onsdag 30 mars 2011

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Jag är inte så särskilt förtjust i födelsedagar, dels för att jag ogillar att stå i centrum och dels för att jag tycker att jag är tillräckligt gammal. 30 var en bra ålder (kanske för att jag inte blivit sjuk då), önskar att man kunde frysa åldern där. Det känns nästan som att jag firar födelsedag varje dag min man är hemma eftersom han alltid ger mig kaffe på säng, det är så otroligt mysigt!

Men nu var det ju min favoritfödelsedag det skulle handla om och då måste jag nog säga 40-årsdagen. Jag befann mig på okänd ort för att slippa tårtkalas. Vi hade allmänt mysigt och en snokande kompis bjöd oss på hotellfrukost så där satt vi halva dagen och åt gott och surrade. Urmysigt. Tack A-C. Dagen avslutades med restaurangbesök. Det finns varken hotell, caféer eller restauranger där jag bor så att få gå ut och äta känns verkligen lyxigt! När jag kom hem kom en långväga väninna och hälsade på vilket verkligen ppskattades då vi ses så sällan.

I present fick jag bla en SPA-helg som jag inte cashat in ännu men den helgen ser jag verkligen fram emot.

Ha det bäst!

Linda

Linda. Linda. Jag känner inte dig annat än genom mail och blogg men det gör mig så ont att du inte finns mer. Sämder styrkekramar till dina barn och din familj. Sov i ro. Linda, jag hoppas att du har det bäst nu.

fredag 25 mars 2011

Allmän torka

Det är inte bara bloggtorka som är problemet utan min trötthet. I slutet av sportlovet började jag sakta men säkert känna mig som en zombie igen. Jag har inte orkat göra någonting annat än gissa på Ullis bildgåtor. Alltså har jag heller ingenting att skriva om.

Ibland blir jag rädd att det inte är PsoA jag har utan ..ingenting. De senaste bloproverna var normala trots att jag är så trött. Jag blev uppringd av reumatologen igår för att jag ska få bli inlagd i två veckor. Passade på att fråga henne om trötthet och hon sa att det natruligtvis är individuellt men att många pratar om en trötthet som förlamar livet. Det kändes skönt att få höra det för det är precis så jag känner.

Min dyre make kom hem igår och han är fast besluten att ta med mig ut i skogen en sväng. Jag har inte klivit upp ur sängen ännu och nu hör jag att han startat skotrarna. Ska försöka ta mig samman och kliva upp. Fast det är egntligen det som är största problemet, jag är så trött jag inte KAN ta mig samman.

Ha det bäst!

måndag 21 mars 2011

Tandläkaren

Idag har jag varit till tandläkaren och det var inte så farligt som jag trodde. Tanden hade frakturerat men det fanns en bit kvar som han kunde bygga på. Så istället för en stifttand fick jag bara en plastplopp. Jag kommer att skratta hela vägen hem eftersom jag inte behöver gå till banken.

Igår hade jag besök av Markus, det var riktigt roligt. Han funderar på att nån form av tioårsjubileum eftersom det nu var 10 sedan vi blev vänner. 10 år!!! Crazy. Jag börjar bli gammal.

Tandläkaren

Jag ska till tandläkaren idag. Tänk på mig!

söndag 20 mars 2011

Bloddrypande

Jag skulle koka blodpalt igår....Hade tagit fram en blodflaska ur frysen och lagt den i kylen dagen innan för långsam upptining. När jag öppnade kylen på morgonen forsade det ut blod, flaskan var tydligen spräckt. Det var smetig "tjockblod" överallt, det har också runnit bak i avfrostningshålet. Jag får bara hoppas att det som runnit bakom kylen torkar och inte surnar.

Tog upp en flaska till och sent omsider blev det dags att göra paltsmeten. Blandade allt och skulle hälla i mjöl men då upptäcker jag till min fasa att mjölet är slut. Det var bara att kasta sig i bilen och åka till grannen för att låna mjöl. :-/ Väldigt sent omsider blev så palten färdig, till slut, nu är det bara disken kvar. Mycket väsen för lite palt.

tisdag 15 mars 2011

Vilken dag!

Strax efter fem ringde en sjuktaxi och frågade var jag bodde. Det berättar jag gärna men jag tyckte inte det var nån vits med att komma hit eftersom jag inte skulle nånstans utan fortsätta sova på söta örat. -Men jag har ju passerat Slagnäs, sa han med gäll röst. Jag släpade mig ned för trappan och jo, mycket riktigt, jag skulle på MR idag. Hade tio minuter på mig att vakna, borsta tänderna och klä på mig. Någon frukost hann jag inte med.

Åkte taxi till Arvidsjaur och sedan buss till Piteå. Jag tycker egentligen inte att MR-undersökningar borde vara obehagliga alls men efter att ha legat blixtstilla på en hård, obekväm brits under en halvtimme grät jag högljutt. Samma sak hände förra gången också. MR axel var däremot en baggis.

Efteråt hade jag så ont, var kallsvettig, skakig och illamående. Kändes inte roligt att sitta i kafeterian och vänta på bussen i 4 timmar så jag frågade i receptionen om de hade något vilrum men det har de inte!!!! Det verkar förutsättas att alla patienter är friska (eller simulerar) och kan gott sitta på en pinnstol en halvdag. Damen i receptionen föreslog att jag skulle gå en sväng på stan. Idiot. Om jag inte orkar sitta så lär jag inte heller orka gå på stan. Efter att ha darrat med underläppen och blivit rejält tårögd så fick jag låna ett rum på patienthotellet, jättesnällt och jätteskönt!!

Nu tretton timmar senare är jag hemma välbehållen. Ska nu ladda batterierna inför morgondagens sjukhusbesök. Jag tror ärligt talat inte att jag orkar men hur ska jag säga det? Jag är rädd att folk inte tror mig när jag säger att jag inte orkar. På riktigt. Dels mår jag illa, har ont och är trött samt väldigt "bakis" efter sportlovet och alla dess aktiviteter. Jag vill ju hålla skenet uppe inför barnen och tar ut mig mer än vad som är nyttigt.

Ha det bäst alla!

måndag 14 mars 2011

Vilken tur

..att jag bor där jag bor när jag bor där jag gör. Puh! Upptäckte idag, 15 minuter innan bussen går,  att jag verkligen behövde påfyllning från Apoteket. Bäste L kastade sig iväg och handlade åt mig och skickade påsen med bussen. Han hann precis. Jag är så glad att det finns människor som honom!!!

Idag har jag verkligen insett att jag är en tant. Sonen hade parkerat sin skoter på ett lite tokigt ställe och jag fick inte nästan igång den. Blev till slut tvungen att ringa grannen och be honom komma hit och dra i snöret. Det var fort gjort, drog två gånger så gick den. Det klarade jag inte själv. Pinsamt.

When life gives you..

söndag 13 mars 2011

Jag bantar igen

Nu har jag satt mig själv på LCHF-diet igen. Det är inte roligt men det behövs efter en vinter med kortison.Mitt mål är att komma i mina Haglöfsbyxor. Igen. Det var målet inför förra sommaren också. Jag funderar på om jag nu också ska sikta på min egen trivselvikt men jag vet inte om det är möjligt för en 40-års reumatant att gå ned så mycket. Nää, det känns inte rimligt, kan jag bara ha dyr-byxorna så är jag nöjd.

Nu är jag ensam igen efter en ganska hektisk spotlovsvecka. I helgen var det fullt hus och ös så nu är jag rätt trött. Sitter i soffan och känner mig som en gammal urpyst ballong. Hög tid att gå och lägga sig.

Ha det bäst!

lördag 12 mars 2011

Igår

..sparkade vi igång våra gamla skotrar och körde till Veijaur. Jag trodde ärligt talat inte att det skulle gå men jag tänkte att jag kör så länge det går sen får någon annan se till att skotern kommer hem.

Det har blivit kallt igen så det har frusit på precis lagomt på ytan. Kliver man av skotern så sjunker man ned till midjan men det bär för skotern. Det var så perfekt före, gick mjukt, gungigt och skönt. Kändes som att flyga fram eller som att åka bräda i lagom mycket pudersnö. Ljuvligt!

Jag kunde köra både dit och hem. Jag lade upp höger arm på handtaget, höll fast mig med vänster och styrde med kroppen och det gick så bra! Idag, däremot, känner jag mig väldigt justerad men det var det fan värt.

Det är mitt kroppsspråk som talar sanning, det ÄR svinkallt. Jag hade på mig hörslorna för värmens skull. Fungerade, jag frös inte om öronen,


Ha det bäst!

onsdag 9 mars 2011

Nu har jag riktigt skämt ut mig...

...värst hittills. Jag hade bokat en tid med sotaren men när han kom hit i måndags hade jag helt glömt det så när han kom eldade jag för fullt. Bokade en ny tid och han skrev en lapp ELDA INTE och satte på vedpannan. Tisdag hade jag en riktigt röjardag, slängde mycket i soporna och det brännbara i vedpannan. Till saken för väl att jag också fick min månatliga blödning och använde mina fulaste trosor och slängde dem eftersom. Smart, man slipper fläcka ned sina nya fina trosor och blir dessutom av med dem man helst inte vill använda.

Idag blev hunden helt hysteriskt glad för sotarn kom. Ngnn, det hade jag glömt igen men hade inte hunnit börja elda, vilken tur. Han sotade ur skorstenen och sedan inuti vedpannan. Jag satt där bredvid och pratade. Så tjoffar han in viskan i spisen och ut kommer....ett par blodiga trosor med använd binda och allt. Jag blev stel av genans. Han lyfte in mina avlagda i spisen igen, med pekfingergreppet. Jag dog. Nästa gång han rakar ut sot...ja då kommer nästa par. Pincettgrepp igen. Han lyckades raka ut 5 stycken men jag bara satt där som en saltstod. Simon, min snart 17-årige son, var också med. Han gav mig onda ögat.

Ännu en tävling..

Tävlar gör man hos: Mitt nya liv!
Jag brukar nästan aldrig vinna någonting men chansen borde bli högre ju fler tävlingar man deltar i. Så nu är jag också med i utlottningen av:

tisdag 8 mars 2011

Projektarbete

Jag vågar egentligen inte säga det här ...men nu har jag faktiskt piggnat till efter att ha legat i dvala sedan augusti. Jag har ganska ont i ryggen, handleden och axeln men det kan jag ta så länge jag är så här pigg! Nu, sent omsider, har jag börjat med projekt Höststädning. Min målsättning är att det ska bli kliniskt rent in i minsta skrymsle. Jag har också insett att jag aldrig kommer att rymmas i alla jeans jag köpte på JC's utförsäljning så dem har jag skeppat iväg.

Apropå det, nu har jag börjat med LCHF igen, hoppas på att gå ned åtminstone 5 kilo. Snabbt. Hittills, alltså sen igår, har det gått bra och jag har inte haft en enda pastaorgie.

Ha det bäst!

Tävlingar




Jag tävlar inne hos EN POJKMAMMAS VARDAG om en brödlåda eller ett tidningsställ från FRÖKEN LINNEA. Tävlingen avslutas den 12 mars klockan 21.00

söndag 6 mars 2011

ApelsinGredelin

 

Sportlov

Sonen har kommit hem över lovet, Gud såskönt att ha en karl i huset igen. Vedbärningen går så mycket lättare då. Simon kan du....och vips så är vedlåren full och det sprakar i spisen.

Idag ska han på Galtis med en kompis och jag ska skjutsa upp dem. Tänker stanna hela dagen på "samhälle" eftersom jag inte ids åka fram och tillbaka somen skottspole. Har några ärenden som jag måste uträtta sådet passar ganska bra. En sak är scanning av mormors gamla bilder. Hon har hur mycket som helst och ska vill man bevara hennes föräldras korrespondens, ja då pratar vi kubik. Jag har en känsla av att ha tagit mig vatten över huvudet men jag vill så gärna att det ska få finnas kvar. I någon form.

Nu måste vi åka, ha det bäst!

onsdag 2 mars 2011

Vinterkräksjuka?

Nu är det andra gången på kort tid som jag har kräksjuka, funderar på om det kan vara Calici och om jag då i sånt fall borde köpa anti-virus-rengöringsmedel.

tisdag 1 mars 2011

Jag VANN!!!!!!!!

..en tävling eftersom vi bara var två deltagare så båda vann. Ett superfint pris, bra början på en fin dag!
I morgon ska jag på kortvikningskurs på Änglafröjd och vi ska visst bara vara två deltagare. Förresten så har jag tagit två Treo för min onda axel, den blev liksom inte bättre av att jag tog emot mig så där när jag föll. Jag hade redan i juli bestämt att jag aldrig mer skulle ta emot mig med händerna när jag ramlar men det verkar vara hopplöst svårt att jobba bort den reflexbågen. Det bästa vore nog att sluta ramla.