torsdag 22 november 2012

Skaffa lägenhet?

Det finns massor med fördelar med att bo i hus men en stor nackdel: man kan inte ringa vaktmästaren när något går sönder. Å det har det gjort, kan man säga.

Först havererade en fläkt i spisen vilket medförde ett enorm oväsen så fort jag skulle använda spisen och ca 30 minuter efteråt om jag använt ugnen. Middag intas numera med fördel på toaletten så att man slipper oljudet och då är det illa. Sen gick en knapp på spisen sönder så jag kan numera inte välja storleken på plattan, tack och lov gick den sönder i läget "stor stekpanna" istället för "liten epressobryggare".

Så plötsligt var jag strömlös på hela övervåningen! Bara så där. Ingen säkring är trasig, det hela är ett mystrium. Som grädde på moset började tvättmaskinen uppföra sig konstigt, vägrade att pumpa ur vattnet. Aha! Silen, tänkte jag, eller kanske några tändstickor i pumpen. Efter att ha tömt ut vattnet manuellt kunde jag konstatera att silen var ren och det fanns inga tändstickor i pumpen. Beslöt mig för att köra tvättprogrammet igen och lade mig i soffan för att se en film. Efter ganska länge behövde jag gå på toaletten och det var i grevens tid, kan man säga.Det var väldigt mycket vatten i hallen. Å i källaren. Å säkert i ¨trossbotten också. Hade alltså inte skruvat tillbaka silen ordentligt.

Ett litet husmorstips i all enkelhet: Ställ inte en 5 liters plastdunk med matolja på en het platta.

Ha det bäst!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ett annat "husmorstips": om man förväxlar volymerna för fiberhusk med mandelmjöl blir det INTE bra!
Svrf