söndag 13 februari 2011

För en vecka sedan...

...var jag i Paris.

 

Jag har alltid trott att Paris är en överreklamerad och överromantiserad stad. Det är väl än stad som alla andra, som Borås ungefär, tänkte jag. Bara det att få börja dagen med en crossiant gör ju att dagen får ett särskilt skimmer över sig.Vi började med att ta Metron till Porte de Clignancour, där , enligt vad som sägs, är världens största loppmarknad. Det uttalar jag mig inte om men jag är säker på att vad man en behöver så finns det att köpa där, ett skelett kanske?


En staty?


Sen tog vi oss  via Metron och massor av små affärer till Sacre Coeur. Fantastisk vy över Paris. Faktiskt värt besväret att ta sig upp för alla trapporna. Jag flåsade som en blåsbälg från en 1600-tals smedja och Per knuffade på där bak.


Sen fick vi lite bråttom, Per måste tillbaka till hotellet för att byta om inför kvällens aktiviteter så han lämnade mig på Lafayette. Inte helt genomtänkt, honey.


Sedan möttes vi och tog taxi till bokningskontoret för kvällen Paris by night kryssning. Vi åkte båt på Seine, åt fantastiskt god mat och såg Notre Dame, Louvren och Eiffelntornet  glida förbi upplysta i Parisnatten. Det var vackert och så väldigt romantiskt.


På väg till Moulin Rouge var vi upp i Eiffeltornet och, ja, också det var verkligen något speciellt. Alla mina föreställningar om Paris har byggt på "Surt sa räven", det är bara att inse.

Inga kommentarer: