söndag 30 september 2012

Scrapbooking


Änglafröjd har haft en tävling med temat skogen. Man fick själv välja om man skulle göra en LO, ett kort eller altra något. Jag valde att göra en LO med Ullis vackra höstfotografi. Till min förvåning och stora glädje så vann jag!! Lycka! Det är så roligt och stimulerande att få cred för det man gör!

Här är länk till tävlingen och alla fina bidrag.

Ha det bäst!

onsdag 26 september 2012

Parkeringskriget

Av hälsoskäl beslöt jag mig för att följa med Per till Umeå i söndags. Det blev att snabbt packa ihop vad jag kunde tänkas behöva. 4 timmar senare var jag helt genomsvettig men färdigpackad. Det är ganska mycket man kan tänkas behöva. För att få plats med allt tog vi min bil.

Nästan framme i Umeå upptäckte vi att vi (han) glömt parkeringsbeviset i Land Rovern så jag skrev ett vänligt brev till parkeringsvakten och förklarade situationen. På måndagen ringde jag UPAB och fick prata med en kvinna med tydliga klimakteriebesvär. Jag förklarade än en gång situationen, att vi bor i en lägenhet på sjukhusområdet, att vi har en parkeringsplats men tyvärr glömt p-beviset i Pers bil. Det tänkte hon inte ta nån hänsyn till. De kommer att lappa min bil om och om igen tills jag har P-bevis.



Sen ringde jag en snubbe på landstinget som utfärdar parkeringsbevisen och förklarade alltihop igen. Frågade om vi kunde få et tillfälligt p-bevis tills det ordinarie kommit med posten. Nej, det går absolut inte för sig. Så kan man inte göra. Du får ställa dig på en patientparkering och betala biljett.Tack för hjälpen sa jag men vet du, jag är så glad att jag inte bor i Umeå.

Ringde till grannen hemma och undrade om han kunde posta parkeringsbeviset hit till Umeå. Jajamän, det går bra. Tack och lov att jag bor i Lervik, där är folk vänliga och hjälpsamma.

Efter ca 20 minuter ringer min mobil: Hör du du, vad är det för amatörer som har parkerat på din väg du måste tala om för dem att så där kan man inte parkera det blev ju tvärstopp på storvägen när jag kom där med lastbilen (andningaspaus) Bilen står på din väg men hela husvagnen på storvägen. Amatörer.

Ringde till den misstänkte som sa: Jaså, du kände på dig att jag var hos dig. Nej, sa jag, jag har fått kritik för hur du parkerar. Redan. Man ska inte tro att man är osynlig när man bor i Lervik. Folk har nog full koll på när jag har främmande och vem det är, även om inte gästen blockerar Slagnäsvägen.

Ha det bäst!

lördag 22 september 2012

Björnfrossa

Häromdagen fick jag halvera dosen av min nya medicin som gjort mig riktigt, riktigt sjuk. Skönt! Idag hade jag ork att gå en promenad. Åkte till Bergnäsdammen där jag tycker att det är så fint att promenera. Jag gick rätt långt efter spången när jycken plötsligt pallnitade. Men lock och pock, glada tillrop och till slut hotelser försökte jag få honom att gå framåt men icket. Han ville helst stå mellan mina ben. Konstigt. Annars skuttar han fram en bra bit framför mig. Kan det vara så att han har ont i höfterna, tänkte jag, eller kan det vara...en björn?



Tog ett snabbt beslut att vända tillbaka och då var det inget fel på jycken, minsann. Han sprang som att han hade eld i arslet eller hin håle bakom sig. Jag började tro på det sistnämnda och fick riktig björnfrossa. Promenaden, eller power walken som det blev, gick dock fyra gånger så sakta än vanligt. Jag gick baklänges och framlänges om vartannat med huvudet snurrandes runt som en karusell. Tog mig till bilen utan att ha mött någon björn. Lättad men ganska hes efter alla frikyrkliga sånger som jag skrålat högt hela vägen. Han har öppnat pärlepoooorten..

Ha det bäst

tisdag 18 september 2012


Fem kirurger diskuterar vilka patienter som är bäst att operera.
Den första kirurgen säger:
- Jag gillar att ha revisorer på operationsbordet eftersom när du öppnar dem är allt inuti numrerat.
Den andra svarar:
- Jo, men du skulle pröva elektriker! Allt inuti dem är färgkodat.
Den tredje kirurgen säger:
- Nej, jag tycker verkligen att bibliotekarier är bäst, allt inuti dem ligger i alfabetisk ordning.
Den fjärde kirurgen bryter in:
- Vet ni, jag gillar hantverkare. Killarna har alltid förståelse när det blir några delar över i slutet och när arbetet tar längre tid än vad du har sagt från början.
Den femte kirurgen får alla att bli tysta när han konstaterar:
- Ni har fel allihopa. Politikerna och cheferna här i landstinget är de som är lättast att operera.
De har ingen hjärna, inget hjärta, ingen stake och inte någon ryggrad.
Dessutom finns det bara två rörliga delar, munnen och röven, och det spelar ingen roll om du byter plats på dem.

Hund och katt till salu!

De är inte rädda om livet, mina husdjur, det är då ett som är säkert. Grannen har slaktat och tagit reda på en ren, något som hunden genast märkte. Han rymmer dit hela tiden, till och med klockan tre i natt. Han som annars absolut inte går ut om det regnar, det är tydligen bara en fråga om att vilja.

Grannen som absolut inte får ge min jcke mat hade kokat en jättegryta med feta som hon skulle ge till min hund i små portioner. När den var färdigkokt ställde hon ut den på bron. 30Sekunder senare var jycken där och åt upp alltihopa. Tyvärr glömde hon informera mig om detta så jag la mig i vanlig ordning i sovrummet på övervåningen. På morgonskvisten krafsade jycken på dörren och jag gick ned för att släppa ut honom. Men åh, du milde, så det såg ut! Han hade sprutlackerad nedervåningen med diarée. Som det luktade. Som det såg ut.

I natt ville han ut klockan tre och jag vågade inte annat än att släppa ut honom. Vid fyra ringde jag grannen och jo, där var han. Nu är han billig. Kom och köp!


Katten vill inte heller gå ut när det regnar så hon har kurat inne i flera dagar. Igår fick hon ett psykbryt och började hysteriskt jaga sin svans. På bordet, på bokhyllan, på linneskåpet. Det såg ut som en tromb hade dragit fram, prydnadssaker och bordslampor flög i golvet. Glassaker splittrades i tusen bitar. Bakom henne rusade jag för att ta fast henne och bära ut henne. Men att fånga en tromb, det går inte. Nu är hon billig. Kom och köp!

måndag 17 september 2012

torsdag 13 september 2012

Spöket är borta!

Jag var bortbjuden på en mycket trevlig middag igår kväll. När jag kom hem ser jag att det hänger en soppåse på husväggen. (Varför?) Jag hade inte sett den förut med det hade kråkorna, de har hackat hål i påsen så att det såg ut precis så här:

Det var den som speglade sig i traktorfönstret. Nu är påsen där den ska vara: i soptunnan och spöket är därmed borta.

Ha det bäst!

onsdag 12 september 2012

Mörkrädd

Jag är inte mörkrädd, normalt sett. Det skulle inte fungera att bo ensam i ett hus i mörka skogen om man är mörkrädd. Igår råkade jag se en bit ur ett avsnitt av, äh jag vet inte nes vad det heter men det är ett program om spöken. Febrilt försökte jag stänga av TVn men jag var inte snabb nog. Jag hann höra för mycket om ansikten i fönsterrutor. Det är min hemliga rädsla som jag gömt djupt inom mig. Tänk om man ser ett ansikte genom fönstret? Huuuuuuu så hemskt.

När jag gick ut på jyckens kvällspromenad la jag märke till att ljuset från huset reflekteras i traktorns ruta så att det ser precis ut som om det sitter någon i traktorn. Någon som är väldigt blek. *ryyys* Jag tvingade mig att stå kvar länge och verkligen förvissa mig om att det bara är speglingar. Det ÄR bara ljusfenomen men det tar inte bort det faktum att det faktiskt att det såg ut som att det verkligen satt nån där. Jag gick ut igen innan jag gick till sängs och det såg ut på samma vis.

När jag la mig i sängen var jag så uppskrämd att jag blev rädd för min egen skugga, det blev lite jobbigt. Ska parkera om traktorn idag så att det inte speglas så där.

Ha det gott!

tisdag 11 september 2012

Höstväder

Jag gillar verkligen inte hösten, inte som den är nu. Grå, mulen, fuktig och regning. Senare på hösten då myrarna börjar frysa, då kan jag tycka att det är trevligt.

Jycken tycker inte heller om dagens väder. 13.30 tyckte jag bestämt att det var dags för honom att morgonpissa. Han tvärvägrade. Jag stod där i dörren oc försökte sälja in en pisspromenad med snabbköpsreklam men det gick han inte på. Fick ta till det tunga artelleriet: ÖH, hörru, serru ÄLGEN? Titta en älg!! Då blev det fart på jycken, han for som skjuten ur en kanon ut ur hallen, IN i köket och tittade hysteriskt ut genom fönstret. Konstaterade snabbt att där fanns ingen älg, alltså ingen anledning att gå ut. Hur stor blåsa har en hund? Går han omkring och smygpissar?

Ha det bäst!

söndag 9 september 2012

Älgjakt

På förmiddagen parkerade någon en bil på vår uppfart. Maken trodde att han skulle komma och fråga om det är ok att parkera in oss men det gjorde han inte. Vår veckoplanering ser så ut så här: söndag: ta upp Vilma. Lite otur då för bilägaren att ställa sig precis där då svängradien på båttrailerna är...stor. Efter nån timme härsknade jag till eftersom jag tycker att det är/var ganska fräckt att parkera så utan att fråga så jag går för att kolla bilnumret.

På andra sidan vägen står en karl med bössa i handen. Vi tittar på varandra. Han säger ingenting. Jag säger ingenting. Jag säger: är det här din bil? Nä, säger han. Nähä. Sen går jag in igen. Är det läge för att klippa gräset nu, undrar jag. Eller ska jag klättra ned i källaren? Som han står är det enda kulfång han har mitt hus. Eller jag då, om jag går ut.

Hur tänkte han där, undrar jag länge innan jag bestämmer mig för att fråga om jag får fotografera honom för nu har jag börjat inse det komiska i situationen. Tyvärr hann han gå så jag fick varken nån bild eller svaret på min fråga. Nöjer mig med att fota ur hans synvinkel.


Om man skjuter en älg i mitt jordgubbsland, är det min älg då?

Ha det bäst!

onsdag 5 september 2012

Jo, förresten..

Bästa Sonja tipsade om ett par skor som skulle passa utmärkt till min nya handväska!
Kolla här! Så himla fina!
BGF13_X1DEQ
Ha det bäst!

Båtliv på höstkanten

Det är härligt att ha en ruffad båt på höstkanten, man fryser inte så mycket då. Då tar man heller inte upp båten ur sjön när höstrusket börjar i början av augusti. Den blir dock inte så flitigt använd. Det regnar en hel del men den fantastiska länspumpen pumpar ut allt vatten. Tills batteriet tar slut. Det vet jag ju.

När min älskade son och sonahustru campade på Skvekkie fick han låna mitt regnställ som jag använt en gång. Det var inte billigt i inköp och jag var tydlig med att jag ville ha igen det helt och rent. Jag vet inte om det är helt och rent FÖR JAG HAR NÄMLIGEN INTE FÅTT IGEN DET! Vars är det? undrar jag. Öööh, vettnte, säger han.

Jag har gått särsärk i hela huset och alla uthus idag. Inget regnställ. Så for jag för att kolla om det möjligen låg i båten. Å nä, där låg det inte och flöt. Det gjorde inte Vilma heller kan jag säga. Det enda som flöt var durkarna och något enstaka vedträ. Kände mig som Rosie i Titanic när jag vadade runt i vild panik.

Tänkte byta ut det tomma batteriet mot ett fulladdat men de där klämmorna som sitter på batteripolerna satt som berget. Hittade en stor skiftnyckel och några små pjena hylsnycklar, inget av de fungrade. Ringde förre ägaren som sa att det sitter så trångt till att du måste ha en trettons fast nyckel. Jag vet att vi inte har en trettonsnyckel. Just den storleken försvinner hela tiden. Jag köpte en gång en egen rosa 13 men den har någon snott. Också. Gnnn.

Till slut tog jag startkablarna, kopplade ihop batterierna och satte på båda länspumparna. Satte på motorn och tänkte att det får ladda medans jag sitter här. Satt där till jag började bli lila om benen i mina genomblöta byxor, sen sket jag i alltihop. Regnstället är fortfarande försvunnet. Gud, vad jag älskar hösten.

Ha det bäst!

måndag 3 september 2012

Röd handväska

Idag har varit en pissig dag rent generellt. Det bästa man kan göra då är att köpa en röd handväska med rosett på. Så det har jag gjort. På det kommer ju en del följdproblem som ex. vad ska jag ha för skor till? Alltså var jag tvungen att hitta ett par matchande skor. När man väl har fixat det så kan man inte ha en scarves som skär sig så..hej och hå..slit och släp.. måste hitta en ny. Hips, vips så mår jag en smula bättre. Nu funderar jag bara på hur jag ska förklara för min man. Han förstår mig inte alltid.

Ha det bäst!

lördag 1 september 2012

Zorros diet

Jycken har börjat med en ny diet. Jag förstår inte hur han tänker och han kan inte heller förklara. Förra natten åt han upp en hel ny förpackning med bomullsrondeller. Jag skulle tycka att man blev lite torr i munnen efter ett halvt paket men det kan han ju uppenbarligen inte ha tyckt. Möjligtvis blev han rädd för förstoppning för i natt tryckte han i sig ett storpack Microlax inklusive platpipetter och pappkartongen. Kanske för att vara på den säkra sidan, liksom.

Ha det bäst!

P.S Jag har ÄNTLIGEN fått en kommentar i min blogg, så glad jag blev!