljuv upplevelse. Hur kul som helst när jag bestämt mig för att shoppa och att jag skiter i vad det kostar...men att se sig själv i provrumsbelysning är inte upplyftande. Jag skulle nödvändigtvis ha en axelbandslös BH. Jag ides inte ens gå in på Twilfit för de har aldrig något som passar mig men tänkte att NK borde ha. Nä. De tillverkas inte i min storlek. Du måste nog gå till en specialaffär harklade sig expediten och gav mig adressen till en dylik på Linnégatan på Östermalm. HUR ÄR DET MÖJLIGT?? Nu jädrar ska här bantas.

Jag tonade också utväxten på håret och det behövdes verkligen.



Jag borde ha börjat skriva om Ojmassage för att det vore korrekt kronologiskt. Men jag är så uppfylld av gårdagens händelser att jag bara måste skriva om det.



Det var fint väder, solen strålade och vi for till Ö Skveckieholmen för sol och bad. Där var soligt men blåste iskallt. Satt i skogsbyxor, gummistövlar, vindjacka, yllekofta inlindad i ett täcke men bikinin underst. Men det var trevligt ändå. Z badade flera gånger och tycktes njuta av tillvaron.



Klockan 17 skulle jag vara i Innervik för att åka helikopter och driva ren för första gången i mitt liv. Jag har åkt helikopter jag vet inte hur många gånger förr och jag älskar det verkligen. Men att driva renar med helikopter är en helt annan sak. Kombinera Bergochdalbana med Pariserhjul och Extreme och Flygande mattan så förstår du hur det är.

Jag hade blivit förvarnad om att man kan börja må illa så jag grundade med Postafen men hade ändå med mig spypåse och vatten. Det gick skitbra, tyckte bara att det var roligt ochjag var rätt fokuserad på renarna så jag tänkte inte på att vi ibland flög 10 cm ovanför marken och undra om piloten verkligen visste exakt var han hade alla delar på helikoptern. Festligt att man kan flyga rakt upp precis innan ett träd.


Många renar blev det och kalvarna var rätt slut så de fick vila nån timme i beteshagen innan märkningen. Fast innan dess delades hopen i två för alla skulle inte hina märkas innan det blev morgon och varmt. Fast innan dess åkte jag hem eftersom jag försöker få nån typ av dygnsrytm.

Nu ska jag städa och packa upp att som fortfarande står ouppackat (nästan allt).


Ha det bäst!

fredag 2 juli 2010

Ojmassage.

Idag (läs igår), städade Simon och jag ur lägenheten och packade i bilen. Vi städade i racerfart eftersom vi båda hatar att städa utan hellre ville göra någonting roligare.

Simon for iväg och cyklade trots mina idoga försök att få med honom på Pommern och Ålands museum. Det blev förstås så att jag fick åka dit ensam. .....och det var intressanta museum. Faktiskt. Särskilt Pommern. Nu orkar jag inte berätta något om den båten men om någon mot förmodan skulle vilja läsa om den, klicka här.

Sen gick jag på...men jag har ju inte skrivit något om chokladbadet!

Jo jag har varit på SPA-behandling för första gången i mitt liv. Valde chokladbad med chokladmassage. Var rätt nervös och visste inte riktigt vad kunde förvänta mig. Skulle jag bada i 3 veckor gammal ljumen blockchoklad som 25 andra tanter med UVI badat i? Hur läskigt låter inte det?

Först fick jag sitta en stund i ett ljusterapirum. Sen bad, i färskt vatten med chokladolja i. Det var förstås ett bubbelbad och man kunde själv skruva och trycka hur man ville att massagestrålarna skulle vara. Rummet var Jättemysigt med mjuk belysning, vattenfall, ångsprut och  flummusik. Började räkna vad det här badkarsbadet kostar per minut men bestämde mig sedan för att slappna av och njuta.

Efter badet satt jag en stund till i ljusrummet innan det var dags för massage. Massagebordet var uppvärmd och hon masserade mig med varm chokladolja. Själva massagen var som ett mellanting mellan taktilmassage och stryka ut hudkrämsmassage. Det var minst sagt avslappnande!

När jag kom hem åt vi och jag körde iväg för att köpa italiensk glass. Sen somnade jag soffa och sov djupt trots fotbollskrän och diskslammmer.

Att jag överhuvudtaget somnade utan narkosmedel är ett under och att jag sen fortsatte sova är ett rent mirakel. Vanligtvis är jag så ljudkänslig att jag vaknar om en knappnål faller. Konklusion: det borde vara en kvinnlig rättighet att få SPA behandlinng varje dag.

Jag passade också på att plocka ögonbrynen och färga dessa och fransarna.

Vet ni, det är så varmt att jag orkar inte skriva det jag egentligen tänkte skriva om, det får bli ikväll eller en annan dag.

Ha det gott! Svettas inte ihjäl.