torsdag 10 februari 2011

Fredag i Paris

Nu tänker jag berätta allt. Kronologiskt. Det blir ett långt och ganska tråkigt inlägg men kanske bra att läsa för någon som snart ska åka dit.

Vi flög från Umeå före gryningen. Hade några timmar på Arlanda att slå ihjäl så vi tog in på hotell. Kröp ned bland nymanglade lakan och sov en stund, så skönt!!

Väl framme i Paris tog vi airportshuttle, tåg och sedan tunnelbana till vårt hotell som låg två minuter från tunnelbanan i Bastilleområdet. Kan verkligen rekommendera det hotellet. Rent och fint, inget buller eller oljud, trevlig tillmötesgående personal, god frukost. Å billigt.


Efter att vi installerade oss gick vi till en närbelägen restaurant. Per åt entrecôte, den näst godaste jag nånsin ätit. Själv åt jag anka på franskt vis.
Den var ganska varm utanpå men inuti kall! jag gick för att klaga på den kalla
maten men de sa bestämt att den skulle vara så. Då anpassade jag mig efter
rådande matkultur och den var den godaste ankan jag någonsin ätit.


Vi flanerade runt lite efter maten. Hittade en skitsnygg T-shirt som jag tänkte
köpa. Per sa: Köp inte det första du ser!!!!! Sen var affären stängd jämt vi var förbi och jag har fortfarande en saknadens klump i magen. Hädanefter ska jag alltid köpa det första jag ser.


Vi gick och la oss tidigt för att orka med lördagens mastodontschema. Tyvärr
blev det inte mycket sömn för mig, det var länge sen jag mått så genuint dåligt.2 kommentarer:

Denise . foto, mamma, galenskap sa...

Grattis! Du blev en utav finalisterna i veckansblogg. För större chans att vinna så är det alltid bra att be sina läsare att rösta :) Ett stort lycka till! Ha en trevlig kväll. kram Denise

Anonym sa...

Bilderna ser bekanta ut, förutom dom där ni pussas och så:)Riktigt härligt att få smita iväg över en helg sådär bara! Kram Maria