tisdag 31 januari 2012

Ja, se det snöar...

Jag bli så TRÖTT på det som faller från himlen!!! vrålade mormor i telefon i morse. Det blir inte jag. Bara tanken på en vinter utan snö eller en vinter med snöslask gör mig stel av fasa. Varje höst längtar jag efter snön för att allt blir ljusare och finare. Dessutom göms det mycket i snön. Det är bra.

Den fluffiga bakelsen som står till höger om traktorn är egentligen inte en fluffig bakelse. Det är ett lastbilslass med okapad, okluven, ostaplad ved. Timmer alltså. Den är jag glad att jag slipper se.

Jag förväntar mig mängder med snö de närmsta veckorna eftersom maken ska åka till USA och sedan direkt till Italien. Klart det kommer att snöa massor när han är borta.

Idag har jag suttit och lekt med GIMP, tänk så roligt man kan ha med ett gratisprogram...

Ha det bäst!

söndag 29 januari 2012

Magnolia

Bästa Magnolia har en utmaning i veckan, man ska göra ett ovalt kort samt något embossat. Har gjort så på ett kort till en väninnas dotter. Ett hysteriskt tjejigt kort.

Ha det bäst!

Blog Candy hos Pion


Pion design har en Blog candy just nu där man kan vinna hela serien Från mitt hjärta II! Misstänker att det blir knivigt att vinna den då det är något som alla vill ha!

lördag 28 januari 2012

Lördag

Efter en vecka med gräslig tandvärk börjar den nu äntligen att släppa. Firade med att gå en promenad till min mormor. Skottade snö och drog in ved till henne. Maken och jycken hoppades på skogsfåglar men icke.

Ha det bäst!

lördag 21 januari 2012

Högmod går före fall



Jag var till tandläkaren innan jul och lagade en frakturerad tand, gick sedan till tandhygienisten som gjorde en grundlig undersökning av mina gaddar. Hon tyckte att det såg fint ut och berättade om tandvårdsabbonemanget men sa att jag nog inte behövde det eftersom jag inte varit hos tandläkaren de senaste sju åren.

Glad i hågen körde jag hem och skröt vitt och brett om mina fantastiskt fina och välskötta tänder. På nyårsafton bet jag av en del av framtanden. Den är lagad nu och det kostade 790 kr. Igår kväll, när jag åt en macka, rämnade en kindtand på längden och hela vägen ned till roten. Den ena halvan sitter löst och gnider mot frakturytan. Det gör ont både i tanden och i snåltarmen. Undrar om det är försent för att teckna ett sånt där abbonemang...?

Ha det bäst!

måndag 9 januari 2012

Kyla!

Nu har äntligen den efterlängtade vinterkylan kommit. Jag har väntat sen november. Vi har -29 ute och +14 inne.  Jag fryser och eldar men det gör ingenting! Jag har sovit gott hela natten och efter det så har jag inga problem alls! Jag drömde också att min käre make hade köpt en vansinnigt stor lägenhet vid älven i Umeå som kostade 3.8 miljoner. Jag var så vansinnigt glad när jag vaknade upp i min lilla stuga i skogen.

I helgen var vi på SPA, som sagt. Det var helt underbart med SPA-behandlingar, tänk att det kan vara så skönt när en annan trycker en handduk i ansiktet på en. Märkligt. Första dagen valde jag lavendelmassage och turkisk bodyscrub, andra dagen hade jag tänkt prova floating men ändrade mig i sista stund och gjorde en ansiktsbehandling istället. Jag är sååå nöjd, känner mig fortfarande silkeslen och ren.

Jag hade hört så många skryta över maten på hotellet så jag hade skyhöga förväntningar och blev ganska besviken. Salladsbordet var gott men varmrätterna var riktigt tråkiga, särskilt middagen på fredagskvällen. Torr ytterfile (?) av gris och stekt potatis, mat som man förväntas få på ett sunkigt lunchhak. Trist.

Trots maten är jag riktigt nöjd och önskar att man hade råd att göra sånt här oftare.



Ha det bäst!

söndag 8 januari 2012

Hemma igen!

Hade en underbar helg på SPA men nu är jag helt slut. Efter att hållits vaken om natten av tanten ovanpå har jag helt tappat dygnsrytmen. Nu sovit jag knappt alls och definitivt inte på nätterna. Det börjar kännas. Ska rasa ihop i soffan och tycka synd om mig själv.

Ha det bäst!

fredag 6 januari 2012

Wish you where here....may oh may..

..oh MAY DAY, MAY DAY! Nu har hon börjat igen. Vaknade med ett ryck av ett häxskratt och nu sitter hon i telefonen och försöker överrösta låten hon spelar på hög volym. Nu orkar jag inte säga till henne och uppenbarligen verkar det ju inte ha någon effekt.

Nu när jag varit här har jag inte kunnat scrappa utan börjat lära mig digital scrapbooking med Gimp. I måndags kunde jag inte beskära bilder men nu har jag provat mig fram, svurit en del del, insett att jag har mycket att lära men i alla fall spottat ur mig följande:




Ha det bäst och må ni bli bevarade från störiga grannar!

torsdag 5 januari 2012

Nu längtar jag hem!

Det här fantastiskt fina gamla huset har ett oförlåtligt fel. Det är lyhört. Jag hör exakt vad grannen ovanpå säger i telefonen, till och med Per hör när katten springer över golvet. Hela veckan har hon spelat "Wish you where here" på repeat, jag överdrivet inte. Jag har varit tålmodig hela veckan men nu fick jag nog. Ringde på och förklarade hur lyhört det är, jag vi är jättetrötta (Per har haft jour varannat dygn i veckan och gick av idag. I morgon i gryningen ska vi fara på en SPA-weekend och jag ville inte att hon skulle förstöra den för oss. Tycker att det är rinligt att hon inte sladdrar skit i telefon till två varje natt. Jag var väldigt vänligt men jag kommer inte att vara det om hon väcker mig och fyllesladdrar kl 02.


Ha det bäst!

GRATTIS världens bästa Lulle!

Ha det bäst!

onsdag 4 januari 2012

Vilken skitdag

Viewers discretion is advised!!


När jag vaknade kände jag mig frisk nog att åka ned på stan och shoppa det sista som fanns, stämde träff med Lovisa på Mecka för brunch. 10 minuter efter att jag ätit min mjölkfria macka vrider det om i magen och jag fick rusa till toaletten. Detta scenario repeterades under ca en timmes tid och jag började tro att jag skulle tillbringa resten av dagen på Meckas toalett. Men sen släppte det och vi började med en runda på HM.

Där köpte jag alla stickade strumpor de hade i min storlek, de kostade 30 kr paret! Känner mig lättad att jag i alla fall inte behöver sticka åt mig själv de kommande 5-6 åren. Tänk så mycket tid jag sparat!

Sen skiljdes vi åt och det var då dramatiken började. Gick till Ur & Penn för att köpa en klocka och genast jag steg in genom dörren fick jag asont i magen. Profylaxandades diskret och tänkte vänta ut tarmvredet fast besluten att inte gå därifrån utan en klocka. Då känner jag till min förfäran att jag inte kan hålla mig. Jag står alltså inne i en butik och skiter på mig! Någo toalett ville de inte låna ut utan jag fick gå (bredbent) med eländet i byxorna till...en restaurang och där låna toan.

Då ringer Lovisa och berättar att alla stadsbussarna står pga dåligt väder. Kan det bli mer miserabelt än så?
Nej, för jag blir lovad skjuts av A om jag går till korsningen vid Utebutiken, vilket jag med lättnad tackade ja till. Väl däe kände jag inte för att frysa så jag gick in i den affären och kom då ihåg att jag inte har ett par hela fingerhandskar samt att jag nog behöver en Buff av merinoull. Jag kom också ihåg att jag har ett tillgodokvitto gällande bara i den affären i min ägo men naturligtvis inte med mig. Förklarade det för personalen som, efter att ha tittat i en pärm, fram till att jag faktiskt har 800 kr tillgodo sedan februari 2004. Nu har jag både handskar och buff! Så fantastiskt! Intet ont som inte har något gott med sig, kan man säga.

Att A sedan körde fast på vår parkering får jag nog inte berätta.

tisdag 3 januari 2012

Ingen shopping idag

Det fanns faktiskt en del plagg som jag inte köpte igår. Planerade därför en raid ner på stan och köpa resten men somliga straffar Gud på en gång.

Vaknade inatt av att jag mådde förfärligt illa och snart började jag spy. De kräsmagade kan sluta läsa nu. Jag kan berätta att om man äter Nachochips och sedan kräks upp dem några timmar senare har de antagit konsistensen av ugali. Jag ska aldrig mer äta nachos och jag tror att jag kommer att få problem med ugalin.
När man kräkts upp nästan alla chips och i pricip bara kräks vatten så finns där ändå chipssmulor som river i halsen.

Sen började..fast nu tycker nog till och med jag att ni fått lite väl mycket info, nöjer mig med att konstatera att jag behövt vara väldigt nära en toalett hela dagen och därför inte kunnat shoppa.

Ha det bäst!

Tröstshoppnig?

Jag hade inte tänkt köpa något på REAN eftersom jag kommit underfund med att det bara är dumskallar som köper massor av kläder på rea som de egentligen inte behöver. Igår hade jag mycket tid och lite att göra pga av SJs förseningar. Tänkte då passa på att köpa en brun basic tröja med V-ringning, något som visade sig vara omöjligt. På grund av detta var jag tvungen att besöka varjenda affär..och så gick det som det gick.

Kom hem med ett oräkneligt antal påsar, glödande AmEx-kort men mycket nöjd. Himmel vad jag fyndade på REAN! T-shirts, linnen, benvärmare (???!!!), örhängen, armband, en handväska, klänningar, sockar, strumpor och strumpbyxor. Men ingen brun basic tröja med V-ringning.

Idag har jag träningsvärk i armarna av påsbärandet. Det tyckte maken att jag skulle skriva i min blogg.

Ha det bäst!

måndag 2 januari 2012

Jag kan bara inte tro det...




På grund av mina dåliga erfarenheter av busstrafiken valde jag att åka tåg mellan Umeå och Luleå idag. Steg upp tidigt, maken ringde SJ för att höra om eventuella förseningar m.m. Han får veta att tåget inte går mellan Umeå och Vännäs men att ersättningsbuss är insatt.

Kliver på en knökfull buss som sen står på tomgång i ca 15 minuter. Sen kliver en tågvärdinna på och säger att tåget är väldigt försenat men att vi nu skulle åka till Vännäs hotell och äta frukost. Sen skuttar hon av bussen. Waaah! sa jag och skyndar mig fram till busschauffören som redan hunnit köra 50 meter från järnvägsstationen. Jag frågar om han tror att jag kommer att vara i Luleå vid 12-tiden. Nej, säger han. Då vill jag kliva av bussen, tack, sa jag. Nej, det fick jag inte, jag måste åka till Vännäs och där ta en buss tillbaka.

Resten av vägen till Vännäs, av alla ställen, sitter jag och tuggar fradga. Om han släppt av mig så fanns det en viss chans att jag hunnit med linje 100 mot Haparanda.

Nu sitter jag på järnvägshotellet, dricker kaffe med tydlig garvsyrekaraktär och tuggar torr fralla. Det var INTE så här jag tänkt mig min morgon. Den här händelsen får mig att tänka på en sång vi sjöng på skolan 1977:
SJ SJ gamle vän..

Ha det bäst!