torsdag 30 augusti 2012

Äntligen hemma!

Igår kväll kom jag så äntligen hem! Gladast var nog mormor, inte för att hon fick se mig utan därför att hon då slapp se min jycke.

Det var trots allt himla mysigt att vara i Umeå och umgås med man och barn. Saknar dem och andra trevliga människor i Umeå men jag trivs bäst här hemma i alla fall.

Jag har klagat lite, eller mycket, på ont i lederna och ryggen, var misstänkt att det kanske var ett skov och att det också skulle förklara min trötthet. Nu när tandvärken släppt har jag dragit ned min Treo konsumtion med 98% och det märks ffa i fötterna. Walking on broken glass, går och sjunger för mig själv.

Ha det bäst!

tisdag 28 augusti 2012

Tanden

Jag har inte haft ont sen i lördags. Var till tandläkaren idag och hon fortsatte rensningen av kanalerna och satte slutligen på ett provisoriskt förband som absolut inte fick gå sönder. Det har det gjort. Måste gå tillbaka dit innan jag åker hem. Surt. Men jag är så lycklig att drygt fyra månaders plågor är över. Äntligen Å jag är inte bitter. Inte ett dugg.

Ha det bäst!

lördag 25 augusti 2012

Tandvärk?

Jag påstår inte att tandvärken gått över, det vågar jag inte. Jag kan bara konstatera att jag inte haft ont sen igår förmiddag.

Ha det bäst!

torsdag 23 augusti 2012

Plastnaglar och tandvärk

Jag har köpt långa plastnaglar för skojs skull och för att känna hur det känns. Det ser väldigt konstigt ut och det känns inte så bra. Tänk dig själv, limma på plastbitar på naglarna som sticker ut drygt en centimeter och prova sen att knäppa upp jeansen när du är jättekissnödig. Knyt sen skorna och far å handla på Konsum. Föreställ dig den tystnad som uppstår i kön bakom dig när du försöker ta fram betalkortet.



Jag var hos tandläkaren idag. Hon var övertygad om att min vanliga tandläkae hade fel. Jag bryr mig inte om vem som har rätt eller fel. Jag kan heller inte veta vad som är rätt eller fel, jag vill bara bli av med tandvärken.
Idag sprättade hon bort flera lager av gammal komposit, rensade rotkanalerna, satte in baketeriedödande medel och slutligen ett provisoriskt "lock". Det kändes bra fram tills dess att bedövningen släppte.

Nu känns det som att någon har borrat i min käke med en bergsborr. Jag ligger och kvider. Om jag fick rrbjudande om att bli nedsövd skulle jag säga JA utan betänketid. Om nån erbjöd sig att köra över mitt huvud med en gruvtruck skulle jag fundera i 2 sekunder och sedan tacka ja.

Nog är det märkligt att man får smärtstillande när man har ont i kroppen men inte när man har tandvärk.

Ha det bäst, nu ska jag gråta mig till sömns.

onsdag 22 augusti 2012

Tandläkartid!

Maken ringde i morse och hade en födelsedagspresent till mig: en tandläkartid i Umeå imorgon kl 10. Jösses, det blir lite tajt med tid men har liksom inget val. Städa, städa, packa, packa. Fixa med traktorn. Packa lite extra skor.

tisdag 21 augusti 2012

Akutremiss

Var till tandläkaren idag och fick en akutremiss till Luleå. Fick en akuttid den 7 september. Akutremiss? Akuttid? Innan dess har jag nog backat över mig med traktorn.

måndag 20 augusti 2012

Jag fegade ur..

..jag sköt inte bort alla tänder trots att jag fortfarande har gräslig tandvärk. Har bokat en tid hos tandläkaren i morgon och jag hoppas att de drar ut varenda tand. Jag vill aldrig ha tandvärk igen i hela mitt liv.
Inte för att gnälla...men..går inte tandvärken över NU så skjuter jag mig i huvet.

fredag 17 augusti 2012

Sjunkande vrak

Har besök av bästa A så igår tog jag mig ordentligt i kragen och vi for in till Arjeplog för att bunkra lite mat. Var en sväng på muséet och tog en fika på Nelly's. När vi kom hem for vi iväg en kort liten sväng på sjön.

På kvällskvisten pratade vi Afrika och jag fick högre Afrikafeber. Har sovit hyfsat inatt förutom att jag då och då vaknar av tandvärken.

Idag är jag hur "bakis" som helst. Solen skiner och det är riktigt varmt, en perfekt dag att vara ute på sjön. Men neej, jag ligger fortfarande i sängen. Har vinglat upp och käkat några Magnesyl och gick sedan direkt och la mig igen. Att återigen ta mig i kragen och vara en trevlig värdinna går helt enkelt inte. Jag orkar inte.
Ur funktion.
Observera att "bakis" för mig innebär att jag är  helt slut av gårdagens försiktiga och stillsamma aktiviteter, det betyder INTE att jag är bakfull på grund av alkoholintag.

Jäddrans skit och stackars A. Hoppas att hon ändå vill hälsa på någon fler gång.

Ha det bäst!

tisdag 14 augusti 2012

Vrak

Det är inte Vilma som är ett vrak, det är jag. Så in i märgen trött, orkar inte göra nånting alls. Förflyttar mig med möda mellan sängen och soffan. Just nu ligger jag i soffan och har just konstaterat att min snusdosa ligger på köksbordet. Funderar på om jag ska nyttja livlinan "ring en vän" som kan komma och ge den till mig. Om vännen också kunde ta in posten skulle jag vara tacksam.

Eftersom jag bara ligger här så har jag mycket tid att fundera. Så här har jag tänkt: eftersom maken köpt en ny traktor till sig själv så vill jag köpa en ny båt till mig själv. Jag tycker väldigt mycket om Vilma men jag har till slut kommit till insikt: hon är för stor för mig. Jag får alltid stora problem när jag är ute med henne ensam och jag vill verkigen kunna fara ut själv utan att ta livet av mig. En sån här tänkte jag skulle passa mig:



Just det...privat meddelande till maken: var vänlig köp ett nytt ankare och tampar.

Ha det bäst!

söndag 12 augusti 2012

fredag 10 augusti 2012

Min nya frisyr.

Alltså så här var det: Jag skulle elda lite reklam och lövsly i en gammal järntunna. Jag gillar när saker sker snabbt och snärtigt, ogillar långsamt tempo. Såe, jag hällde på några liter bensin och tände på. Woof, sa det så fick jag hockeyfrilla och krusiga ögonfransar.

Ni som ser mig med bandana och lösögonfransar behöver inte tro att jag med i något Stureplansgäng. Jag försöker bara att se oskyldig ut.

Ha det bäst!

torsdag 9 augusti 2012

Båtlåt

Är ni less på allt båtsnack? Det är jag med. Jag ska aldrig, ALDRIG ut med Vilma igen när jag är ensam. Som jag kämpade med henne igår har jag aldrig gjort tidigare och kommer fan aldrig att göra igen. Jag orkar inte ens gå in på vad som hände eller kanske rättare sagt vad som inte hände.

Till slut, efter jag vet inte hur länge eller hur högt jag skrek, så tog jag mig iväg till "Schkweggi" där jag serverades grillade ribs av barnen. Sen for vi hem och med hjälp av två matroser gick det så smidigt at lägga till. Sonen klagade dock och tyckte det var besvärligt. Han har inte en susning om hur det brukar vara, det hörde jag.

Ha det bäst!

onsdag 8 augusti 2012

Ensam hemma

Jag blev så glad att kidsen kom hem, dessvärre åkte de ut till en holme i söndags och de vägrar fortfarande komma hem. Man har aldrig tråkigt här, säger sonen och skiner som en sol trots ösregn. Ja, jag tycker definitivt att det är bra för dem med en dataspelspaus så jag kommer inte att tvinga hem dem.

Idag när jag akulle åka dit och titta till dem ställde jag till det rejält. Vilma är förtöjd i en boj i aktern som ligger en bit ut, förtampen är knytt vid land. För att göra en lång historia kort: när jag drog i förtampen lossnade den, varvid akterbojen fjädrade ut så båtfan åkte ut till mitten av viken.


Ännu en gång blev jag tvungen att bada. Jag har aldrig badat så mycket nån sommar som denna och denna sommaren har varit den sämsta sommaren, vädermässigt, i mannaminne. Jag hatar verkligen att bada om inte vattentemperaturen överstiger 30 grader. Det har jag alltid gjort.

Ha det bäst!

söndag 5 augusti 2012

Sjöräddning

Vi har 4 båtmotorer och några fler båtar. Det är ju bra när kidsen tänkt åka ut till en holme och tälta, tycker man. Men när man upptäcker att 3 av dem INTE fungerar då tycker man inte att det är så bra. Jag blev tvungen att skjutsa ut dem med Vilma och lämna dem där utan båt.

Att ta sig till holmen gick lätt som en plätt. Att ta sig hem var också lätt som en plätt. Men sen började eländet när jag skulle fästa henne i en boj i aktern och i en järnkrok mot land. Efter mycket möda och stort besvär lyckades jag till slut förtöja henne  på ett bra sätt. Sen är det enligt maken bara att hoppa i land.

 Inte en sportmössa att jag skulle klara det, det såg jag ju. Jag såg också mig själv slå i huvudet mot en sten och drunka och då skulle ingen hämta barnen så då skulle de svälta ihjäl. Maken (telefonsupporten) förslog att jag skulle kasa ned över relingen och sen plopp ned i vattnet. Det var den bästa lösningen men jag vet att det är djupt, går till under armarna just där. Å gyttjigt. Halvvägs ur båten ändrade jag och äntrade båten igen.

Myggen var hysterskt glada över att mig på besök så länge. Till slut gav jag upp och använde mig av livlinan "ring en karl", slutet gott, allting gott!

Ha det bäst!

lördag 4 augusti 2012

Sommar och sol

Igår var första gången på hela sommaren som jag var ute med båten tillsammans med maken. Solen sken från en klarblå himmel så vi bestämde oss för att fara ut en sväng på sjön. Sen bestämde vi oss för att åka till Stragg och där kom vi på att vi skulle åka till Kronlund. En "liten sväng" blev plötsligt ett maraton fast längre.

Det var väldigt trevligt men väldigt kallt på kvällskvisten. Jag hade dubbla långkalsonger, två par byxor, fleecetröja och vinter jacka men frös ändå. Förbannade återigen den trasiga värmefläkten, vi måste fixa den. Nu när jag lix har börjat klaga så fortsätter jag lite till...prickningen på Storavan och Uddjaur är under all kritik. De sitter lite hur som helst men oftast saknas de helt. Det blir liiite svårnavigerat då när man kör på vatten man inte känner till. Drömmen vore att alla prickningar satt som de skulle samt hade blinkande ljus på sig i vitt eller rött. Tänk vad mycket enklare det skulle bli när det är bäcksvart ute.

Ljuvligt

Maken envisas med att fiska

Fick bara en "abbarr" men ser rätt nöjd ut ändå


Ooops..jo jag vet att jag inte får ligga på soffan..
På kvällskvisten

Så här vill jag att det ska se ut..
.........men det gör det  inte........

torsdag 2 augusti 2012