tisdag 30 april 2013

Före men inte efter

Jag hade ju så svårt för att fota mig själv baklänges så jag bad frissan ta ett kort. Såe, så här såg jag ut kl 13.00.
Nu är i alla fall maken oroligt nyfiken på hur det blev. När jag lämnade frissan var jag helt ostylad i håret. Hon blåste det bara torrt och så fort jag ser en hårblås blir mitt hår som Ronja Rövardotters. Alltså, det blir ingen efterbild.

Ha en trevlig Valborg!

fredag 26 april 2013

klipptid

Det är år och dagar sen jag klippte mig senast och det syns. Håret är otroligt slitet. Å långt. Det måste vara en kvarvarande cellgiftseffekt. Jag har pratat om det förut men nu säger jag det igen, när jag fick cellgift tappade jag enorma mängder hår. Grovt gissat satt en fjärdedel kvar på huvudet och det sitter envist fast. Jag har aldrig förr i hela mitt liv haft så här långt hår.

Jag försöker att fota eländet men det går inte så bra. Det får bli en före och efterbild i samband med klippningen som jag ser fram emot. Maken bävar, han gillar långt hår. Problemet är att jag alltid har det i en knut i nacken och ser därför ut som en pingstvänstant från 50-talet. Jag vill ha en pigg och glad frisyr.

Ha det bäst!

tisdag 23 april 2013

Här händer inte mycket

Senaste veckan har det varit plusgrader både dag och natt. Jag gå omkring och hyperventilerar när jag ser hur det töar. Vi som hade så fint skoterföre, nu är det bara sörja och vatten. Idag snöar det och det känns mycket bättre, nu vill jag också har -25 grader nattetid så är jag nöjd.

Valborgs helgen har vi tänkt åka upp till fjälls för att få suga på sista vinterkaramellen. Månaden Maj är inte så trevlig här, smutsiga snöhögar, gyttja på uppfarten och gårdsplan. Dessutom....det som göms i snö kommer upp i tö och det är förvånansvärt mycket grejer.

Ha det bäst!

lördag 20 april 2013

Jo men just det....

Härom dagen skulle jag iväg en snabbsväng. Eftersom plogningen av vår väg har varit kraftigt eftersatt även detta år så var det väldigt mycket snösörja på vägen. Känns som att köra i en lungsjuks spottkopp, ungefär. När jag nästan är hemma börjar bilen att glida i sidled. Jag snurrar hejvilt på ratten åt olika håll men den bara glider i sidled ner i diket. Kom osökt att tänka på "Prästens lilla kråka skulle ut och åka vvvvvvv en slank han dit och en slank han dit och en slank han ned i diket.

torsdag 18 april 2013

Snabbspolning av veckan som varit: Onsdag, Veddiklida, torsdag, till tandläkaren för att dra ut tanden som plågat mig sen i maj. Det var inte roligt kan jag säga. På fredag åkte vi till Skellefteå och var på scrapbookingträff. Det var tänkt att jag skulle åka hem på söndagen men jag orkade helt enkelt inte släpa mig ut till bilen så det blev en natt till i Schtaan. Tisdag och onsdag var jag helt slut, ägnade de dagarna åt att fylla på energinivån lite.

Idag orkade jag följa med en bit på renflyttningen och det var så roligt!

Ha det bäst!

lördag 13 april 2013

Kåtan i Veddiklida

Ytskikten på kåtan är renoverade på gammaldagsvis. Balkarna är orginal och där kan läsa initialer, namn och årtal på de som vågade vandalisera kåtan. Min morfar var en av de som vågade och det är jag glad för.


Jag och två väninnor var där och övernattade för ca tre år sedan och det var supermysigt, förutom regnet då.

Själva renjälan håller på att rasa ihop och den ska renoveras i vår/sommar.

Ha det bäst!

fredag 12 april 2013

Ledig vecka

Maken är ledig hela veckan och vi har gjort det mesta och bästa men också det värsta av tiden. I onsdags åkte vi upp till Veddiklida något som jag velat i flera, flera år. Jag har bara varit där på sommaren förut men ville se mer och man blir tveklöst mer rörlig på skoter.








 På torsdagen for jag till tandläkaren och drog ut tanden som besvärat mig i snart ett år. Jag förberedde mig för värsta tänkbara scenario men hoppades på att bli glatt överraskad och känna "det gjorde inte så ont som jag trodde". Så blev det inte riktigt, det var mycket värre än jag trodde.

Jycken blev lämnad hos grannen när vi for till tandläkaren, nu ska vi till Skellefteå och Zorro vill verkligen följa med.


Ha det bäst!

lördag 6 april 2013

Feber och tandvärk

Igår låg jag hemma med tandvärk och feber. Jag var kollorysansvärt rädd att ha fått en infektion i käkbenet. Har de senaste veckorna fått höra flera historier om pulpit som spridit sig i käken, den ena historien värre än den andra. Jag strutsade och bestämde mig för att febern kommer från min envisa förkylning och inget annat.

Idag har jag nog ingen feber och tanden känns mindre ond så jag hade nog rätt, peppar peppar. Istället för att ligga inne och frysa med dubbla tjocktröjor, täckbyxor och dubbla täcken så ska jag glida in i skoteroverallen och fara på en fisketur.Jag står för turen och maken för fisket.

Ha det bäst!

fredag 5 april 2013

Det här med hemma-SPA..

Det blev inte så lyxigt med hemmaspa som jag tänkt mig. Från början när jag vaxade benen gick det rätt bra, vid andra remsan började det krångla med kallnande vax, vaxet satt kvar på benet istället för att följa med remsan. Det droppade vax på golvet och i soffan. Mina fingrar (och ben) var helt nedkletade med vax.
Blev tvungen att ta en dusch för att bli av med allt klet och då passade jycken på att sno min plats. Nu är jycken rätt tovig av allt vax och soffan ser mer ut som en pälssoffa än en tygsoffa.

Jag ser i alla fall inte ut som ett skogstroll längre. Det mesta, eller ja, kanske hälften av hårstråna är kvar så nu liknar jag en skabbig räv. Hoppas att jag inte råkar ut för någon olycka så att jag måste till doktorn och visa benen.




Ha det bäst!

Vargen värderas högre än samerna

På fb pågår ett upprop: "stand with the maasais" i deras kamp mot att bli förflyttade till förmån för betalande lejonjägare. Klart att vi delar den statusen, någon tvångsförflyttning av maasaier vill vi inte ha.

Att samer blivit tvångsförflyttade i Sverige verkar få reagera mot. Att renbetesområderna krymper ooch genomfars av vägar, järnvägar, stadsförflyttning, gruvnäring, vindkraftverk etc reagerar ännu färre mot. Detta tillsammans med rådande rovdjurspolitik innebär att renskötseln snart är utrotad och det vill vi väl inte, eller?
Läs och begrunda: Vargen värderas högre än samerna.
Renköttet är ekologiskt och efterfrågas allt mer men efterfrågan kan inte tillgodoses när mer än hälften av köttet försvinner på grund av rovdjur, skriver artikelförfattarna.

onsdag 3 april 2013

SPA

Även om man bor i Lervik vill man ibland ha lite lyx och inte bara känna sig som det skogstroll man egentligen är. Därför har jag tänkt vaxa benen på mig själv, alldeles själv. Jag har värmt vaxet och rivit remsor av ett gammalt lakan. Nu återstår det bara att applicera vaxet och sedan rycka bort det med hårstråna och dess rötter. Mmm. Vad lyxig jag kommer att känna mig efteråt.



Ha det bäst!

tisdag 2 april 2013

Tomt

Så är påsken slut för i år. Alla gäster och även maken har åkt till kusten. Hm. Jag trodde att det också skulle bli skönt med tystnaden och lugnet som lägrar sig över hemmanet. Nog blev det lugnt. Och tyst. Tyst så att det dånar i öronen och jag står helt handfallen, vad ska jag göra nu?

Jag hade planerat vad jag skulle göra när jag blev själv hemma. Jag skulle lägga mig i soffan med en imaginär paraplydrink och njuta av tystnaden, jag skulle plocka fram min pysselgrejor och pyssla lite, jag skulle läsa boken jag längtat efter att få sätta tänderna i. Vad gjorde jag då?

Jag satte mig i soffan och stirrade i väggen. Så småningom kom jag mig för att sätta på TVn och såg ett avsnitt av Lyxfällan som gick i repris. Tjoho. Sen gick jag och la mig.

Idag har jag planerat att fara ut på en skotersväng med jycken som sällskap. Ska bara packa med yxa, renskinn, kaffe och en korvbit. Det blir säkert trevligt det med.

Ha det bäst!