torsdag 13 februari 2014

Sömnlös

Nu är klockan 00:30 och jag har sovit en och en halv timme. Jag börjar få panik, jag vet inte hur jag ska göra för att somna.

Jag har varit på sömnutredning i Umeå och i Uppsala och de konstaterar det jag redan vet, jag sover för lite och går snabbt från djupsömn till vakenhet och det tar lång tid för mig att somna. Å då sov jag faktiskt, i mitt tycke, bra de nätterna.

Jag har försökt att ta ut mig fullkommligt rent kroppsligt för att somna gott, vid alla dessa försök sov jag ingenting alls nätterna efteråt. Alla slags intryck, ex handla på Konsum, gör att jag sover sämre. Jag har försökt med akunktur, avslappningsband och varm choklad. Maken har fått flytta ut ur sovrummet för fem år sen så att jag, om jag sover, inte ska vakna av hans snarkningar.

Jag har provat hela arsenalen med insomnigstabletter och sömnmedicin men inget hjälper. I oktober fick jag en coktail med sömnmediciner och läkaren sa då att alla sover på de där medicinerna. Inte jag. I fredags skulle jag temporärt få en medicin som helt knockar mig. Fungerade det? Nej. Jag känner mig inte alls knockad.

Jag är rädd för vad som kan hända när man sover så här lite. Om jag varit vaken i fyra dygn utan en sekunds sömn så blir jag jätteyr, värre än värsta fyllan, och jag kräks hejdlöst. Två timmars sömn per natt räddar mig från kräkningarna men jag tror ändå att det är för lite för att vara nyttigt. Tänk om jag blir dement eller får en psykos?


Ha det bäst!

2 kommentarer:

Allmycke sa...

Jag har också problem att sova hela natten, men ingenting i stil med hur du har det. Önskar att jag kunde erbjuda en underkur för dig, men tyvärr...

Anonym sa...

Låter hemsk och fruktansvärt jobbigt. Hoppas det vänder./ Jane i Linköping.