tisdag 26 mars 2013

Tandläkarbesöket

Hängivna läsare minns att jag haft tandvärk sen i maj och varit på oräkneliga tandläkarbesök på fyra olika kliniker. Senast då igår när jag skulle göra en rotfyllning hos specialisttandvården eftersom jag har så trånga rotkanaler att vanliga verktyg inte ryms. De började med att ta bort den gamla fyllningen och jag kan bara konstatera att det doftade otvivelaktigt anaerobt. För ni lyckligt lottade som inte vet hur det luktar: det luktar otroligt äckligt, obeskrivbart.

De röntgade tanden, gjorde genomlysning, kollade i mikroskop i tanden samtidigt som de bände och bröt för att upptäcka frakturlinjer. De hittade flertalet såna, egentligen är hela tanden frakturerad faktiskt. Alltså blev det ingen rotfyllning utan han satte ny fyllning och jag ska nu kontakta folktandvården hemma och be dem dra tanden.

Jag är helt med på det, vi har gjort allt för att rädda den men det går inte. Då måste den ut och du fick rätt, Sonja. Jag har redan ringt för att boka tid, så långt allt väl men sen då? undrar jag. Hur ska de få mig att sitta kvar i tandläkarstolen när de tar fram tången?Ha det bäst!

Inga kommentarer: