tisdag 15 mars 2011

Vilken dag!

Strax efter fem ringde en sjuktaxi och frågade var jag bodde. Det berättar jag gärna men jag tyckte inte det var nån vits med att komma hit eftersom jag inte skulle nånstans utan fortsätta sova på söta örat. -Men jag har ju passerat Slagnäs, sa han med gäll röst. Jag släpade mig ned för trappan och jo, mycket riktigt, jag skulle på MR idag. Hade tio minuter på mig att vakna, borsta tänderna och klä på mig. Någon frukost hann jag inte med.

Åkte taxi till Arvidsjaur och sedan buss till Piteå. Jag tycker egentligen inte att MR-undersökningar borde vara obehagliga alls men efter att ha legat blixtstilla på en hård, obekväm brits under en halvtimme grät jag högljutt. Samma sak hände förra gången också. MR axel var däremot en baggis.

Efteråt hade jag så ont, var kallsvettig, skakig och illamående. Kändes inte roligt att sitta i kafeterian och vänta på bussen i 4 timmar så jag frågade i receptionen om de hade något vilrum men det har de inte!!!! Det verkar förutsättas att alla patienter är friska (eller simulerar) och kan gott sitta på en pinnstol en halvdag. Damen i receptionen föreslog att jag skulle gå en sväng på stan. Idiot. Om jag inte orkar sitta så lär jag inte heller orka gå på stan. Efter att ha darrat med underläppen och blivit rejält tårögd så fick jag låna ett rum på patienthotellet, jättesnällt och jätteskönt!!

Nu tretton timmar senare är jag hemma välbehållen. Ska nu ladda batterierna inför morgondagens sjukhusbesök. Jag tror ärligt talat inte att jag orkar men hur ska jag säga det? Jag är rädd att folk inte tror mig när jag säger att jag inte orkar. På riktigt. Dels mår jag illa, har ont och är trött samt väldigt "bakis" efter sportlovet och alla dess aktiviteter. Jag vill ju hålla skenet uppe inför barnen och tar ut mig mer än vad som är nyttigt.

Ha det bäst alla!

1 kommentar:

A-C sa...

Kram på dig !