onsdag 30 november 2011

Livet i Lervik



I snart tre månader har jag väckts av vår egen gårdshackspett. Han är en väldigt arbetsam hackspett, jobbar från morgon till kväll. Ratatatatatatata  ratatatatata ratatatata. På stolpar, på ladugården, på höladan, en annan lada och sist men inte minst huset. Det skulle inte förvåna mig om han också jobbar på att göra vår båt sjöoduglig.

Kolla hans blick

Hål i huset är inte bra,dåkommer det in fukt. Och råttor!!! Vi som aldrig haft råttor ens i källaren har de nu plötsligt överallt i väggarna. De knaprar på vårt hus och det låter värre än när maken tuggar Wasa sportbröd. Men så bestämde sig tydligen vår hackhelvetespett att flytta. Söndagsmorgonen avnjöts i sängen med en kopp kaffe i lugn och ro. Jag blundade och njöt av tystnaden. Samma kväll flyttade råttorna in. På måndagsmorgonen vaknade jag av ett Ratatt ratatt ratatt ratatt. En annan hackspett!

Största problemet är råttorna i väggarna. Jag tror att de gjorts sig en motorväg ned till källaren på restaurang Ratatouille. Därför får katterna turas om att vara där några gånger om dagarna men det har inte hjälp särskilt mycket. Så plötsligt flög alla proppar och jag tänkte att jag ska skjuta dig din råttjävel, genom väggen. Tänkte att den säkert torkar ut och mumifieras i väggen, ingen lukt och vi har kvar några våder tapeter så det kommer inte att synas efteråt heller.

Sen tömte jag kattlådan och då luktade det inte så gott eftersom mina katter tror att det är förbjudet att bajsa ute. Naturligtvis plockar jag genast bort alla korvar jag ser men nu var alltså dags för storrengöring. Det luktade verkligen skit så jag vädrade. Rummet som är längst bort från kattlådan är vardagsrummet och där luktade konstigt nog värst.

Odören blev värre underdagen och helt plötsligt känner jag att det inte är kattskit det luktar precis som ett lik som legat 4-5 dagar i värmen. Jag röjde ut alla skåp och lådor i vardagsrummet. Ingenting. Letar vidare och när jag flyttar ut veden som ligger under öppenspisen DÅ vet jag var det kom ifrån. Längst där inne i hörnet låg en död råtta. Jag tänker inte längre skjuta något genom väggen av rädsla för den lukten.


Ha det bäst!

söndag 27 november 2011

Rock bottom

Försäkringskassan. Min jycke är väldigt känslig för sinnesstämningar. Han tycker inte om att jag blir irriterad på sonen som aldrig städar utan bara spelar dator, så fort jag börjar känna mig irriterad går han till grannen. Vid regelrätta gräl öppnar han ytterdörren själv och springer till grannen. På senaste har jag varit så arg på sjukfösäkringssysteme att om jag nu säger ordet "försäkringskassan" i mild ton har han tvärvaknat ur sin djupsömn och skyndat sig till grannen. Han har varit där rätt ofta på sistone.

Det var länge oklart om jag överhuvudaget var berättigad till sjukpenning. I fredags fick jag klartecken och borde jag ju dansa på bordet med stilettklackar. Det gör jag inte. Den här ovissheten har verkligen tärt på mig och att de dessutom insinuerar på att jag "simulerar för att lura systemet" (slut citat) ja, då blev jag väldigt ledsen. Jag har fortfarande inte hämtat mig efter allt tjafs med fk, jag är ganska knäckt. Riktigt knäckt, faktiskt. Tusen tankar har passerat mitt huvud men jag förstår fortfarande inte hur man klarar sig utan sjukersättning när man är sjuk.

Ha det bäst!

lördag 12 november 2011

tisdag 1 november 2011

Vapenlagstiftning

Jag tycker absolut att vi ska ha en restriktiv vapenlagstiftning i Sverige. Det tycker jag. Men för ett tag sen tyckte jag också att jag hörde en karl nysa halvkvävt upprepa gånger här utan för. Ytterdörren är låst men nyckeln är på utsidan. Jag ligger här i sängen och darrar av skräck. Jag önskar att jag hade en bazooka eller åtminstone ett lager med värmesökande missiler, då skulle JAG känna mig lite tryggare.

Jag tror inte ens att man får hota att slå in skallen med en hammare på en eventuell tjuv och min hund ligger och sover sin skönhetsömn och då kan ingenting väcka honom. Nä, nu går ned för att ta ut nyckeln från utsidan. Önska mig lycka till.

Ha det bäst!