onsdag 21 juli 2010

KAOS!

Jag blir galen, det ser ut som om det gått en tromb inomhus överallt! Vi har så mycket att göra, så många påbörjade projekt som inte är avslutade. Jag har sagt till på skarpen om att NU ska det inte på börjas något mer innan allt är färdigt.

Här kommer exempel på några oavslutade projekt:
*Öppenspisen måste slammas om efter senaste vattnskadan.
*Utbyggnaden på garaget måste.....bli färdigt (massa jobb).
*Lister och fönster lister och viss eldragning i sovrummet.
*ALLT i kontoret. Det är ett hyfsat stort rum som används som förråd. Där finns ingen el, inga tapeter, taket måste spacklas och målas. Det måste vara färdigt till hösten för det funkar inte att scrappa i köket.
*Trapphus till övervåningen ser ut som...ett trapphus med råspont. Inga lampor, inga tapeter, ingen ledstång osv.
*utrensning av höladan så att vi kan få in allt skrot från "kontoret".

Ja, det var ett urval av vad som på börjats. Sen är det massor som borde ha gjorts för länge sen, som ex:
*Renovera toaletten.
*Tapetsera om i hallen och måla taket.
*Måla ladugården, garaget, höladan, ladan och dasset.
*Försöka göra något åt trädgården.

Jo, just ja. Häng och stuprännor måste upp på alla byggnader och gruslasset som ligger på vägen måste skottas ut. Vi tar oss fram på vägen men det gör ingen av våra bekanta. Man måste ha en SUV med hög markfrigång för att kunna köra här.

Ja och så var det det här med båten....Det var en som ringde och undrade om jag ville köpa en båt. En sån där träbåt med inombordsmotor och hytt/ruff ellr vad det nu kallas. Ja tack, sa jag. Å nu är hon här. I desperat behov av att skrapas och fernissas. *dunkar huvudet i väggen* Men...det kommer att vara trevligt att tuffa runt med den. Det bästa är att man kan ha allt man behöver för några dagars campingtur (om man inte väljer att sova i båten) så är det bara att skutta i och dra i väg.

Nu är det ett evigt packande och bärande och tänkande om vi ska ut med Gerda. Så häddanefter kommer Gerda att tjänstgöra som det hon är tänkt till: fiskebåt. Elly, vår andra träbåt, får vara jolle. Det passar hon till.

HA DET BÄST!

Inga kommentarer: