fredag 29 april 2011

Bloggdesign

Jag, mitt nöt, har varit och petat i min bloggdesign och, ja, ni ser ju själva, det blev förfärligt. Jag har ingen aning om hur jag ska få tillbaks det som det var. Headern hamnar hela tiden till vänster, vet ni hur man ska göra för att centrera headern?

torsdag 28 april 2011

Det blir bara bättre och bättre

Idag harjag klätt på mig, en klar förbättring mot senaste veckans pyamashasande.

Makens 50-årsdag närmar sig med stormsteg, på söndag smiter vi iväg till Riksgränsen i hemlighet ( rumsnummer 204).

Nu orkar jag inte skriva mer.

Ha det bäst!

onsdag 20 april 2011

Dag 22 – Det här upprör mig

Det finns så mycket som upprör mig. Krig, naturkatastrofer, svält, tortyr, våldtäkter, barnmisshandel, orättvisor, makens snarkningar, tekniska prylar som inte fungerar osv.

Men det jag stör mig mest på just nu är fäder som inte tar sitt föräldraansvar. Mammor förväntas ta hand om sitt barn men samhället rycker på axlarna åt karlar som inte bryr sig om sina barn, det verkar rent av vara socilt accepterat. Varför? Att inte ta sitt ansvar som förälder borde vara förbjudet. Det påverkar så många negativt, framför allt barnen. Som mamma är man helt maktlös då man inte kan tvinga pappan att umgås med sitt barn. Pappor har laglig rätt att umgås med sina barn men de har också möjligheten att låta bli om det passar dem bättre. Sen kan de alltid skylla på mamman, att det är hennes fel att han inte umgås med sitt barn.
Jag hoppas på skärselden, att den är full med frånvarande fäder. Hoppas att de får stanna där länge. Deras svek är långt mycket värre än Judas svek.

Poltergaisten som bor hemma hos sig kan också reta gallfeber på mig, inget är det jag la det och saker försvinner ut i tomma intet. Arghh!

tisdag 19 april 2011

Here we go again..

Där kom det, bakslaget. Är förlamande trött och orkeslös. Jag försökte verkligen att strunta i det och begav mig ut på en promenad igår men jag blev tvungen att vända hem för att jag helt enkelt inte orkade att gå.

När jag mår så här: trött, trött, trött, orkeslös och trött men har faktiskt inte särskilt ont, då blir jag rädd. Tänk om jag inte har PsoA, tänker jag, utan är bara lat? Tänk om reumatologen plötsligt säger att neeej, du har ingen reumatisk sjukdom?! Det är värsta skräckscenariot. Jag var inne och läste på en blogg skriven av en kvinna med PsoA, hennes "besvär" liknar mina....nu har hennes doktor sagt att hon inte har PsoA. Bara så där helt plötsligt. Håret reser sig på mitt huvud. Hon ska enl sin läkare ta en Ipren om hon absolut måste annars är det bita ihop och träna mer som gäller. Fritt fall.

Ha det bäst!

måndag 18 april 2011

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Jag har tittat igenom en hel bilder bilder för att ge er ett annat ögonblick av mitt liv. Då inser jag hur rikt och varierande liv jag har!
Lervik

Toscana

Rom

Paris

Ha det bäst!

söndag 17 april 2011

Vad gör man med en söndagmorgon?

Idag är också en bra dag! Jag har mått rätt bra hela veckan, faktiskt. Genast får jag dåligt samvete och tänker att nu mår jag så pass bra att jag kan jobba, å här sitter jag. Jag har tänkt samma tanke många gånger förr och precis, precis när jag kommit mig på fötter så rasar allt igen. På något vis. Är det inte det ena så är det det andra. Kroppen är väldigt uppfinningsrik när det gäller värk. Det finns alltid en ny led att attackera om de mot förmodan skulle ledsna på någon "gammal" led.

Alla bilder är klickbara.



Men som sagt idag var det bra. Jag jagade upp maken före ottan och vi for på renflyttning. Kanonfint väder på morgonen och förmiddagen. Till lunch hittade vi en "barjolfläck" där vi stannade och drack kaffe. Sedan började maken få ont om bensin i sin skoter så vi var tvungna att vända hemåt. Då var det inte lika roligt. Isen bar knappt alls och ibland gick den sönder framför skotern. Jag vågade aldrig släppa på gasen så jag fick en massa vass is  rakt i ansiktet där jag for fram som en isbrytare. Jag drog en suck av lättnad när vi började närma oss land. Storavan är förresten en väldigt stor sjö. 173 kvadratkilometer. Och 21 meter djup.

Alla bilder är som sagt klickbara.
Sucken fastnade dock i halsen när jag såg att myren som vi måste köra över hade flödat så den var alldeles brun och jörjig. Det gick ändå på något vis, jag kan tipsa om att man blir lite starkare om man skriker.

Väl hemma är skotern parkerad och ompysslad, har lovat den vila fram tills vi får riktigt nattkallt. Jag hoppas verkligen att vi får minst 20 minusgrader så att inte snön tinar bort.

Fotogåta:
Hur många hundar finns det på bilden?

Vad riktigt gör de?


Ha det bäst!

lördag 16 april 2011

Sjukhusbesök

Åkte till sjukhuset igår, 236 km enkel väg men jag brukar vilja åka hem också så då blir det tillslut 472 km. För ett läkarbesök. När jag ändå var i närheten av en affär passade jag på att shoppa loss, så roligt det var!!!
Kvällen innan blev jag tillfrågad (läs: kommenderad) om jag ville (läs fortfarande kommenderad) lasta av renarna från en full bil och släp. Eftersom jag varit ganska risig och missat renflytten i år så var det riktigt roligt att lasta av. Jag blev helt insmord med bajs men det gör inget för de blev så glada att äntligen komma hem. En härlig känsla.

Ha det bäst!

måndag 11 april 2011

Usel uppdatering

..jag ber om ursäkt. Det finns flera anledningar till detta, jag har haft magsjuka. Igen! Sen har jag varit helt slut. Maken tvingade mig att fara in till sjukan i torsdags för jag har fått något mycket underligt. Förra måndagen upptäckte jag en massa blåmärken överallt på kroppen, enligt maken ser det ut som att jag varit i slagsmål med en björn. Fast det har jag ju inte. Skumt.

I helgen har Simon och Malin varit hemma. Vi hade en kanondag med strålande sol och skoterkörning. Egentligen hade jag tänkt vara hemma och städa men blev övertalad av några kompisar att strunta i städningen, så då gjorde jag det. På kvällen hade vi ett mycket försenat födelsedagskalas för Simon.

Maken har semester i veckan och det ska bli så mysigt att få ha honom hemma. Han har börjat riv tapeter i hallen, där ska målas tak och tapetseras väggar. Jag har dock infört renoveringsförbud vid soligt väder. Enligt både yr och smhi ska det vara plusgrader hela veckan och jag har lite panik. Det får inte tina mer nu, snön har sjunkit ihop nu så några riktigt kalla dygn emottages tacksamt.

Ha det bäst!

fredag 1 april 2011

Dag 19 – Detta ångrar jag


Faktum är att jag ångrar inte så mycket. Visst har jag gjort en hel del dumma saker som tex hoppat av gymnasiet men jag kan inte ångra det för jag vet hur skoltrött jag var, jag hade inte klarat av det. Jag tycker inte att man kan ångra saker som man faktiskt inte klarade av att göra just då. Jag kan för det mesta förstå varför jag gjort det ena eller det andra, det finns en rimlig förklaring till det mesta.
Jag kan däremot tycka att det är synd att jag inte orkade med skolan. Det är synd att jag inte reste mer när jag var yngre men då hade jag inte råd. Jag tycker att det är synd att jag skällde ut en närstående men jag var så sårad djupt inne i hjärteroten och till slut blev det för mycket.

Det enda jag ångrar är att jag ljög en gång. Jag har ingen förklaring till varför jag sa: nej, det gjorde jag inte alls när jag vet att han såg att jag gjorde det. Det handlade om en struntsak, faktiskt om vilken teknik man har när man gör en grej. M påpekade att nu gjorde du fel, nej, det gjorde jag inte alls, sa jag. Det ångrar jag för jag fattar inte varför jag sa så, otroligt korkat. Helt rubbat. Jag funderar ofta på att ringa till M och förklara men jag har ju ingen förklaring, jag vet inte alls vad jag ska säga. Nu hoppas jag, eftersom det gått så många år, att han ska ha glömt bort hela saken.



 Troligen har jag har säkert gjort massa onödiga, dumma saker som jag säkert ångrar men snälla, låt mig vara lyckligt ovetande om det!

Ha det bäst!