måndag 30 augusti 2010

Sömn del 144

Läste en mammablogg där vederbörande beklagade sig att hon måste amma tre gånger per natt. Stackare.

Hon vet inte vad sömnbrist är.Det vet jag. Nu har den här sömnbristperioden varat i två veckor, jag sover högst tre timmar per natt. Då menar jag verkligen HÖGST tre timmar, tre timmar om jag har tur och de timmarna är alltid upphackade. I "natt" somnade jag en stund efter klockan åtta på morgonen. Det var verkligen skönt att få sova en liten stund men nu börjar jag ändå må riktigt dåligt. Jag bryter gärna fler ben i kroppen i utbyte mot en natts sömn. Tyvärr kan man ju inte göra såna byten.

För övrigt har det gått många säkringar i huvudet idag. Jag pallar inte att göra nånting och allt känns verkligen pestigt. Jag hade planerat att göra en massa saker idag men det går bara inte, jag bara sitter på en stol och tittar i väggen. Ska fortsätta med det nu.

Må så gott!

söndag 29 augusti 2010

Sömn del 143

Jag sover fortfarande som en kratta, i natt somnade jag strax efter sju. I morse. Strax efter det vaknade jag igen. Jag mår inte riktigt bra.

Om jag bara kunde fatta varför jag inte sover så vore det mycket enklare. Då är det ju bara att åtgärda problemet och sedan sova som en kung. Jag dricker varmmjölk, har god "sömnhygien", har vädrat sovrummet, feng shuiat sovrummet, ägnar mig år aktiv avslappning, ligger på spikmatta...you name, I have done it.men ndå sover jag inte. Fan.

lördag 28 augusti 2010

Magnolia stamp lovers

Jag har gjort ett kort som "passar" till Magnolia Stamp Lovers challenge. Voilá:

 Ha det bäst!

Hm..fast i vanlig ordning hann jag inte skicka in den i tid. Rackarns.

Update!

Jag har skrivit "uppdatering" så ofta, tänkte varieramig lite. Lite blev det: update. Min ork och inspiration är inte på topp.Jag har bara sovit ca tre timmar, mer eller mindre, per natt i veckas tid. Humöret är inte heller på topp, kastar sneda blickar och fräser åt min stackars man. Jag har sagt och jag hoppas att han förstår att mitt dåliga humör beror på sömnbrist och ingenting annat.

En av mina bästa kompisar med barn ska komma och hälsa på över helgen. Det blir trevligt men jag tycker lite synd om dem. Känns inte som att jag är den optimala, sprudlande värdinnan med en massa aktiviteter på gång. Jag sitter mest och stirrar ut i tomma intet.

De senaste dagarna har jag belönatmig själv med scrapbookingtid. Jag tycker fortfarande att det är vansinnigt roligt men är väldigt ringrostig. jag får inte riktigt till layouterna som jag vill. Dessutom är det svårt att klippa, stämpla, måla och skriva med vänster hand. Det blir fult som stryk men det skiter jag i.



onsdag 25 augusti 2010

Lyxhelg

I helgen har vi varit i Umeå av tre anledningar: Simons skolstart, min födelsedag och min axel.

Simon verkar trivas jättebra stan. Han tycker att det är ashäftigt att gå på bio, cafeér och liknande. Han har träffat gamla och nya kompisar och skaffat en trevlig flickvän. Allt väl så nu kan jag andas igen.

På lördagskvällen gick jag ut och åt på Invito tillsammans med make, barn, svärdotter och kompis. Det var riktigt god mat, gott vin, fantastisk efterrättoch givetvis trevligt sällskap. Jag skulle kanske kunna vänja mig vid att bo i stan.

Vår lägenhet är väldigt lydhörd, efter att ha tvingats lyssna på grannens dataspelande HELA natten började jag få svår hemlängtan. Den dämpas avsevärt när jag blev bjuden på hotellfrukost på Plaza av en kompis. Kändes urlyxigt!!!

På måndagen gjorde jag MR på min onda axel, här är svaret:

Höger MR axelled
Komminut (splittrad) fraktur i caput humeri utan felställning. Tuberkulum majus är avlöst som separat fragment. Uttalat utbrett ödem i caput humeri.
Signalförändringar motsvarande supraspinatussenan i dess infästning i tuberkulum majus, såsom vid partiell ruptur.
Subscapularissenan kan inte följas i sitt mest laterla förlopp. Fynd såsom vid partiell ruptur.

Det kanske inte är så konstigt att det bränner i axeln dårå.

Efter MR:en åkte jag och en väninna ner på stan och gick i alla affärer. Åt lunchbuffépå en Indisk restaurang. Jag skulle verkligen kunna vänja mig vid att bo i stan men det skulle nog bli dyrt. Köpte ett par skitsnygga höstskor som jag troligen kommer att sova i.


Ha det bäst!

lördag 21 augusti 2010

Flykt i arla morgonstund

Nu ska vi bara rafsa ihop det nödvändigaste och sen köra ...bort!

Ha det så gott alla!

fredag 20 augusti 2010

Cuttlebug

Jag är fortfarande förälskad i min Cuttlebug. Det var kärlek vid första ögonkastet. Vi träffades hemma hos Kyllie och Stefan under vår lilla scrapbookinghelg. Jag använder den väldigt ofta, till allt. Jag tar tillbaka det jag skrev förut om Cuttlebugs blommor, att det gick dåligt var helt och hållet mitt fel. Bästa Änglafröjd har skickat en instruktionsfilm samt erbjudits sig att hjälpa mig om jag ändå inte får till det.

För övrigt sover jag väldigt dåligt igen. Det går liksom troll i det här...jag sov bra, länge, ända tills jag sa till en att jag sov bra. Så brukar det vara, så länge jag håller truten om min fantastiska nattsömn sover jag som en prinsessa men till slut måste jag ju berätta det och ja, som sagt, då skiter det sig.

Jag ska göra MR på min axel på måndag. Det är ju också typiskt, jag har haft så ont i axeln men ungefär i samma veva som de ringde och meddelade mig tiden gick det mesta av värken över. Nu kommer "doktorn" säkert tycka att jag är en sveda, värk och brännkärring när MR:en inte visar nånting. Pinsamt.

Nu måste jag dra en repa i hushållsträsket, det ser verkligen förfärligt ut här.

Ha det bäst!

onsdag 18 augusti 2010

Min kära brevlåda

Idag kom en chokladkaka med posten, precis när jag behövde den som bäst! Nu är jag mycket piggare och gladare!

Ha det bäst!

Gnäll gnäll och åter gnäll

Det här är min blogg och jag skriver vad jag vill. Min blogg är min ventil, här kan jag gnälla hur mycket som helst utan att det påverkar mina närmaste.

Jag är TRÖTT! Jag hade trevligt och var aktiv igår men idag känns jag rent av bakis. Som om jag verkligen tömde batterierna men laddade ingenting i natt. Hela dagen har jag såsat, inte orkat någonting. Tröttheten känns som en klibbig ångestskapande filt. Hela jag skriker efter sängen men jag är rädd att inte sova i natt om jag lägger mig nu. Det värsta  jag vet är att vara så här trött men ändå ligga sömnlös. Jag orkar inte sitta. Nu går jag och lägger mig.

Önskelista

Nu vet jag vad jag önskar mig i födelsedagspresent! Hushållsnära tjänster.Eller hemtjänst. Kalla det vad ni vill, någon som kommer och gör tråkstädet. Och strykningen. Jag städade så ordentligt häromdagen och det var så roligt! Nu ser det lika illa ut igen. Hundhår ligger i drivor kring väggarna, högen med stryktvätt har växt sig gigantiskt. Jag har inte lust att tvätta för det innebär att strykhögen växer ytterligare. För att inte tala om berget av odiskade grytor....

Om Någon inte har råd att ge mig ett års full markservice emottager jag gärna tips om hur man diskar grytor med en arm. Jag har googlat men inte hittat några handfasta råd. Jag är knappast ensam om problemet och hur svårt kan det va??
Mycket.

Angående Cuttlebugs blommor. Det verkar vara hur svårt som helst. Det är knepigt, det tar tid och inte blir de särsklit fina heller. Jag har googlat men inte hittat någon instruktionsfilm. Jag ska öva mer men blir de inte bra säljer jag kitet. Någon som vill köpa?

Ha det bäst i solskenet!

tisdag 17 augusti 2010

Mammografi

Nu vet jag varför tanter har långa bröst! Förut trodde jag att det berodde först och främst på gravitationen men det är fel! Det är mammografin. Jag var på mitt första mammografibesök idag. Klockan 8 på morgonen. Kaffet slut. Ingen bensin i bilen. Tack och lov att jag har Bästa L, han fyllde både bilen och mig med bränsle.



Jag var mycket skeptiskt till undersökningen. Inte så att jag inte tror att det är bra, mammografi är en fantaskt förmån! Men rent praktiskt...hur är det möjligt att lägga boobsen på en hylla och sedan klämma dem till de blir ca 3 cm tjocka? Det går. Allt går med våld. 

Man blir i allafall glad av att se lastbilen.

Den är rosa och faktiskt ganska söt. Väl inne kan man absolut inte tro att man befinner på ett lastbilsflak. Var faktiskt finare är ett normalt, klassikt, svenskt,tråkigt väntrum.

Efteråt satt jag i bilen och åt munkar i väntan på att affärerna öppnar. På Änglafröjd har de Cuttlebugs nya dies för att göra egna blommor, det måste naturligtvis provas.

Är det någon som provat någon av dessa?

Jag hör av mig när jag har provat dem. Jag hoppas att det ska bli enkelt och snabbt att göra egna blommor.

Ha det bäst!

måndag 16 augusti 2010

Hur svårt kan det vara?

Igår kom hösten officiellt till Lervik. Luften var krispig och kall, på kvällen var det +3.5 ute och inte mycket varmare inne. Jag fick värme genom att bära ved från vedhuset och in. Med en arm. Det blev många vändor kan jag säga.

Eftersom jag förutspått att hösten skulle komma i mitten av augusti (vilken den alltid gör) så har jag beställt en massa papper från Brunkullan.

Tokfina papper, många insirerade av 50-talet.

Nu är det så här, jag kan villigt erkänna det själv, jag är väldigt väldigt rädd om mina papper. De måste förvaras i för dem avsedd temperatur och luftfuktighet. Är det för fuktigt blir de bubbliga, är det för torrt spricker de när man ska vika dem. Ve den som tar i en bunt papper med flottiga fingrar. Det har faktiskt hänt men det kommer inte att hända igen.


AKTAS, står det tydligt och klart på paketet, på tre ställen. 

I fredags var jag ute och gick med jycken och tyccker mig skymta något orangefärgat i diket bakom brevlådan. Där, I DIKET, låg mina papper. I DIKET! Jag misstänker att brevbäraren kastat ut det genom bilfönstret och ner i diket. 

Igår började ta upp scrapbookingen igen. Det är så roligt men jag är riktigt, riktigt ringrostig. Att jag dessutom inte kan skriva med höger hand gör att det färdiga alstret ser rätt så förfärligt ut. Dessutom tar allt minst tre dubbelt så lång tid med bara vänster hand.

Försöker göra ett kort utifrån mottot: More is more.

Trots en eländig start på dagen hann jag ändå städa, tvätta, hälsa på vänner, gosa med J's baby, tona håret och scrappa. Det är nog personligt rekord för i år.

Ha det bäst!!


söndag 15 augusti 2010

Skitmorgon, skitPsoA

Det här är andra morgonen i rad jag vaknar vid fem och har ont. Nu börjar jag bli nervös, är jag på väg in i dett skov? Det vore just typiskt. Jag har liksom bestämt att jag ska skjuta upp cytostatika behandlingen i några veckor och istället bara ta Prednisolon. Blir det värre nu måste jag öka kortisonet och det är jag inte så säker att på min kära doktor går med på

Ha det!

lördag 14 augusti 2010

Städdag!

Idag hade jag lust att städa. Jag har skurat och fejat hela nedervåningen. Diskat av grejor som står framme och samlar damm. Det blev riktigt rent och fint. Nu tänker jag som jag alltid gör: varför har jag inte så här jämt? Sen går det två dagar och så ser allt likadant ut igen. Suck. Få se om det blir nån skillnad nu när jag är ensamboende. Jag misstänker att skillnaden inte blir så stor, tyvärr.

I eftermiddag/kväll var jag på middag i Stragg. Gud, jag är så trött, förstår inte varför jag sitter här och skriver ett helt meningslöst blogginlägg. Vill ni veta vad jag åt? Nä, jag tänkte väl det.

Zorro däremot, HAN ville gärna veta vad vi åt.

Ha det bäst!


Regning lördag

I dag ska jag städa för att det regnar. Min mormor var på mig x antal gånger för hon tycker verkligen att man ska städa på fredagar. Men om solen skiner på fredagar då? Det ska man inte bry sig om. Man ska vara inne och knäskura golv på fredagar. Åh, nej, inte jag. Jag ska vara ute och äta jordgubbar när solen skiner.



Men som sagt, idag ska jag städa. Och surfa lite. En av mina favorit bloggerskor (skriver man så?) ska gifta sig idag. Har jag tur kommer jag att se henne från en webkamera. Håller tummarna att de ska ha fint väder och att allt ska gå bra. Hon är en hårt prövad kvinna så jag hoppas verkligen att det här blir en kanondag för henne. Här finns hennes blogg.

Men nu ska jag som sagt städa. Det blir ju roligt.

Ha det bra och Linda bäst av alla!

fredag 13 augusti 2010

Inlandsbanan


 Så har vi åkt Inlandsbanan Slagnäs-Sorsele tur och retur. Det var inte billigt och inte gick det fort men nu är det gjort.

I väntan på tåget i metropolen Slagnäs.

Vi blev två man kort i Sorsele men fick en  extra flicka med oss hem. Vi hann precis trycka i oss Thai-mat innan rälsbussen vände om. Att åka Inlandsbanan är precis som jag hört berättas. Konduktören ropar i högtalarna om det är en ren på spåret. Whosh...alla passagerare rusar fram för att se. Har man bråttom eller tenderar att bli kolerisk rekommenderar jag helikopter eller egen bil.
Jag rekommenderar också att  damen i växeln samt rälsbussföraren går varsin charmkurs. Eller varför inte tillsammans? De kanske blir gladare då.
Ha det gott!

Brevlådan har sinat....

Ungefär precis när jag offentliggjort att jag slutar med LCHF sinade brevlådan. Nu innehåller den bara tidningen. Tack och lov hade bästa S lagt tre påsar chokladpraliner i barnvagnen. För 2 veckor sedan. Pralinerna var något deformerade men smakade mycket bra!

Idag ska min son flytta hemifrån. Idag ska min son flytta hemifrån. Det känns konstigt att skriva.

Ha det bäst!

onsdag 11 augusti 2010

Den magiska brevlådan

Vaktad av Bubba.

Nu är offentligt. Jag slutar med min LCHF-diet. Det är inte brevlådans fel. Beslutet är helt och hållet mitt eget. Jag klarar helt enkelt inte av att vara utan kolhydrater, jag är en pest mot både mig själv och andra om jag inte får äta spagetti. Min passion för pasta kan göra vilken italiensk mormor som helst grön av avvund.

Istället har jag blivit sportig. Jag ålade in mig i mina gamla träningskläder och kändemig väldigt hurtfrisk när jag vaggade mot brevlådan. Uttrycket "kläderna gör mannen" (ellerkvinnan) stämmer. Jag känner mig sundare i träningskläder jämfört med min fotsida noppriga nattskjorta. Det tror jag att grannarna också tycker.

Lägg märke till höger arm...

...med ett något påklistrat leende får jag upp den till midjehöjd. Fantastiskt!

Ha en bra kväll!


Morgonstund har guld i mun

Jag tar tillbaks det sa tidigare. Morgonstund har faktiskt guld i mun. Bokstavligt talat. Varje morgon ligger det något i min brevlåda. Oftast choklad.

Creme Brulee

Idag fanns det 2 muggar Creme Brulee, laktosfria, i brevlådan. Mmm, så gott!
Jag börjar bli bortskämd. Överraskningarna i brevlådan gör att det är lättare att komma sig upp på morgonen. Normalt sett brukar jag ligga och svära under täcket den här tiden på dygnet.  Men tanken på brevlådan fick mig att skutta ur sängen strax efter nio. 

Simon sa: Det är ju solklart att det är nån som jävlas med dig. Det tror inte jag.
Simon sa: Det här är ett dåd som T skulle kunna ligga bakom. Det tror inte jag.
Bäste T skulle inte göra laktosfri Creme Brulé.  Jag tror att det är en vänlig själ som vill mig väl.
Gott är det i alla fall.

Ha det bäst!


tisdag 10 augusti 2010

Ja må ja leva

Jag lyckades somna om till slut, efter nio nångång. Blev sen väckt strax efter elva av tutande bilar. Det var släkten som kom och firade min födelsedag i förskott. Mycket i förskott.

Tjocka släkten

Hann inte fota tårtan innan det blev uppäten..

Eftersom dagen började i syndens tecken med chokladätandet så struntade jag i min diet. Åt både tårta och bullar. Till bakverken serverade Anton kaffe, nåt kaffe som kostar 400 kr/kg. Galet. Nog gillar jag gott kaffe men 400 spänn för ett kilo kaffe..... man får ett par sjyssta pjucks för den summan. 

Det gäller att dricka med andakt.

Sen, efter lite såsande och virrande, åkte vi till stugan. Jag hade på mig bikinin för första gången här uppe. Hittills i sommar har det varit yllelångkalsonger som gällt. Simon badade men nånstans långt innan går min gräns. 

Den 24 augusti ska jag till reumatologen och påbörja nästa cytostatikabehandling. Tror de. Jag tänker nog vägra, vill gärna åka på en sista-minuten-resa innan jag börjar om med eländet. Förut hade jag en illusion om att cytostatikabehandlingen skulle göra mig smärtfri. Det är tydligen fel, min läkares mål är att kunna sätta ut kortison. Jippi.

Ha det bäst!

Morgonstund har guld i mun

Undrar vem som myntade det utrycket. Skulle vilja ha ett snack med den personen.

Jag har ont ungefär överallt. Dagar som denna, när jag vaknar vid halv fem av ryggsmärtor brukar inte bli bra. Dessutom har jag ont i axeln, den tålde visst inte gårdagens eskapader.

Ha en bra dag, alla! Själv ska jag äta choklad.

måndag 9 augusti 2010

Man ska aldrig säga aldrig...


 Jag tar tillbaka det jag sa igår om chokladen. Jag bestämde mig snabbt när jag hämtade morgontidningen för i brevlådan fanns också choklad...Mmmm. Vad kan vara godare till kaffet än en bit choklad?

Eftersom jag ändå ätit kolhydrater i form av choklad passade jag också på att äta Thai-mat i Sorsele. Det var också gott. Jag ska ta tag i min bantning någon annan dag. Alla säger att det är så lätt att banta med LCHF men det tycker inte jag. Jag får lågt blodsocker och blir alldeles skakig och aggresiv hur mycket ägg och bacon jag än trycker i mig. Jag börjar undra vem det är som lägger choklad i min brevlåda...jag kanske är utsatt för en komplott.

Ha det bäst!

söndag 8 augusti 2010

Bokstavliga och bildliga vurpor

Nu har jag hämtat mig från mina vurpor. Jag har också kommit till insikt: Jag ska aldrig mer  äta choklad. Man kan gå upp mer i vikt än chokladkakans egen vikt. Nästa gång jag blir sockerabstinent ska jag beta lövsly. Det måste ju ge färre kolhydrater än dajm och det behövs också en del energi för att få i sig löven. Att ligga i soffan och trycka ned tre chokladkakor är inte jobbigt, det svåra var att hitta något att se på tvn. Till alla som tycker att det är lätt att gå ned i vikt säger jag: Ät Prednisolon.


Angående den första vurpan av mer bokstavligt slag; Jag ska aldrig mer köra på bakhjulet. Jag har mindre ont i huvudet och inga konstiga synförändringar. Axeln hänger fortfarande men den kanske är lite mindre ond. Jag tror det.

Sänkningshematom. Jag har inte slagit armbågen.

Jag har hört att man ska upp på fordonet igen, så fort som möjligt efter en krasch, så att man inte utvecklar rädsla för fordonet. Har därför bearbetat min man, jag vill gärna att han sätter fast kopplingshandtaget och startar den åt mig så att jag snabbt är tillbaka på sadeln.  Han vägrar.

Ha det bäst!

lördag 7 augusti 2010

Varför bor jag i Lervik?

Den frågan har jag ställt mig många gånger i sommar. Jag har gnällt och klagat över kylan och myggen. Men nu kommer jag plöstligt ihåg varför vi bor här.

 En heldag på playan, inte en människa i sikte. Zorro njuter.


Jag njuter...



..för fulla muggar...

Ha det bäst!


fredag 6 augusti 2010

Det är farligt med lösögonfransar..

Jag trodde att faran med lösögonfransar var risken att limma ihop ögonen. Det är fel. Faran består i att man ideligen måste kolla att de sitter rätt. Då ser man också alla andra skavanker. Min strategi har hittills varit att snabbt gå förbi speglar. NU har jag en bärbar med mig.


 Visst ser det naturellt ut?



Fransarna sitter bra och det syns inte att det är lösisar. Men skruvålen jag har i ansiktet har börjat synas, förut när jag var yngre, var de bara som små ljusa fina streck. Nu ser de ut som smilgropar. Eller skruvhål.


Jag har också en massa rynkor som jag inte visste om. Är Botox nästa steg nu eller?

För övrigt kan jag infomera att lösögonfransar inte irriterar ögonen och att det bara är att trycka dit dem.

Må bäst, snälla bli inte sjuka!

Livet är orättvist!!!!

Idag har varit en kämpig dag. Mina illusioner om att röja på vinden medans maken är borta gick helt åt skogen.

Något gräsligt har hänt och jag har helt snöat in på det. Går här och är upprörd, tycker att livet är orättvist.  Småbarnsföräldrar och ensamma mammor borde inte få bli sjuka. Helst inte ens förkylda. Det borde vara direkt olagligt att de får svårare sjukdomar, allra helst i samband med skolstarter och andra stora förändringar i barnens liv. 

Hoppas att de flesta har det bra!

torsdag 5 augusti 2010

TACK kära söta!

för chokladen!!!! Jag har gått loss på Marabou Apelsinkrokant. Efter det ska jag äta vanlig mjölkchoklad. I morgon ska jag äta chokladmazariner och Marabou Dajmchoklad.


Jag har det bäst!


onsdag 4 augusti 2010

SKRIIIIIIK!

Jag måste ha koldydrater och cholkad !

Kan inte köra bil, har INGA kolhydrater hemma förutom en tomat som jag redan ätit upp. Jag kommer snart att börja beta gräs och lövsly bara för att få ett sockerrus. Kan ingen vänlig själ lägga en Marabou Mjölkchoklad i min brevlåda i morgon?

Tack på förhand!

Goda råd är inte dyra...


...man får dem gratis. Jämt. Varje dag får man klämkäcka råd och diverse huskurer som sägs bota kroniska sjukdomar.

Det första året efter diagnosen lyssnade jag artigt. Varje dag. Sen började jag tröttna och funderade på hur de kan tro att de vet bättre än hela den samlade läkarvetenskapen. Det har ju faktiskt bedrivits forskning sen Sokrates tid. Om det nu ÄR så att man blir frisk genom att äta en viss sorts mat, borde inte sjukvården ha anammat det då? Eller tror folk generellt att cellgifter skrivs ut bara för att jävlas med sjuka?

Det enda logiska i det resonemanget är att personalen på försäkringskassan respektive sjukvården har lagt ned vapnen och slutat kriga och istället bestämt sig för att samarbeta kring patienten. Då kan fk selektera ut de som är sjuka och de som fejkar. Ingen står frivilligt ut med cytostatika bara för att få sjukbidrag, jag lovar.

Men att fk och sjukvården skulle samarbeta, det får man nog betrakta som en utopi. Det kommer aldrig att hända. Då är det troligare att mungbönor botar cancer. Bara man mixar dem med vatten.
Nu blir jag direkt aggresiv av goda råd. De kränker inte bara mig som patient, de kränker också mig som personal. Om det är så att stavgång, eller mungbönor eller vad som helst är den bästa medicinen.....då är ju min utbildning helt värdelös. 

Jag har dock gett mungbönorna en ärlig chans. Jag har tänkt ned till cellnivå på hur munbönor kan stoppa celldelning men insett att det kan inte kolhydrater och vitaminer och mineraler och allt vad de innehåller göra. Så nästa gång jag får ett "gott råd" kommer jag att ställa följande motfråga. Kan du rabbla Krebs cykel? Inte? Men då är jag inte intresserad. 
Men tack i alla fall.

tisdag 3 augusti 2010

Ortopeder i ett nötskal


Hysteriskt roligt och huvudet på spiken!


Jag har ett annat exempel:

31/7 2010

Anamnes: Äldre kvinna med PsoA. Överkonsumerar Treo. Har utsatts för högenergivåld i samband med mc-olycka.

Status: Slog vid tillfället axeln, höften, vaden, låret. Har multipla hematom på kroppen och krossår i huvudet. RLS 2, orienterad gånger 0. Klagar på ont i axeln. Vill absolut inte medverka till någonting, uppträder förvirrat och aggresivt. Har amnesi för hela dagen innan kraschen, liksom.

Bedömning: Vid fortsatt smärta i axeln får pat kontakta vårdcentralen.


2/8 2010

Anamnes: se tid. journal ant.

Status: RLS 1, orienterad x 2. Kvarstående huvudvärk, yrsel, illamående och synförändringar. Lokalstatus:Sänkningshematom hö överarm ned mot armbågen på ulnarsidan. Rörelsesmärta, svaghet för abduktion. Aktivt max 20 grader. Passivt knappt till horisontalplan.

Bedömning: Bör kontakta VC ang axel.


2/8 2010

Anamnes: se tid. journal ant.

Staus: se tid journal ant.

Blir bedömd av ytterligare en ortoped. Remiss för slätrtg sänd.


Röntgenfynd: Ingen skelettskada.


Bedömning: Påbörja rörelseträning. Ny bedömning om en till två veckor för ställningstagande till ev MR då misstanke för cuffruptur kvarstår. Skriver ut K. Tramadol 50 mg 1-2 kapslar v.b max 6ggr/dag samt T. Alvedon Forte 1 g 1 tabl 4 ggr/dag. Tills dess lämnas pat ensam i skogen.

måndag 2 augusti 2010

Min man tycker att jag är sjuk i huvudet

Vi har den senaste veckan diskuterat skor. Hur många skor behöver man? Hur många skor har jag? I början av veckan rotade jag fram så många skor jag hittade. Jag har några skor det kan till och med jag konstatera. Är trots det nöjd med de senste skoinköpen, jag hade faktiskt inga dubletter. Synd bara att jag inte kan gå i dem.

Kanske något att ha i bokhyllan?

Det ÄR något speciellt med skor, jag har kvar många av Simons skor. Tänk att hans fötter har rymts i de små sandalerna.

Från storlek 19 i skor till storlek 42 på bara några år!

Man ska aldrig kasta bort skor, aldrig nånsin. Att ta fram gamla skor är som att öppna paket på julafton. Antingen har man en massa minnen förknippade med skorna eller så häpnar man och funderar hur man tänkte när man köpte dem. Så kommer det nog att bli med de röda här ovan. Jag har också ett par gamla lila högklackade stövlar som jag faktiskt använt mycket men NU kan jag undra varför.


Jag kan dock konstatera att jag ändå behållit samma "skosmak" genom åren.


 Made in Italy

Made in Italy 35 år senare

Dessa skor har jag gått många mil med. Bland annat i Florens där jag köpte dem. Det var trevligt.

Made in Lervik

Dessa skor har nog aldrig trampat i Italien men många mil har de nog gått. Spekulerar ofta i vem som haft dem och var de har varit.

Ha det bäst!