tisdag 27 november 2012

Nu ska här sparas!

Jag ska spara pengar. Ja, du läste rätt, jag ska spara. Till vad vet jag inte riktigt men det blir nog en handväska tror jag. Eller ett par skor. För att det ska bli lättare för mig att spara så ska jag redogöra för vartenda öre som jag lägger ned på mig själv. Kanske kommer scrapbookingen också att redovisas trots att den går under vår gemensamma kassa för husfridens skull och för att jag faktiskt också signerar korten med Per, Maria och Simon. Egentligen borde de betala mig lön för att jag scrappar åt dem.

Ha det bäst!

torsdag 22 november 2012

Skaffa lägenhet?

Det finns massor med fördelar med att bo i hus men en stor nackdel: man kan inte ringa vaktmästaren när något går sönder. Å det har det gjort, kan man säga.

Först havererade en fläkt i spisen vilket medförde ett enorm oväsen så fort jag skulle använda spisen och ca 30 minuter efteråt om jag använt ugnen. Middag intas numera med fördel på toaletten så att man slipper oljudet och då är det illa. Sen gick en knapp på spisen sönder så jag kan numera inte välja storleken på plattan, tack och lov gick den sönder i läget "stor stekpanna" istället för "liten epressobryggare".

Så plötsligt var jag strömlös på hela övervåningen! Bara så där. Ingen säkring är trasig, det hela är ett mystrium. Som grädde på moset började tvättmaskinen uppföra sig konstigt, vägrade att pumpa ur vattnet. Aha! Silen, tänkte jag, eller kanske några tändstickor i pumpen. Efter att ha tömt ut vattnet manuellt kunde jag konstatera att silen var ren och det fanns inga tändstickor i pumpen. Beslöt mig för att köra tvättprogrammet igen och lade mig i soffan för att se en film. Efter ganska länge behövde jag gå på toaletten och det var i grevens tid, kan man säga.Det var väldigt mycket vatten i hallen. Å i källaren. Å säkert i ¨trossbotten också. Hade alltså inte skruvat tillbaka silen ordentligt.

Ett litet husmorstips i all enkelhet: Ställ inte en 5 liters plastdunk med matolja på en het platta.

Ha det bäst!

onsdag 14 november 2012

Bloggpaus

Jag tog plötsligt en bloggpaus. Bara så där. Då tyckte jag att det var ett bra beslut men nu sitter jag i soffan och försöker komma ihåg exakt vad jag gjort de senaste två veckorna. Det är inte lätt. Vissa saker kommer jag ihåg men inte om jag gjorde något en torsdag eller tisdag men vad spelar det för roll egentligen. Man ska inte haka upp sig på detaljer. Om något år kommer jag att undra vilket år det var när jag...Var det 2014? Nää, 2011 kanske.

Hur som helst, jag ska vara flitigare bloggskrivare hädanefter, för min skull.

Ha det bäst!