fredag 30 december 2011

Hur svårt kan det vara...

..ta sig från punkt A till punkt B? Rätt så svårt har det visat sig. Det började redan hemma när bilen vägrade starta pga dåligt batteri. Släpade ut  ett jättebatteri och kablade igång bilen medan katterna, som skulle till punkt K, skrek i bilen. Skjutsade kattern och jycken till punkt K och jag påbörjade min resa mot punkt B, vilket i detta fall är Umeå.

Lastade ur väskorna vid busshållplatsen och körde iväg med bilen till några bekanta, ska hämta den på måndag. -Har du med dig motorvärmarkabeln, frågar E. Nä. Jag har med mig startkablar, kablar till datorladdaren, telefonen, kameran och en hel härva med kablar till hörlurarna men ingen motorvärmarkabel. Bra gjort Maria.

Ställde mig sen och väntade på bussen mot ARvidsjaur där jag hade god tid på mig att köpa lunch och köpa en nyårsklänning. Det scenariot förutsattes att bussen var i tid vilket den inte var. Kylan började sprida sig från fötterna och uppåt där jag stod och väntade. Fingrarna började stelna och örsnibbarna kändes svullna. Började planera en katastrofplan för nyårsafton. Efter en halvtimme kom bussen och jag var så tacksam trots att jag nu är hungrig och måste fira nyår i jeans alternativt pyamas.

Bussbyte i Arvidsjaur, åkte med en ovanligt trevlig busschaufför som bjöd mig på en frukt. Det var snällt. Tyvärr blev den bussen också sen så mina drömmar om en hamburgare i Skellefteå gick i kras. Ställde mig och väntade på kustbussen på en blåsig och väldigt kall bussterminal. Efter cirka 10 minuter efter bussen skulle ha avgått kom en bussvärdinna och upplyste oss om att Linje 100 var väldigt, väldigt sen och att man satt in en ersättningsbuss istället. Väntar ytterligare 20 minuter på den medan tänderna skallrade.

Finally!!! Bussen dök upp men efter lite käbblande med bussvärdinnan vägrade chauffören att köra. Han släppte in på passagerare heller. Det var riktig tortyr, att stå där och nästan frysa ihjäl 4 meter från en varm och mysig buss. Jag och flera med mig hade nästan frusit ihjäl när en annan chaufför kom och pekade med hela handen: lasta och kör!!!

Sitter nu på bussen och håller sakta på att tina upp, hoppas att det går bra nu resten av vägen annars tar jag taxi.

Ha det bäst!

1 kommentar:

saeys sa...

Ja, hur svårt kan det vara? Handlar det om linje 100 så ställer man sig väldigt ofta den frågan: http://www.saeys.se/dagboken/?p=1244