onsdag 30 januari 2013

Ångest!

Jag ska ta bort katterna idag. Ångest. Men jag börjar från början...Jag hade en katt, Fanny, och min mormor hade Bubben (det är min son som har valt det namnet). Allt var frid och fröjd. Sen brakade helvet lös, mormor blev sjuk och kommer inte kunna ha sin katt hos sig mer. Alltså har jag två katter som slåss hela tiden så att ljusstakar och alla min värdefulla antikviteter går i kras. Dessutom har de börjat kapp-pissa inomhus. Jag hatar lukten av kattpiss.

Igår har någon av dem, Fanny troligen, pissat i min garderob och det var då jag bestämde mig, nu ska de bort! Inatt började ångesten komma krypande och vid sextiden i morse satt jag och ojade mig. Ska jag verkligen ta bort båda? Fanny är ju så fin och vacker. Och mjuk. Bubben är, trots sitt namn, en ståtlig och vacker katt. Kelig och allmänt trevlig är han också.

Bödeln ska komma hit på förmiddagen, ska jag avboka? Gaaah, jag vet inte! Kan man inte ha kateter på katterna med urinpåsen fäst runt magen? Det vore ju en bra lösning.

Ha det bäst!

måndag 28 januari 2013

Bloggpaus

Jag har gjort en ofrivillig bloggpaus för att jag har varit och är fortfarande sjukare än vanligt. Det enda som jag skulle kunna skriva är recensioner på amerikanska dokusåpor men det vill ingen läsa. För er som mot förmodan vill läsa: de är urusla, kan ni göra annat än att hänga framför TV:n så gör det.

Ha det bäst!

onsdag 9 januari 2013

Apropå pepparkaksgubbar

Och gula lussebullar, ku klux klan luciatåg, och negerbollar, nej, chokladbollar menar jag.


Dags för Sverige att ingripa!!

Ha det bäst!

tisdag 8 januari 2013

En bild...

.....säger mer än 1000 ord.

Jag vill inte åka hem


Jag vill inte åka hem..

Jag vill stanna här!

Att vara sjuk är ett heltidsjobb både dag och natt. Att vara här för med sig en rad positiva saker som exempel: mycket mindre ont i lederna. Att vara här ger mig också en vitamininjektion då jag annars isolerar mig rätt mycket av den anledningen att jag inte orkar träffa ens mina bästa vänner.Hoppas att det inte sticker i någons ögon att jag är på ett annat ställe än min soffa.

Hotellet

Receptionen inuti

Receptionen på utsidan


Det är stor tantvarning på mig, jag har börjat använda parfym, älskar väskor och gillar numera leopardmönstrat. Vi åker på charterresa och lämnar inte hotellet. Fast det finns igen anledning till att åka någonstans för här finns ju allt och det är så vackra byggnader. Sa jag att det är förbjudet att hänga ut badkläder och blöta handdukar av estetiska skäl?


En seriös bloggare

Ha det bäst!!!

söndag 6 januari 2013

. Nikotinist?

Jaa, är sitter jag i solnedgången och dricker gratis Mojito. Jag kan inte sluta skryta om det här hotellet, det är så fint! Det är ett stort hotell men man får känslan av att vara i en pittoresk, lummig liten by med smala kullerstensgator. Känns riktigt lyxigt även på dass då de har Kleenex servetter iställer för vanligt dasspapper. Till och med rumpan blir bortskämd.





Jag är en fullblods missbrukare av snus, jag har en snus under läppen jämt, till och med när jag sover. Efter lunchen igår upptäckte jag att jag glömt snuset på rummet, i panik stoppade jag in en bit papper under läppen som substitut. När vi skulle äta middag vid 20-tiden spottar jag ut snusen och upptäcker då att det minsann inte var snus utan en bit Kleenex. Har alltså varit utan nikotin en halv dag utan att märka det. Otroligt. Nu börjar jag verkligen tro på placeboeffekten.

Ha det bäst!!

Vis av mina tidigare erfarenheter tog jag inte med mig några fin-skor, ej heller någon finklänning. När jag vacklade i mitt beslut stöttade L mig så jag lyckades till slut åka utan klackiskor och finklänning.

 Nu ångrar jag mig...det är dresscode i alla middagsrestauranger. Kvinnorna är uppklädda till tänderna i långkläning och höga klackar. Själv sjavar jag omkring i trasiga tights och en nopprig tröja. Pinsamt.

Idag har jag gått en promenad längs stranden för motionen skull, heja jag! Per har börjat träna inför årets NYCmarathon som går av stapeln första helgen i november. *suck* Han höll på att göra sig olycklig när han ramlade nedför en backe med rullgrus. Han kom inte hem helskinnad kan man lugnt säga.

Liksom tidigare dagar har vi ätit fantastisk mat, underbara desserter med skumpa till. Jag är inte så säker på att jag nånsin vill komma hem till min falukorv.

Vår frikost: skumpa och caviar
När vi inte äter eller promenerar så ligger vi i solstolen, jäser och läser. Det är inte synd om oss. om vi skulle bli uttråkade kan man spela skwåsch, gå  på aerobics, gymma eller gå på SPA. Jag valde det sisa alternativet, fick chokladmassage. otroligt skönt och jag doftar som en pralin.

lördag 5 januari 2013



Jag har tagit en längre bloggpaus av familjeskäl. Det har hänt så tråkiga saker varav den ena var förstessidesstoff i Aftonbladet i flera dagar. Jag har inte haft lust att blogga, har inte velat.
Jag fick en resa till Teneriffa i julklapp av min man för att ladda om och få tänka på något annat. Avresedagen får min närmsta släkting (inte maken eller sonen) en stroke. En stroke!!! Vill höll ett familjeråd där det beslutades att vi skulle åka i alla fall, så nu är jag på Teneriffa och är skitstressad, nervös och adrenalinstinn som aldrig förr.
Vi bor i det blå huset, lyllo oss

Vi kom hit på torsdagskväll  ganska möra av sista dygnets påfrestningar (nu ska jag inte skriva mer om det). Vi har all inclusive och jag var mer än skeptisk efter att ha haft all inclusive på ett lopphotell i Turkiet. Men här..åååh! Vilken middagsbuffe!!! Alla finlandsfärjor kan slänga sig i väggen. Skulle man bli hungrig finns det två snacksbarer där man kan få nuggets, hamburgare, pommes, varma mackor och glass. GRATIS! Pina Coladan är gratis, vinet är gratis och äppellikören likaså. Blir man hungrig eller törstig kl 4.30 på natten kan man ringa roomservice och beställa en burgare med bröd och gröna hissen. Fantastiskt.
Förutom huvudrestaurangen finns fyra andra restauranger :italiensk, spansk, kanariansk och mexikans. Igår kväll åt vi a'la carte på den italienska restaurangen. De har förrättsbuffe som man lätt skulle kunna äta sig mätt på. När jag var nästan väldigt mätt åt jag en perfekt stekt entrecote  andades försiktigt och ställde siktet mot efterrättsbuffén. En halvtimme senare rullade jag hem, rund både om mage och fötter.
För att mitt midjemått inte ska svälla ut ännu mera så går jag en promenad varje morgon innan frukost. Ja, frukosten ja, oooh. Där finns allt för alla smaker: yoghurt och flingor, plättar, bröd och en massa pålägg, ägg, korvar bla bla bla och caviar och champagne. GRATIS! Imorgon bitti ska vi ha champagnefrukost har vi bestämt. Det känns busigt och väldigt lyxigt!

Ha det bäst!