lördag 28 februari 2009

Uuuuurk.

Ännu en dag då solen skiner från sin högsta topp. Fan , kan det aldrig snöa. När jag försökte titta ut genom fönstret häromdagen upptäckta jag att jag försökte titta ut. Skärskådade mina innanfönster, petade lite på dem, strök med handen på dem....och jo, de är täcka med damm! Hur ÄR det möjligt?? Jag har aldrig sett nåt liknande fenomen förut. Jag vet att jag putsade dem noga innan jag satte in dem i höstas. Kan jag ha putsat dem med badrumsrengöring...eller klister?

Jag dammsuger varannan dag och då plockar jag givetvis bort saker som ligger på fel plats och lägger dem där de ska. Dammar mattor och drar några tag med trasan. Ungefär 1 1/2 timma senare ligger flera saker på fel plats. Nästa dag ligger allt på fel plats och det är drivor med hundhår i hörn och. Äsch jag orkar inte rabbla upp alla ställen.

Att värma huset med ved som är förnyelsebar energi är bra och milövänligt. Bidrar inte heller till växthuseffekten som olje- och kol-eldning. Dessutom använder man bara björk som blivit kvar efter avverkning. Allt ha värmepannan i köket är mysigt, det sprakar hemtrevligt och ibland måste man lämna kaffekoppen och lägga på mer ved.

MEN det blir vansinnigt mycket skräp på golvet; spån, flisor, nävre och..skräp. Dessutom lägger sig en fet, sotig hinna över allt porlin, textilier och plast. För att få bort sotet krävs "Fenom" eller maskindiskning. Har provat att köra vaxduken i diskmaskinen men det blev inte så bra. Tips: kör inte brödrosten i diskmaskin, sladden trasslar in sig så i vingen.Är det nån som ser "Fenom" på nån affär, snälla köp 15 burkar till mig.

torsdag 26 februari 2009

Vacker vinterdag....


Solen skiner från en klarblå himmel, snön gnistrar på träden och bla bla bla. Jag vill shoppa!! Har ni sett katalogen Vårinsperation 2009 från Panduro? Eller extra bilagan från Haléns? Eller Bluebox.se? Man kan också shoppa loss på Tradera, det är ju jag så himla bra på.

IKEA, H&M, Lyx Outlet, Barkaby Outlet, Nygårds Anna, PoP, Top Shop, Nelly, Uppercut, Gucci, Dolce Gabbani, Sonia Rykiel, Christina Ribel, Banana Republic, MQ, Vero Moda, Zara, Versace, Bubbleroom, Sid & Sally, InWear.

Stella Kei, Stella McCartney, Haburi, Fruit of the loom, Russell Collection, Jerzees Colours, Beechfield, Quadra, Bagbase, Yria, Hyred, Hope, J.Lindeberg, Koppartrans, Björn Borg, Schmoove, Le Coq Sportif, Street One, Cecil, Ze-Ze, Zhenzi, A Pair, Adidas Originals, Adidas Sport, Peak Performance, Adio, AirWalk.
Allen-Edmonds, Ambre Bazoe, Arcopedico, Art, b-Young, Baffin, Ecko, Ed Hardy, Energie, Esptrit, Etnies, Evisu, Fiorelle, Scarpetta, Fly London, Footprints, Killah, Lacoste, Laura Biagotti, Levi's, Lloyd, Lola Ramona, Marc O'Polo, Red Wing Shoes, Reebok, Reef, Burns, Replay, Rockport, Ruby Brown, Rules by Mary, Dr Martens.

Zoo York, Von Dutch, Underground, Pink, DC shoes, Rabbit Head.
Mexx, Converse, Björn Borg, Friis & Company, NK, Harveys, Merrell, Nixa, Ivory, Think, Bronx, Cellini, Fox, Dragon, One, Clarks, Cat, Bobby Burns, Cirka, Wild Flower, ES, Sixty Seven, Fallen, Head, K-Swiss, Vasque, Sperry, Penelope, Sugar, Ipath, Puma, Hello Kitty, Gram, Kamik, Vagabond, Ecco och Hummel är också märken man kan köpa på nätet. För att nämna några.

Eftersom jag är insnöad för femte veckan i rad tycker jag att det vore trevligt att shoppa lite. Det är nämligen lite för mycket av den här gnistrande snön. Man kommer att tänka på gnistrande diamanter och pärlor. Snövita och blå scrapbooking papper.


Ja, eller så kan jag gå och torka upp kattspyan eftersom jag fått min veckopeng indragen. Smelly cat, smelly cat. Jag har hört att advokatfruar oftast dör av leda och jag tror att det gäller läkarfruar med indragen veckopeng också.

onsdag 25 februari 2009

Varför blir inte både bilden och texten i bloggrubriken centrerade, hjälp mig nån! Dessutom vill jag inte att bilden ska vara så stor, vill att den ska vara smal och bred som bloggrubriken var innan jag började joxa.

tisdag 24 februari 2009

Fettisdag!


En fettisdag, en stor dag för mig, för svenska folket och för Victoria. Jag har glatt hakat på den allmänna rojalistiska yran. Log tårögt åt de lyckliga tu och drog en förfärans suck tillsammans med "hela svenska folket" när Herr Daniel hastigt reste sig upp och rättade till byxorna. Tyvärr är min dyre make inte i Sverige och kan därför inte se allt detta på TV, han behöver dock inte gräma sig för jag har spelat in allt på boxern åt honom. Tänk vad glad han ska bli!

Det blev inga semlor idag. Vanligtvis brukar jag sällan eller aldrig tänka på semlor men nu, bara för att jag inga har, har jag verkligen grubblat på semlor. Snålvattnet har runnit i långa floder, har känt mig exakt som en snusare utan snus. Har hört att några grannar funderar på att komma mig till undsättning och ploga upp vägen. Jag har inte vågat testa och se om jag kanske tar mig fram, min bil är som en målsökande robot när det gäller diken. Den bittra erfarenheten har vi gjort många gånger både min man och jag, så ingen kan då komma och säga att det är chaufförsfel.

Som grädde på moset...eller semlan...fick jag Hello-Kitty väskan idag som jag råkade beställa från Hong-Kong. Musmattan som jag också beställde från HK har dässvärre inte dykt upp. Den kanske är på villovägar i Umeå. Varför har ingen talat om för mig att Tradera inte har automatisk adressuppdatering?
Å varför har ingen sagt att alla på Tradera INTE är svenskar och förstår inte vad man menar när man mailar och ber om ursäkt för att Tradera inte har min aktuella adress?

...jag undrar om Drottning Silvia finns på riktigt...hon både låter och ser ut som en buktalardocka.

måndag 23 februari 2009

Otursdag!

Den här dagen var inplanerad som en slappar- och skapardag. Skulle bara ta hand om mig själv och vara lika kreativ som alla andra är.

Telefonen började ringa i ottan. Jag kröp längre ned under täcket och tänkte att det säkert bara var min man som ringde för att tala om att han kommit tillbaka från Grand Canyon. Bra, bra, tänkte jag. Han verkade dock mycket angelägen om att berätta om de fantastiska vyerna för han ringde typ en miljard gånger. När hundarna blev vansinniga var det bara att hasa sig ur den varma sängen.

Höll på att sätta kaffet i vrångstrupen när jag på nätet såg att Frasses brann och M med familj blivit hemlösa. Minns med fasa hur det var när det brann hos oss. Så ringer mormor och berättar att morfar har farit med ambulansen pga medvetslöshet. Å dessutom, flåsar hon i luren, har de haft översvämning på morgonen pga trasigt expansionskärl. Jag kan lugna alla som läser bloggen (1, min man) att morfar som så många gånger tidigare repat sig och "EKG ser bra ut". Fatta vad less jag börjar bli på den frasen.

Förödelsen hemma hos mormor och morfar är slående lik vår expansionskärl-katastrof. Skillnaden är att deras vatten inte är svart men dock blandat fifty-fifty med glykol. Väldigt smetigt att torka upp och tydligen är utmärkt papperslim. Alla böcker är nu också bokstavligt talat som tegelstenar. Kanske något jag kan använda mig av nästa någon äter upp mitt lim.

Varför, varför har alla sina expansionskärl precis under taknocken??? Alla vet ju att expansionskärl (hädanefter benämnt ek) förr eller senare går sönder. Det måste ju bero på nån masspsykos bland rörmokarna, nåt annat kan jag inte tänka mig.

Sen vi flyttade till Lervik har jag varit lugn och trygg därför att min brudklänning förvaras råttsäkert på vinden hos mormor och morfar. Blev stel av fasa när jag insåg att den bör ligga precis under ek. Men det gör den inte!!!! M är helt oförstående och har inte ett minne av att vi lämnat den hos henne. Det är jag säker på att vi har. Gick igenom hela huset, centimeter för centimeter, den finns inte där! Var är den då???

söndag 22 februari 2009

Söndag, bloggdag 2


Jag har alltid trott att bloggar bestod av ord och kanske några bilder. Måste erkänna att fram tills igår har jag bara läst T's blogg och min mans nya blogg. Surfade runt och hittade massor med bloggar som är..konstverk! Dessutom visar de med mängder av bilder sina fina hus med underbara inrednings detaljer. Kreativiteten hos dessa människor verka flöda! Hur bär de sig åt för att få sina hem att likna dockhus?

Satte mig ned och tog mig en ordentlig funderare. Insåg att om vårt hem ens ska komma i närheten av dessa söta dockhus måste jag helt enkelt blåsa ut hela nedervåningen, med innerväggar och allt. De är fortfarande randiga och prickiga på ett ytterst..fult sätt efter vattenskadan. Vet ni att svart vatten från värmesystem blir rött när det filtrerats genom en halv meter sågspån?

Om jag (ja, jag. Min man ska ju skotta med snöslungan, hahahahaaa) rent hypotetiskt skulle riva allt och bygga nytt, vart köper folk alla fina saker?
Inte finns det då på Konsum. Fast det är klart, jag har ju en hyfsad bugdet (jämför snöslungan), kanske borde åka till Stockholm och inhandla tidstypiska möbler på något antikvariat, Buskowskis till exempel.

Det har snöat en hel del i helgen. Har ingen aning om hur mycket som har kommit eftersom jag inte skottat. Men blomman som jag kastade ut genom fönstret, efter att katten haft sönder den, har helt snöat över. Börjar ana att det kanske inte blir nåt möte på jobbet för mig i morgon. Om jag ska nånstans så måste jag skotta upp två stigar för bilhjulen i allafall....men jag tänker nog skotta igen dem när jag kommer hem.

lördag 21 februari 2009

En lördag i mitt liv


Japp, en vanlig lördag men första bloggdagen för mig.

I veckan har min man, se Lerviksbloggen, köpt en snöslunga trots mina idoga protester. Tack älskling, vem ska använda den? Förra veckan lämnade mina morföräldrar sin slunga här. Jag var tvungen att skotta hela dagen med detta "självgående" 300-kilos as. Om jag kunde få den att glida på chassit kunde jag med uppbådande av all min kraft hyvla av det översta snölagret. Påfallande ofta vickade den fram lite och tjoff tjoff tjoff hade den grävt sig ett hål som den sen trillade ned i. Tänk er hur lätt det var att få upp den....varje gång jag försökte lyfta sjönk jag ned i snön. Jag är glad att tjälen kom innan snön.

Sen kommer min käre make hem och putsar snökanterna. Glatt konstaterar han att en sån här var ju himla bra. Jag förklarar för honom igen vilket helvete jag haft med slungan. Att jag faktiskt jämförde min situation med människorna i Zimbabwe. Jag vet att de lider av svält, kolera och att malariatider närmar sig, jag tänkte på det och att de ska vara glada för att de i allafall inte har en snöslunga.

I veckan har min man köpt en snöslunga......trots att jag sa nej. Tänk vad mycket scrapbooking papper man kan köpa för samma summa....
Nämnde jag att min man sedan åkte till Las Vegas?