torsdag 28 juni 2012

Cellgift?

Nu har jag haft ont i ryggen så pass länge och mycket att jag börjat fundera på cytostatika igen. Jag har inte varit på någon koll eller provtagning, tycker att jag bäst kan bedöma vilket jag föredrar: ryggont eller kräkorgier. Just nu vet jag inte.


VS


Ha det bäst!

söndag 24 juni 2012

Mardrömmar

Jag har en ofta återkommande mardröm som har tre variationer. Jag vaknar kallsvettig med hjärtklappning varje gång.

1. Jag håller på att flytta till en lägenhet. Hade troligen tänkt att skaffa en övernattningslägenhet i tätorten. Plötsligt, mitt i allt flyttande, inser jag att jag alls inte vill ha en lägenhet för 5000/månad men har redan skrivit på ett lååångt kontrakt.

2. Jag har sålt huset och flyttat till en lägenhet. Den här varianten är mycket värre, tar en lång stund att lugna mig efter jag vaknat.

3. Jag kommer plötsligt ihåg att jag glömt att jag har en lägenhet sen flera år i tätorten och har således inte betalat någon hyra på flera år. Den drömmen är också ganska jobbig och svider rejält i snåltarmen.



Ha det bäst!

lördag 23 juni 2012

Järnspettssyndrom

Jag har inte uppdaterat bloggen som jag borde, synd för mig eftersom den också fungerar som en typ av dagbok. Tycker att det är roligt att gå tillbaka ett år för att se hur jag mådde, vad jag tyckte och hur mycket snö det var.

Jag har inte direkt haft något att skriva om sen morfar dog. Går fortfarande omkring som ett järnspett och har inte fattat nånting. Jag har aktivt försökt ta in att han är DÖD, kommer inte tillbaka. Puts väck. Men de tankarna liksom studsar av hjärnan. Alltså har jag inte fällt en enda tår och jag som trodde att jag skulle skrika lungorna ur mig i flera dagar.

Däremot har jag gråtit floder över att en kollega plötsligt och chockartat förlorat sin man och nu börjar tårarna rinna igen *snörvel* Stackars, stackars hon, HUR tar man sig igenom en sån sak, tänker jag.

Ha det bäst!

måndag 18 juni 2012

Fortskaffningsmedel

För några veckor sedan bytte min älskade man till sommardäck på min bil. Sen tog han den till Umeå. Själv har jag skumpat runt i Land Rovern med vinterdäck, livrädd för att träffa polisen. I helgen bytte han däck på Land Rovern och tog den till Umeå. Jag fick således tillbaka min bil som förövrigt har körförbud pga utebliven besiktning.

Länstrafikgruppen har nån jäddrans kampanj hela veckan och det kostar 1500 kr att köra med körförbud, å ännu värre, man måste lämna bilen på plats. Det går ju inte. Älskade maken vårfixade min motorcykel så att jag åtminstone kan köra den, bra! Eftersom jag är ringrostig tänkte jag köra lugnt och försiktigt till jobbet idag och det gjorde jag också...tills jag kom till Abbarrtjänna. Där fick jag soppatorsk. %¤&@£#. När jag till slut fått påfyllning kunde jag fortsätta min färd men inte i det tempo som jag planerat, om man säger så. Tur att det inte var nån älg eller ren på vägen. Fast det kanske det var? Jag hann i vart fall inte se någon.



Ha det bäst!

fredag 8 juni 2012




Mina morfar har vid flera tillfällen blivit jättesjuk hemma, åkt med ambulans till ett av de stora sjukhusen vid kusten. Varje gång har jag tänkt att hjälp, han kanske inte klarar detta men det har han alltid gjort. Förra veckan blev han förkyld med feber och fick då vara på sjukan i Arjeplog eftersom han alltid blir så bensvag när han är förkyld. Den här gången gick det inte bra, han dog!

Vi satt med honom hela dagen och mormor oroade sig för att han inte skulle hinna bli frisk tills det är dags och sätta potatis. Jag oroade mig för att alla i familjen inte skulle hinna komma för jag såg att det skulle gå fort.

Så småningom kommer jag att tycka att det var skönt för honom, att slippa ligga länge i dödskamp. Allt gick så lugnt till, han hade aldrig ångest eller ont. Just nu känns det inte så bra men allt är så overkligt, som att jag sett en riktigt skitdålig film.

Tomrummet kommer att bli stort då han varit min pappa, morfar och farfar. För min son var han pappa, morfar, farfar och gammelmorfar.

Ha det bäst!

söndag 3 juni 2012

Åt skogen med mina principer!


Jag eldar ALDRIG efter mitten på maj. Då är det nästan sommar och då behöver man inte elda för värmens skull, har jag bestämt. I flera veckor har jag stått ut med kylan iklädd långkalsonger, manchesterbyxor (de är lite varmare än jeans), två tjocka tröjor och yllesockar.

Det har snöat varenda dag under denna första vecka av juni. Det är kallt och rått och nu står jag inte ut längre. Åt helsike med mina principer, nu ska här eldas. Jag har burit in massor med ved.

För att skynda på uppvärmningen av huset går jag omkring med värmepistolen. Ska bli skönt att tina upp.

Ha det bäst!

lördag 2 juni 2012

Solbränna

Igår åkte jag till Arvidsjaur på en lite shoppingtur. Jag kände mig, nej, jag var gråblek på kroppen så jag bestämde mig för att sola solarium. När jag kom in var städerskan där och vi snickesnackade lite. Passade på att fråga vad det egentligen är för krämer de säljer i godisautomaten. De ger en djupare solbränna som varar längre, sa hon. MMmmmm, säkert, tänkte jag. Men jag har så torr hud att mina ben ser ut som krokodiler så jag köpte en kräm i alla fall. Snabbsmorde in mig innan jag la mig i grillen.

Nu kan jag konstatera att det är brun-utan-solkräm i påsarna. Jag har oranga ränder och fläckar på benen. Jag är slående lik Björn Ranelid. Fasiken.

Ha det bäst!