onsdag 13 juli 2011

Djuplodande funderingar

Här, vid datorn, har jag suttit länge och försökt få ned mina djuplodande funderingar och jämförelser på print. Det har inte gått bra. Vad jag filosoferat över är skillnaden mellan oss bybor och "dem", statsborna. Jag är helt på det klara med att man inte kan dra alla över en kam, bara nästan alla.

Ta bara Kissie som exempel. Hon bor i stan. Allt verkar handla om fejknaglar, fejkhår, fejkbröst, fejkögonfransar osv. Är det verkligen Livet? Det verkar vara himla viktigt att ha D&G solbrillor och fina väskor. Jag skulle vilja hämta hit en stadsbo och sätta i land henne på Östre Svecke. Då lär hon förstå att det inte är så himla viktigt att ha glitter på naglarna. Jag tror dock att det är en fördel att någotsånär passa in i sitt sociala sammanhang så vad jag egentligen dissar är inte personer utan den fejkade verkligheten de lever i.

Ha det bäst!

1 kommentar:

Stefan sa...

Mycket beror nog på den miljö (verklighet) man bor i. För dessa fejkande småtjejer i storstan så är det nog enda sättet att synas. Behovet att att kunna visa att man är speciell (inte som alla andra) går nog till extrem i just "storstan".
Det finns ju även bybor som går till extrem för att leva i en "fejkad bybo-verklighet"... tillika som det finns stadsbor som fejkar att vara överlevnadsmänniskor och bybor som fejkar att tillhöra jetset.

Jag tror det bottnar i just det att försöka vara speciell, exhibitionist eller unik... eller ett behov av att tillhöra en grupp som är det...