söndag 31 mars 2013

Påskfirande

Här pågår traditionsenligt påskfirande för fullt i form av skoteråkning, pulkbacke, skoteråkning, pimpeltävling, skoteråkning, Barnens Vasalopp, skoteråkning, korvgrillning och skoteråkning.



Ha det bäst!

torsdag 28 mars 2013

tisdag 26 mars 2013

Tandläkarbesöket

Hängivna läsare minns att jag haft tandvärk sen i maj och varit på oräkneliga tandläkarbesök på fyra olika kliniker. Senast då igår när jag skulle göra en rotfyllning hos specialisttandvården eftersom jag har så trånga rotkanaler att vanliga verktyg inte ryms. De började med att ta bort den gamla fyllningen och jag kan bara konstatera att det doftade otvivelaktigt anaerobt. För ni lyckligt lottade som inte vet hur det luktar: det luktar otroligt äckligt, obeskrivbart.

De röntgade tanden, gjorde genomlysning, kollade i mikroskop i tanden samtidigt som de bände och bröt för att upptäcka frakturlinjer. De hittade flertalet såna, egentligen är hela tanden frakturerad faktiskt. Alltså blev det ingen rotfyllning utan han satte ny fyllning och jag ska nu kontakta folktandvården hemma och be dem dra tanden.

Jag är helt med på det, vi har gjort allt för att rädda den men det går inte. Då måste den ut och du fick rätt, Sonja. Jag har redan ringt för att boka tid, så långt allt väl men sen då? undrar jag. Hur ska de få mig att sitta kvar i tandläkarstolen när de tar fram tången?



Ha det bäst!

söndag 24 mars 2013

Nu sitter jag och laddar. I eftermiddag ska jag åka till Skellefteå för att därifrån ta den tidigaste bussen till Luleå där jag ska vara i gryningen. Hos specialisttandläkaren. Låter förfärligt dyrt och känns lika roligt som att byta däck på bilen fast värre.



Jag hoppas att det går fort för redan kl 13 går sista bussen hem. Billigt och bra, tycker maken. Stressigt tycker jag.

Ha det bäst!

fredag 22 mars 2013

Man ska aldrig göra sig till



Inför makens hemkomst bestämde jag mig för att vara kusligt huslig och på så sätt glädja honom. Vägen till mannens hjärta går genom magen, har jag hört. Såå, jag gjorde kåldolmar av kött som jag styckat och malat själv, husligt va? Sen separerade jag äggvitor som skulle stå framme över natten för att sedan användas till macarons.


 Så kom den efterlängtade maken hem men jag hade gått och lagt mig trött av alla hushållssysslor. Maken öppnar kylen och undrar vad det är som luktar (kåldolmar). Han tar fram tallriken med kåldolmar och konstaterar att de där kycklingfiléerna har börjat ruttna för länge sen och så kastade han allt i soporna. De åtta äggvitorna åkte samma väg. Man ska aldrig göra sig till.

Ha det bäst!

tisdag 19 mars 2013

Men hä skull ja alldri ha sagt

Senaste året har vi varit utan plågan nr två. Plågan nummer ett är myggen men de blir vi väl aldrig av med, antar jag. Återstår då nummer två: hackspetten. Han är en riktig plåga men har som sagt hållit sig borta ända tills jag sa högt att Guuuuud, så skönt, jag har inte sett en hackspett på ett år. Dagen efter kom han. Å som han hackar.

Han väcker mig i gryningen och slutar inte förrän jag tappat konceptet och tänker strypa honom. Sen kommer han tillbaka och sitter helt ogenerat och hackar sönder stolpen till vårt fågelbord. Vi har innanfönster i köket som inte går att öppna utan att montera ned alltihop. Jag tror att han vet det, han ser så säker ut på att inte få en mortel i huvudet.

Maken som bara är här på helgerna tycker att han är fin och vägrar skruva ut innanfönstren. Jag är rätt säker på att jag sett en packe fönsterglas liggandes någonstans, det vore synd om de inte används, tycker jag. Maken är av en helt annan åsikt och gav mig onda ögat när jag kom på att man ju faktiskt kan kasta morteln genom fönstren när man  har reservglas liggandes.

Ovanför köksfönstret är sovrumsfönstret som inte har innanfönster. Det kanske är en bättre idé att tappa morteln från sovrumsfönstret och får hackspettsmordet att se ut som en olyckshändelse. Oj, hoppla, jag tappa morteln när jag stod i sovrummet och..eh..mortlade.

Ha det bäst!

fredag 8 mars 2013

Frieri

Maken kom hem igår efter en arbetsvecka vid kusten. När han kommer in ser han mig djupt i ögonen och frågar om jag vill vara gift med honom i 10 år till. Nämen, vafan, har du kört över skoterkälken, frågade jag. Öh, nej, det är tio år sen jag friade till dig idag och nu undrar jag om du vill vara gift med mig i 10 år till.

Jaa, sa jag, lätt förvånad och sen fick jag rosor och en flaska skumpa av samma sort som jag fick när han friade första gången.


söndag 3 mars 2013

Men nå äre väll ändå...!!!

Foto



Det är sportlov, solen skiner och det är underbart skoterföre. Jag har sovit ganska bra de två senaste nätterna och känner mig taggad till tusen, nu ska här sportas!! Det är bara det...att...


....mina fotleder är lite svullna. De går inte att böja och ryms definitivt inte i ett par pjäxor.

 §@£#$¤%&{'*

Ha det bäst!

Dagen efter stormen

Igår hade vi en REJÄL snöstorm. Jag ägnade dagen åt att vara inne men irriteras av ett smällande ljud, som om en dörr eller ett fönster stod uppe och slog i vinden. Trots idogt letande hittade jag ingenting som var öppet men mitt i letandet ringde min man och jag förklarade situationen för honom. Jahaja, ja, ja, jag glömde stänga elskåpet sist jag var hemma, sa han. Vattenfall har varit i det skåpet sen maken for så jag avfärdade den lösningen men efter ett tag gick smällandet mig verkligen på nerverna så jag gick ut för att kolla. Å jo, nog stod elskåpet öppet. I snöstormen. Det hade drevat in snö, var som en cementkaka med snö FULLA elskåpet. Jag försökte sopa ut det mesta men det hade ju som sagt drevat in i varenda springa. Hoppas att inte huset brinner upp när snön börjar smälta.

Dagen husmorstips: Kolla alltid om elskåpet är låst oavsett vem som varit där och rotat.

Ha det bäst!

fredag 1 mars 2013

Poff

Igår gick den sista av våra hela köksstolar sönder. Brak. Nu får det vara nog med det evinnerliga lagandet av stolar, tänkte jag, och brände iväg till Arjeplog för att köpa nya stolar. Jättefina är de och de var väldigt väl emballerade. När jag packat upp dem stod jag i ett hav av bubbelplast och pappkartonger.

Idag beslöt jag mig för att elda upp skräpet och de gamla stolarna. Vis av erfarenhet från förra sommaren tänkte jag inte använda bensin som tändvätska. När jag letat i en halvtimme efter något lämpligt hällde jag bensin på kartongerna som jag lagt i "bränntunnan" i alla fall. Jag tog på mig en mössa och drog ned den över ögonbrynen, ville inte förlora dem och luggen som jag gjorde i somras. Jodåsåatte...ni vet ketchupefekten? Först kommer ingenting, sen kommer ingenting men sen kommer allting. Så blev det när jag hällde bensinen i tunnan. När jag skulle tända på ställde jag mig på behörigt avstånd (30 cm) och kastade i en brinnande tändsticka. KAPOFF!! Vilka jäddra smäll och allt som jag lagt i tunnan flög ut. Jycken sprang ylande in och jag sprang runt och släckte brinnande föremål som fanns...överallt. Jag tror jag ska köpa ett lager tändvätska så jag har till nästa gång.

Ha det bäst!