onsdag 22 januari 2014

Karlar

Jag försöker inte göra mig roligt på någon annans bekostnad, jag rackar inte ned på någon heller. Jag bara berättar vad som hände. Rakt av. Inga krusiduller eller värderingar.

Det var lördageftermiddag och det började bli hög tid att ta sig an matlagningen, jag skulle göra köttgryta och maken hade lovat vid frukosten att ta in köttet. Klockan var över fyra och köttet låg fortfarande ute i frysen. Jag påminde maken och så småningom gick han ut. Han kom in igen efter en kvart men utan kött för det hade han glömt. Varpå jag skickar ut honom igen för att hämta köttet.

Plötsligt går strömmen. Maken kommer in och jag talar om att strömmen har gått. Jag vet, svarar han och berättar att det beror på att han startat kompressorn i ladugården. Men köttet....säger jag till döva öronen för maken har tagit geväret och gått ut igen. Jag beslöt mig för att steka falukorv och inte fundera så mycket på hur geväret hängde ihop med allt det andra. Fick sedan svar på det, hade sett skogsfågel och tyckte då det var en lämplig tidpunkt att fara ut och jaga.

Här har jag lust att brodera ut inlägget med funderingar över männens hjärna men det ska jag inte göra. Jag skulle ju inte racka ned på någon.

Ha det bäst!