måndag 28 februari 2011

Jag har varit uppe på mormors vind och fyndat. Hon har sparat det mesta som man kan tänkas spara.





   

På vykortet står:
Sänder en hälsning så ni få att jag då lever bra. Om ni vill skriva nån gång så är min adress 35 Vallström 8 kompaniet I 19 Boden.

Ha det gott!

Jämmer och elände

Rent generellt har jag haft en trevlig och intressant helg. jag har spenderat mesta tiden på mormorsvind och sakletat. Där finns så mycket gamla saker, foton, brev från mormors mormors tid. Mormor är nu 85 så det är ett tag sen hennes mormor levde. Jag är så glad att allt detta har sparats men får samtidigt lite panik, tänk om det börjar brinna och allt försvinner?! Måste scanna allt och försöka övertala mormor om att lämna in allt på muséet. 

Jag hade egentligen tänkt besöka några vänner och vara supersocial eftersom de hade STOR middagsbjudning men det sket sig för jag fick migrän som platsade på årets top-5 lista. Jag tror nog inte att jag ska tala om vilka mediciner jag tog i ren desperation, jag måste tänka på min karriär. När jag tryckte i mig allt så tänkte jag: don't try this at home, men äh, jag kan ta vara på mig själv och jag kommer inte att ramla och dra på mig ett subduralhematom. Gissa vad jag har gjort. Ramlat. Jag skulle skynda mig och så fastnade skorna ihop så jag verkligen föll som en fura, tog emot mig med armarna, knäna och näsan. Jag har stora svullna blåmärken på knäna, blå på näsan samt misstänkt distal radiusfraktur utan felställning. Jippi.

I bästa välmening har jag satt upp ett fågelbord med smaskiga solrosfrön men det blir inte alltid som man tänkt sig..



Ha det bäst!

fredag 25 februari 2011

Det luktar surströmming..

..hemma hos mig. Fast värre. Stanken kommer från källaren och jag har nu ägnat stor del av dagen att hitta källan till den förfärliga lukten. Jag har kastat allt som kan tänkas lukta, inklusive en burk saltgurka, men det luktar i alla fall. Jag har hällt Kaustik Soda i avloppen och spolat massor. Nu har jag varit ute och gått lös på avluftningsventilen med ett järnspett.


Hoppas att det slutar lukta nu.

Ha det bäst!

torsdag 24 februari 2011

Gråt och tandagnissla

Idag har jag tokstressat hela dagen och allt har gått mig emot. När jag äntligen har en dator med fler typsnitt än Arial och TNR så slutar skriver naturligtvis att fungera. Den hävdade envist att den hade "paper jam". Jag tittade inuti, bakom, under och framför men där fanns inget "paper jam". Jag gjorde ALLT för att få den att fungera men nejdå. Fick då ett tips av, nej, jag säger inte vem, att det kan vara en grej inuti som hakat upp sig så det kan hjälpa att man slår till den helt enkelt. Helt i min smak så jag gav den en rejäl smäll. Paper jam. Då smällde jag den i skrivbordet. Paper jam. Nu måste jag erkänna att jag brjade gråta av ilska. Det är inte ofta jag gråter i sinne men nu gjorde jag det. Buäähh. Så tog jag skrivarj'eln och släppte den i backen. Nej, kanske mer kastade den i backen och då minsann, då skrev den snällt ut det jag behövde. Jag har dock inte vågat se efter om glaset till scannern är helt.

Resten av dagen förflöt på samma vis, allt som kunde gå fel gick fel. Jag blev stressad och virrade till allt ännu mer. Vid sjutiden började jag må illa och kännamig matt och skakig. Vinterkräksjukan, tänkte jag men insåg att det enda jag ätit under dagen var två rostade frallor utan kaffe. Inte konstigt att jag blev hysterisk, jag måste äta var tredje timme annars blir jag kinkig.

Skyndade mig att koka snabbmakaroner och falukorv för att sen ta tag i det som jag väntat på hela dagen: mina papper från Änglafröjd och fotografiet som Bästa L har skrivit ut. Det var ett ganska stort paket för att vara ett kort och jag var rätt nyfiken men som mormor alltid säger: äta för sa bonden när bastun brann. Förutom 1 st fotografi innehöll paketet 4 st foton till,ett intressant tjockt papper av chipboard typ , två chokladkakor, en stor påse hemgjorda svingoda kakor och PALT! Jag blev så glad och så rörd att jag måste gråta ännu en gång idag.



Nu sitter jag här med en kaffekopp, en halv påse kakor och mår riktigt riktigt gott.

Ha det bäst!

P.S Änglafröjd brukar också skicka chokladkakor till mig....hmm?

I nöd och lust

Att köpa hus är ungefär samma sak som att gifta sig. Man har bestämt att HÄR ska jag bo i resten av mitt liv. Visst kan man sälja likväl som man kan skilja sig men det ska mycket till innan tar till en så dramatsikt åtgärd. Vid giftermålet lovar man att troget stå vid varandras sida, stötta, ta ansvar i nöd och lust.

Huset tar verkligen hand om mig, det ger mig värme och trygghet. Oftast. Häromdagen gjorde jag en ugnsgratäng och man kan inte ha på något annat elektriskt när ugnen är på. Jag stängde av elvärmen, varmvattnet, tvn, lilla elementet i köket och de flesta lampor. Det gick ganska bra, det gick bara tre proppar.

Ute är det mellan minus 20-30 och har varit så Läääänge. Då räcker det inte att elda bara dagtid, man måste ha "stöd" av elvärmen. I morse var det 8.9 inomhus. Just nu har vi alltså en liten konflikt, huset och jag och det är bådas fel.

Ha det bäst!

onsdag 23 februari 2011

Idag var en bra dag!

Dagen började inte så bra kan jag säga utan att överdriva. Jag förutspådde en förfärligt dag men tänk så det kan bli, precis tvärtom. Jag har varit social, både varit gäst och haft gäster hela dagen. Det är skönt att omge sig med människor som förstår, stöttar, uppmuntar, behöver och gillar mig!

Ha det bäst!

måndag 21 februari 2011

Jag är kär1

Jag vet att jag tjatat om detta men jag måste bara säga det igen, jag är så kär i mitt hus med alla dess egenheter. Se själva varför:




Ha det bäst!

lördag 19 februari 2011

Ny dator!

Yes, äntligen en dator som  inte är så seg! Det var väl inte något större fel på den gamla och särskilt inte nu när jag rensat ut all gammal skit, så nu sitter jag här med två datorer plus Simon och Pers laptops.

Tidigare idag hade jag en diskussion med mormor ,85år, som nu prompt ska ha en Mac Book. Varför? jo, för att alla recept i matlagningsprogrammen finns på deras hemsida. Förut, säger hon argt, då kunde man minsann få höra recepten på radion efter att de varit i TV.

Tänk vilken resa hennes generation, fattiga bönder och samer, utan väg, el och alla andra moderna bekvämligheter som inte alltför sällan svalt ihjäl. Nu sitter de hemma och surfar när de inte ser på TV. Eller kör bil på vägen.

Jag skulle aldrig...

 ......ha sagt så där om min sömn. I natt somnade jag strax efter 06.20. Vaknade vid niotiden.  &#¤$

Ha det bäst!

Drömmer mig tillbaka

fredag 18 februari 2011

Vilken vecka!

Som ju de flesta vet har jag såna sömnproblem att jag ibland tror att jag ska bli galen. På riktigt. Jag kan lätt vara vaken 4 dygn i sträck utan att sova en minut, fast det är då som jag är rädd för att bli galen. Ingenting fungerar som det ska efter en sådan episod. Tyvärr finns det ingen sömnmedicin som passar mig, antingen blir jag mer uppåt eller så får jag gräsliga mardrömmar och vaknar av dem.

I början av veckan bad jag att få en sömnmedicin som jag provat för några år sedan. Den hade ingen effekt då men hade heller inga otäcka biverkningar så jag tänkte: den tar jag. Det kan ju vara psykologiskt att känna att jag tar något i alla fall, resonerade jag. Sen vaknar jag 15 timmar senare, seg som knäck. Först vid 21-snåret piggnar jag till. Härligt, tänkte jag, vilken massa sömn jag hade att ta igen. Back on track!

Nästa natt sov jag 17 timmar i sträck, vaknade vid tvåtiden, seg som knäck. Då blev jag lite ledsen, TYPISKT att det ska skita sig på något vis. Jämt. Men i natt reducerade jag dosen rejält, sov 10 timmar, vaknade pigg som en lärka utan hang-over.

Jag har gått påpromenad idag!!! Har kurat inne i kylan av rädsla för att kyla nned mina leder men idag var det jämförelsevis varmt (-24) så jag gick på en promenad. Så härligt! Så härligt att känna att man lever!

För övrigt så har jag skaffat en ny dator som maken ska installera i helgen! Eller ja, det kanske bara är att stoppa in kontakten i vägguttaget, vad vet jag.

Ha det gott!

tisdag 15 februari 2011

Dag 17-mitt favoritminne

Det är svårt att välja ETT favoritminne, jag skulle gärna vilja välja två. Så då göra jag det helt enkelt. Medans jag funderat och bläddrat i minnesbanken har jag insett att de minnen som jag anser vara mina "favoriter" är när någon visat mig kärlek. Jag har gott om upplevelseminnen men det är ändå kärleksminnena som betyder mest.

"Minne 1" Jag och min son som då var två år var i Bangladesh och hälsade på hans mormor. Strax innan vi skulle åka till Cox Bazar fick jag en förskräcklig matförgiftning men åkte ändå. Blev dock bara sämre, kräktes hela tiden. Till slut var jag så matt att jag inte orkade resa mig upp från toagolvet. När min mamma och de andra skulle åka till strande ville Simon inte lämna min sida. Han utstrålade så mycket, kärlek, empati och omsorg där han satt på golvet bredvid mig och blåste på mig med en liten fläkt. När hans mormor skulle ta med honom skrek han i högan sky. Att han, med sin kärlek, kunde förvandla ett riktigt uselt minne till ett av mina bästa...kärlek.

"Minne 2" Jag och min dåvarande pojkvän var i Borgafjäll över helgen och åka bräda respektive telisar. På kvällen var jag helt slut eftersom det var lite för löst och flackt på många ställen för en bräda. Benen kändes som gelé och jag halvlåg i soffan med långkalsoner, svettig tröja och en strumpa.

Då går han ned på knä, berättar hur mycket han älskar mig och frågar om jag vill gifta mig med honom. Så tar han fram en ask med förlovningsring, en flaska champagne och glas. Det var så otroligt stort! Tänk att någon gillar mig så mycket att han "förbinder sig" , frivilligt, att leva resten av sitt liv med mig. Så stort att det fortfarande hissnar i magen när jag tänker på det.

Det blev så rysligt romantiskt eftersom vi aldrig pratat om det, en verklig överraskning!! Å som han fixat med ringar, skumpa och allt. Aaah,suck!


söndag 13 februari 2011

För en vecka sedan...

...var jag i Paris.

 

Jag har alltid trott att Paris är en överreklamerad och överromantiserad stad. Det är väl än stad som alla andra, som Borås ungefär, tänkte jag. Bara det att få börja dagen med en crossiant gör ju att dagen får ett särskilt skimmer över sig.



Vi började med att ta Metron till Porte de Clignancour, där , enligt vad som sägs, är världens största loppmarknad. Det uttalar jag mig inte om men jag är säker på att vad man en behöver så finns det att köpa där, ett skelett kanske?


En staty?


Sen tog vi oss  via Metron och massor av små affärer till Sacre Coeur. Fantastisk vy över Paris. Faktiskt värt besväret att ta sig upp för alla trapporna. Jag flåsade som en blåsbälg från en 1600-tals smedja och Per knuffade på där bak.


Sen fick vi lite bråttom, Per måste tillbaka till hotellet för att byta om inför kvällens aktiviteter så han lämnade mig på Lafayette. Inte helt genomtänkt, honey.


Sedan möttes vi och tog taxi till bokningskontoret för kvällen Paris by night kryssning. Vi åkte båt på Seine, åt fantastiskt god mat och såg Notre Dame, Louvren och Eiffelntornet  glida förbi upplysta i Parisnatten. Det var vackert och så väldigt romantiskt.


På väg till Moulin Rouge var vi upp i Eiffeltornet och, ja, också det var verkligen något speciellt. Alla mina föreställningar om Paris har byggt på "Surt sa räven", det är bara att inse.

Life is a rollercoaster!


Under veckorna går Livet i  Lervik långsamt. Jag till och med hör hur tiden går:

dick dock dick dock
På torsdagar kommer maken hem med sina väskor. Zorro blir så glad att han i ren glädje demolerar hallen och köket! Katterna börjar vakna ur hörnen.

På fredag kommer "barnen" KABOOONG! Zorro demolerar resten av huset av ren och skär lycka. Katterna befinner sig nu på gardinstängerna.

Jag insåg igår att mitt hen är som Fort Boyard, varje rum har någon fälla och man måste hoppa och krypa för att ta sig fram.

                                                         JiHOooo!

På söndagskvällarna lägger sig friden åter över Lervik som en varm filt.
Och jag märker att jag känner mig lite ensam.

fredag 11 februari 2011

"Nödrop"

Jag är med i en "bloggtävling", jag vet inte vad den går ut på, bästa bloggen kanske? Vet ej heller vad man vinner, kanske ett par strumpor eller bara äran. Känner i alla fall min slumrande tävlingsinstinkt vakna. Jag skulle bli så glad, så glad om jag vann Jag brukar aldrig vinna någonting, nånsin. Jo, jag vann en gång ett kasettband med där Leif "Loket"  Olsson sjöng julsånger. Önskade då verkligen att jag inte vunnit.

Så här gör du för att rösta på mig: Gå in på Denises blogg och skriv en kommentar att min blogg är den bästa av finalisterna.

Ha det så gott!

torsdag 10 februari 2011

Veckans blogg

Nu är jag jättetrött, sover nästan med datorn på magen. Ser att jag är en av finalisterna i veckans blogg! Gå in på: http://endenise.se
Rösta på  er favorit (Lervikshustrun) genom att skriva en kommentar om vilken blogg ni tycker är bäst (Lervikshustrun).Röstningen pågår fram till söndag (12/2) kl 23.59.

Ha det bäst!

Fredag i Paris

Nu tänker jag berätta allt. Kronologiskt. Det blir ett långt och ganska tråkigt inlägg men kanske bra att läsa för någon som snart ska åka dit.

Vi flög från Umeå före gryningen. Hade några timmar på Arlanda att slå ihjäl så vi tog in på hotell. Kröp ned bland nymanglade lakan och sov en stund, så skönt!!

Väl framme i Paris tog vi airportshuttle, tåg och sedan tunnelbana till vårt hotell som låg två minuter från tunnelbanan i Bastilleområdet. Kan verkligen rekommendera det hotellet. Rent och fint, inget buller eller oljud, trevlig tillmötesgående personal, god frukost. Å billigt.


Efter att vi installerade oss gick vi till en närbelägen restaurant. Per åt entrecôte, den näst godaste jag nånsin ätit. Själv åt jag anka på franskt vis.
Den var ganska varm utanpå men inuti kall! jag gick för att klaga på den kalla
maten men de sa bestämt att den skulle vara så. Då anpassade jag mig efter
rådande matkultur och den var den godaste ankan jag någonsin ätit.


Vi flanerade runt lite efter maten. Hittade en skitsnygg T-shirt som jag tänkte
köpa. Per sa: Köp inte det första du ser!!!!! Sen var affären stängd jämt vi var förbi och jag har fortfarande en saknadens klump i magen. Hädanefter ska jag alltid köpa det första jag ser.


Vi gick och la oss tidigt för att orka med lördagens mastodontschema. Tyvärr
blev det inte mycket sömn för mig, det var länge sen jag mått så genuint dåligt.



måndag 7 februari 2011

Underbar helg!

Jag blev kidnappad av min man i helgen. Kidnappad av den enkla anledningen att om jag blivit tillfrågad skulle jag ha stenvägrat, fulltövertygad om att det inte skulle gå. Det gick dock ganska bra i alla fall dagtid. Sov tyvärr nästan ingenting på tre nätter för att jag hade så vansinnigt ont. Trots det, som sagt, en underbar helg!!

Här kommer en bildbomb från helgens kidnappningsdrama:











Ha det bäst!

lördag 5 februari 2011

Redigerat inlägg

Äntligen framme! Vi lufsar till det och hyrde hotellrum några timmar, rekommenderas! I eftermiddag har vi ätit mycket gott.

Imorgon ska jag shoppa scrapbooking grejs i Mouton Duvernet.
För övrigt har jag inte mått så bra.irriterande.

Redigerar:Jädra i-Phone. Vi lufsade inte utan vi lyxade till det med ett hotellrum på Arlanda för några timmars förmiddags slappande.

onsdag 2 februari 2011

Fiskekort

På "allmän begäran" lägger jag ut mitt "fiskekort".
Bilden är klickbar.
Bakgrunde har jag målat med akvarell, det ska föreställa nedre Veijaur. Skoterna har jag klippt ut från ett foto. Den är förövrigt makens pärla och stolthet.

Glitter!

Magnlia Stamplovers har en "go glitz" utmaning. Me like.
Jag har anvnt nästan en hel flaska Stickles och ett flertal strasstenar. Som vanligt är jag usel på att fotografer mina alster, kan knappt känna igen den själv på bilden. I verkligenheten glittrat den FAKTISKT!

Här syns glittret lite bättre på vissa ställen.
Ha Det gott!

tisdag 1 februari 2011

Dag 16 – Min första kyss

Min första kyss, kan man räkna sin första puss som sin första kyss? Min första puss fick jag av min barndomskärlek som jag skrivit om i ett tidigare inlägg. Jag måste ha gått lågstadiet och killarna hade en, vad vi tyckte, förfärligt fånig och allmänt förfärlig lek: pussleken. Den gick ut på att de jagade flickorna, vare sig de ville eller inte och pussade dem där de kom åt. Oftast på händerna då vi snabbt blev mycket skickliga på att värja oss. Men en gång blev jag pussad på kinden och den måste jag nog räkna som min första puss. På riktigt. Jag har inget minne av att min moder nånsin pussat mig.

Min första kyss fick jag nog av min första "riktiga" pojkvän när jag var 14 år. Jag var fruktansvärt blyg och helt oerfaren beträffande förhållanden men pussades tror jag att vi gjorde.

Nu sitter jag och tittar på det ymniga snöfallet och gruvar mig för att köra till Arjeplog. Jag har bara ett ärende att göra och snabbt kommer det att gå men ändå tycks hela dagen gå åt när man in till "Plass'n". Urk urk.

Ha det gott!